Z čoho sa počíta pracovná neschopnosť pri práci na dohodu?
Ahojte sčoho sa mi bude počítať PN ak robím na dohode
Z odvodov
Samozrejme necakaj ziadnu velku sumu skor almuznu doslova
@taktotedanie ja mam 5eur na hodinu v dohode b hrubom takže za deň 45eur
@mulm 🤷🏻♀️ tak len aby…
uz ked pises, ze robis 9 hodin denne... predpokladam, ze aspon 5x do tyzdna... na dohodu... asi pride vytriezvenie po vymere zo Socialnej poistovne
@mulm čiže môžeš Max ročne odrobiť 350 hodin
@zmrzlinka2021 to plati pre dohodu o vykonani prace, na dohodu o pracovnej cinnosti max. 10 hodin tyzdenne
@nelca84 pozri má 5 eur na hodinu, zarobí 600
@zmrzlinka2021 ved napisala, ze ma dohodu o pracovnej cinnosti, odvody ma z 5-10 hodin a zvysok pekne v obalke
@nelca84 tak potom ju dobre tam zneužívajú.
@zmrzlinka2021 ona sa tom dobrovolne podiela, takze su si kvit
@mulm a platia vobec za teba odvody? lebo ak nemas pasku nemas odvedene odvody ziadna PN ziadna OCR platena
@mulm pokial nedostavas pásku, tak tých 600€ bude v čistom, ktoré ti vyplácajú. Takze ten dolezity údaj - mesačnú odmenu brutto, z ktorej sa platia odvody a z ktorej sa vypočítava nemocenske, vlastne nevies. Tak to ti tu potom nikto nepovie, koľko a či vobec niečo na PN dostanes. Mne sa dokonca vidi, že ani nijaký minimálny DVZ či minimálne nemocenske nie je. Takze nemusíš dostať absolútne nič.
Dostala si potvrdenie o zdan.prijme za min.rok? Pokial nie, vypytaj si ho. Neodpovedala si, ako dlho tam robíš?

@mulm z odvodov ktore ti platia ak sa nemylim. Mne takto na dohode prislo vyrozumenie zo socialky. Bola som inak v soku 0,70€ na den 😂👌🏻este ze som bola popritom na RD😀.