icon

Za čo vás môžu vyhodiť z práce?

27. nov 2023

ake vsetky dovody mozu byt aby vas vyhodili?

Strana
z2
moonlight1210
27. nov 2023

@vulkamna len ma prekvapilo, preco prave skolstvo ti prislo ako vhodna nahradna alternativa. Ked je to praca, co si vyzaduje specificke vzdelanie a hlavne specificku povahu. Nemoze to robit kazdy.

stanulienkat
28. nov 2023

@babulkomale samozrejme, ze su aj taki. Ja netvrdim, ze nie. Ale je kopa poctivych podnikatelov a ver, ze to nie je sranda. Tak ako aj byva bordel v statnych podnikoch. A tak isto, ako su lenivi a nepoctivi zamestnanci, alebo ktori okradaju zamestnavatela. Bohuzial to podnikatelske prostredie ma podhubie vo vlade Meciara a Fica. Absencia slusnosti a dodrziavania zakonov. Eldorado. Mame to tu zas. Nasi ludia budu urcovat/porusovat pravidla. Este sa tu poserieme.

anetka34
28. nov 2023

@stanulienkat jasné Mečiar a Fico môžu za zlú morálku u nejakého súkromníka. Vôbec by som do toho politiku neťahala pokiaľ nejde naozaj o politicky dosadeného človeka vo funkcii.
Ja som zažila za vlády Dzurindu, že jeho politický prívrženec v štátnej správe na vedúcej pozícii neovládal zákony, fajčil pri mne v mojej kancelárii hoci som mu vyslovene povedala, že mi to prekáža, nie raz prišiel pripitý a vrieskal bez zmyslu po ľuďoch. Lebo on môže. Pýtal sa nás: Viete kto ja som?

stanulienkat
28. nov 2023

@anetka34 ano mozu za zlu moralku, lebo zakodarne institucie polozili na uroven holubnika. Potom sukromnik urobi z pracovneho zakonnika trhaci kalendar, vie, ze mu prejde, ked nebude odvadzat odvody za zamestnancov a nevyplati mzdu. A nikto mu nic nespravi, o nic nepride. Lebo nasi ludia a beztrestnost lumpov je na prvom mieste. Sudnictvo a policia skorumpovane. Trestne stihani ludia vo vlade.👍

anetka34
28. nov 2023

@stanulienkat Tak v tomto máš možno pravdu.

anetka34
28. nov 2023

@stanulienkat Neviem posúdiť kto zapríčinil túto situáciu na Slovensku. Ale vyhovárať sa 20-30 rokov na Mečiara sa mi tiež nezdá úplne v poriadku. Že mi zamestnávateľ nedovolí ísť na Paragraf k lekárovi , alebo mi dá na papieri minimálnu mzdu, lebo Mečiar. Každá vláda mala šancu to zmeniť a iba sa vyhovárali na tých predtým, že to ony za to môžu a reálne s tým nespravili nič.

stanulienkat
28. nov 2023

@anetka34 je to tu zakonzervovane. A v najblizsich rokoch tu naprava nebude. Asi si zabudla na besneb90-te roky. Mame to tu zas. Meciar zacal, Fico pokracuje. Kym to bude luza volit, inak tu nebude. Paragrafy, minimalna mzda a podobne .... Ked su zakony benevolentne. Pochybujem, ze v inej kulturnej demokratickej krajine by to trpeli. A hlavne ludia by mali davat podnety na inspektorat prace a nerobit nacierno.

anetka34
28. nov 2023

@stanulienkat ale aby napríklad Dzurinda alebo Matovič neurobil nič iba plakal nad rozliatym mliekom tiež asi nie je práve najlepšie.
Čo je zakonzervované? Nemohli? Čo robili? Vykrikovali a nadávali na predchádzajúcu vládu. To ako keby ja prídem niekam robiť, kde niekto predo mnou urobil chybu a ja celé 4 roky nebudem robiť v tej práci nič, iba nadávať na predchádzajúcu kolegyňu.

stanulienkat
28. nov 2023

@anetka34 aj Dzurinda mal chyby, ale doteraz cerpame z toho, kde nas dostal. Medzi vyspele europske staty. Keby nie jeho, tak sme ako v rusku. S diktatorom a uplne v riti. Ale tato debata by nemala konca-kraja... Co ludia chceli-to maju.

tetapetra
28. nov 2023

@amy2807 ja som robila v štátnom a dokonca bez známosti. To len na východe asi platí, čo štátny to známosť. Tam sa to normálne dedí , "pokolenia na pokolenie" ale aj tam tá môžu vyhodiť 😁

anetka34
28. nov 2023

@stanulienkat áno my dve to nezmeníme. Sama sa neviem s určitosťou vyjadriť prečo si toto môžu dovoliť zamestnávatelia. Ja len píšem, že aj za Dzurindovej vlády som osobne zažila človeka na poste, ktorý si myslel, že môže absolútne všetko.
Ľudia sa môžu vzbúriť, ale viem že z takýto podnikov odchádzali kvôli tej minimálnej mzde a vždy niekoho našli, pretože bez peňazí sa žiť nedá. A keď je vysoká nezamestnanosť v okolí ťažko sa s tým bojuje. Všetci nemôžeme opustiť rodiny a ísť robiť na týždňovky 200 km od domu. Preto je to stále možné.
Mňa zase zaráža, že nás bežných ľudí naháňajú do práce za minimálnu mzdu a neprispôsobivým občanom stavajú byty zadarmo. S nimi si nikto ruky nechce špiniť. Tam končia aj moje peniaze z mojich odvodov. Ja ich možno nikdy neuvidím. Koľko ľudí v mojom okolí sa nedožilo dôchodku a pracovali celý život. A niekto celý život iba devastuje byty a stále natŕča ruku. Tam sú naše peniaze. Toto by raz a navždy mali vyriešiť.

anetka34
28. nov 2023

@tetapetra inak presne aj u nás na Obecnom úrade sa dedí tá práca, alebo sú tam iba ľudia, ktorí tam niekoho majú.

Strana
z2