Za koľko eur by ste nešli pracovať?
Ahojte, téma trochu s nadhľadom, každú prácu si treba ceniť atď, ale za akú sumu by ste nešli v hrubom pracovať? Napríklad za 744 btt v základe by ste išli makať do elektra ? 😁
@cocolino234 som z rovnakeho mesta ako zakladatelka temy. a muzi tu vedia zarobit omnoho viac. v obycajnych fabrikach naokolo ( PSL, Continental , Bonfigioly, Raven, Drb, Hanil, Kaliaren , Fush, osmont ,....a dalsich xy drobnych firiem + neskutocne vela inzeratov na vodicov dodavok kde mzda za pracu mimo sk od pondelka do piatka je v priemere 1500 eur ) maju v cistom 900-1400 eur, bez problemov . pisem o obycajnych muzoch vo vyrobe, ziadne specializovane pozicie . plus na to, v mestskej skupine na fb, bolo len nedavno uverejnenych par inzeratov, kde hladali chlapov ako pomocnikov na stavbu , obvykle je to sice na zivnost, ale mzda pomocnika na stavbe je v nasom okrese 100 eur na den , teda cca 8-10 eur na hodinu .
nemyslim, si, ze je potrebne sa stahovat do ineho mesta.
Inak este dost zalezi na tom co zmamena "ist makat do elektra". Mame predajnu elektroinstalacneho materialu a tam poznaju kazdu jednu suciastku, poradia, vedia co ako spajat atd. Su to fakt odbornici, zakaznikom sa venuju a stale maju co robit.
Potom mame napriklad nejake Okay elektro kde za den vojde 10 ludi, predavaci sa tam doslova nudia a ked sa opytas ze hladas napr susicku s istymi parametrami tak netusi o com tocis a povie ti ze v tejto ulicke, precitajte si stitky a porovnajte, ja neviem. Takze toto moze robit hocikto a za to je taky plat ok.
@martinna181 môže to znieť zvláštne ale nikdy sa nerozhodujem podľa výplaty.
Pre mňa je dôležité o akú prácu ide, čo ma naučí, kam ma posunie, čo mi dá, či má bude baviť. Preto som v živote robila aj dobrovoľníctvo aj síce malo platené ale veľmi zaujmave práce.
Potom sa rozhodujem podľa pracovnej doby a celkovo kolektivu, ja sa aj na pohovoroch pýtam na zamestnanecké výhody.
To sú také detaily ako kava zdarma, môžu sa zdať nepodstatne ale sú dôležité, vypovedajú o celkovej firemnej politike. Väčšinou naozaj ta blbá káva - z mojich skúseností vo všetkých normálnych firmách bola k dispozícii a kde nebola to boli otrokari co by človeka z koze najradšej zdrali.
Teraz už našťastie robím sama na seba tak niesom odkázaná na výplatu od niekoho, ale stále si vyberám zákazky podľa zaujímavosti nie podľa toho koľko z toho môžem vytrieskat.
Peniaze sú, boli a budú. Určite nemá zmysel koli ním trpieť v zlej robote, fakt sa radsej uskromniť a robiť niečo prijemne
@martinna181 tak to záleží od mnohých okolností
@viestta na zaklade coho nazyvas niekoho "hajzelbabou"?
@cocolino234 ze 20 centov... 😀 akurat som chcela napisat , ze ako to asi viesta myslela... a rovno som si spomenula ako som nutne musela ist na wc v ZA na stanici a platila som 70 centov, za to, ze mi moja mala skakala po mechuri a musela som si len cvrknut 😀
Plat je len jedna z veci pri kt som hľadela pri hľadaní práce.... Ale aj takýto plat by bol lepší ako sedieť doma na zadku a lamentovat ako sa stať nestara... A pokiaľ by ma opatrovanie dieťaťa plus cesta do prace nestali viac ako by som zarobila
@cocolino234 no, kiezby.. za tie peniaze by ma tam mal bananovym listom ten pan ovievat 😀 .... nikdy som nemala prehlad v tychto verejnych wc . no teraz na konci 7 mesiaca som za ne nesmierne vdacna , a uz mam prehlad, kde ake je umiestnene a kolko stoji 😀
Takto, doma by som ani za nič nesedela. Ak by som prišla o prácu, šla by som aj upratovačku robiť, lebo aj minimálna mzda je lepšia ako nič, ale nikdy by som sa s tým neuspokojila a hľadala by som možnosti ako zarobiť viac na život.
ved ale su tam este odmeny % z predaja, len v nasom "malom" eshope to spravi na "osobny odber" cca 200EUR na ruku, tak neviem kolko % im davaju a z coho, ale ak je to malo, tak sa musi polovicka viac obracat. A nekupuju u nas ludia pracky, chladnicky ;) Druha vec, je realtivny pojem "namaka sa" v elektre, pracovala som rok v obchode s oblecenim, sadnut sme si nemohli, makalo sa cely den (sprosta som bola este 19 rocna a pracovny cas mi nic nehovoril, doplo mi cca po pol roku prace) a neriesil nik ze zaklad = minimalka ale zakaznik neodisiel bez veci kupenej, pretoze predavacky boli motivovane predat aj deravy sveter :DDD Druha vec je "makat" ako niektori predavaci, vid shopping centra, kde clovek sa pomoci nedocka v obchode :D Ja naposledy v garfielde ci kde, som surne potrebovala topanky a nahanala som predavacku 15minut, prisaham, ze to bola hra na schovavacku, nakoniec este vpokladni som musela cakat hodnu chvilu kym sa dotrepala pokladnicka a este si pokecali s kolegynou...
Trosku mozno odbocim od temy: ja som "nahodou" vcera prebehla ponuky v BB na profesii, take bezne, lebo ma napadol sialeny napad hocikde sa zamestnat, nech zmenim prostredie a idem medzi ludi. Vysledok: pracovne pozicie nad 1000EUR clovek porata na jednej ruke. Vacsinou 700-900EUR brutto. Cize nepride mi plat tuto manžela, ako nejaka katastrofa ked porovnam s tymito sumami (neviem kde ziju). Minimalky idu hore, posledne roky vyrazne (len pre priklad minimalka 1.stupen: 2009 = 296EUR, 2018 = 480EUR, 2022 = 646EUR, cize ziadne, ze 10rokov sa nic nezmenilo :D), LENZE nie tak vyrazne ako vsetky naklady na zivotm, plus velmi sa zatazuje podnikatelsky sektor a bohuzial nech si vravi kto chce co chce, kym nebude dobre podnikatelom (myslim malych, firmicky, szco.. a nie tie "srocky" drankajuce dotacie a pod, pritom nic nerobia), nebudu mat z coho zvysovat plat zamestnancom a nebudu mat ani zaujem zamestnavat dalsich. Cele je to taky zakliaty kruh. Uz na VS nas ucili, ze najvacsie percento ludi pracuje prave v tychto malych spolocnostiach, alebo sa takto "samozamestnavaju", detto produkuju dane/dovody.. u nas sa podporuju len velki. Zaplace Duslo uz je hned halloo z toho a dotacie sa sypu, zaplace jozko mrkvicka z dediny po 20r podnikania, ze zrazu nevychadza mu to, lebo vysoke naklady + dane treba platit aj tak, a poslu mu exekutora :D
Minuly rok sme na skoleni skonstatovali (na čele s prednašajucim), ze sa vsetci pomaly blizime k tomu, ze zarabat budeme minimalne mzdy :DD Jasne BA je uplne iny stat, tak ako to asi aj byva v hlavnych mestach. Ale zase na vidieku mame pokoj. Skoda ze ceny nehnutelnosti v takej BB vobec nekorensponduju k platom miestnych.
@viestta jasne, ty mozes urazat koho chces a nazyvat koho ako chces, len ked ide o teba, vsetko ide bokom 🙂
@cocolino234 tak ja som to v zivote nepocula, preto som sa opytala, to snad nie je zakazane ;) aj tak mi to nepride vhodne pomenovanie a nikto ma nemusi presviedcat o opaku, tak to proste vnimam
@viestta skoda recí
@matqa411211 to vazne ta urazilo, ze niekto napisal hajzelbaba? Wtf :D
@martinna181 ak v tom elektre chlap este len zacal pracovat, nech vydrzi do vianoc. Pocas vianoc sa v elektre pekne zarobit. Ludia kupuju sprostosti pod stromcek a to potom byvaju aj krajsie vyplaty.
@diewcatqoo mne nie, ale moze sa najst niekto koho ano, o to mi islo, napriklad toho kto tu pracu robi
@matqa411211 Davala priklad. Ty by si ako tu pracovnu poziciu nazvala? Pracovnik verejnych toaliet? Iste povolania maju odjakziva skratky: postak=listonos, hajzelbaba a pod. Neviem co ta tak rozculilo.
@kate211 mna nic nerozculilo 🙂
Lepšie ako nič , pre živiteľa rodiny malo. Žiaľ
@martinna181 nemám žiadnu hranicu🙂. Je pre mňa veľmi dôležité aby ma práca bavila. Už som v svojom živote "zarobila" dosť, teraz si prácu užívam 😁.

a teraz mas pracu? alebo hladas nejaku? potrebujes sa zamestnat? akoze ono je viacero otazok, ktore si treba polozit a nie len, ci by niekto isiel pracovat za tie peniaze. myslim si, ze vacsina ludi by bola rada, keby taku pracu ma.