Zamestnanie - 24 hodinové smeny pre ženu po 40tke
Robí niekto 24-ky? Zvládne to podľa vás žena po 40-tke?
Buď by som si spravila kurz cez úrad práce nejakú personalistiku, mzdy, možno aj to uctovnictvo a časom do kancelárie, alebo pedagogickú a išla do skolky či družiny.moj muž robí v tom odvetví a už nikde nerobia 24 musí to byť zdierac, ktorý núka 24 tky človek, ktorý nie je zvyknutý stát na nohách po 24 a nočnej je na dne.Nikdy cez deň nenaspis ako v noci ja som sa po 5-6 hod zobudila hlava bolela, oči rezali, ale zase popri rodine je výhoda robiť smeny, ak by pristáli na 12 tky vyskúšaj väčšinou majú stále málo ľudí možno teraz by stálo za to povedať, že ak by to bola 12 nastupim.U neho v práci pristúpili aj na 8 aj, keď v inzeráte píšu 12.Tie smeny si aj tak ženy medzi sebou prehadzujú niekto radšej robí deň, iný noc.
Ak to je surne vyskúšaj možno to bude mať pre teba plusy pre mňa bola smennost vždy lepšia ako prísť každý deň podvecer
@eliska13 Manžel robí na benzínke? Asi to nezoberiem. Nerobila som nikdy ani nočné, ani 12-tky, tak asi naozaj by ma to položilo. Iné možno keby mám 20 rokov.
@november1111 robia sa aj 24ky,robila som tak
@mihula A zvládala si to v pohode?
Pre firmu, ale nie priamo na benzínke.sama vieš či príde 19 h a zivas a si unavená či radšej robíš ráno.Ja som nočný vtak, ale tak či tak príde kríza nad ránom na kazdeho.Nepises či bývate boli 2 v noci, alebo či sa na noc predáva len cez nočné okienko niekde zatvoria a od 22 len cez okno, keď sú po jednom.Ale tam Ti práca rýchlo ubehne, nemusíš nič extra robiť záleží či tam je aj gastro káva, koláče piecť...vôbec to nemusí byť zle.U nich raz pracovala predavačka z kvetinárstva a tá po prvych 2 nočných povedala, že to nezvládne, že ona doma o 20:30 spi každý ma iný biorytmus.
@eliska13 Ja rada v noci spím. Sú tam vždy dve a robí sa aj jedlo, resp. párok v rožku a pod. Asi to nebude pre mňa🙂
Tak, keď tak píšeš asi nebude kazdy rád v noci spi😀aká je to pumpa?
@eliska13 Slovnaft
ale ano,zvladala som to v pohode.Dokonca si to pochvalovali ženy,ktore mali skolopovinne deti.Co sa týka manka,nemali sme žiadne.Vačsie tankovania sa platili kartou a male nakupy sa zvladali v pohode.Skor to nezvladali chlapi.
Ahoj, ja mám 30r a sem tam popri práci brigádujem v cateringu,kde robíme aj 24tky a poviem ti že po tej 24 som KO celý nasledujúci deň...neviem si predstaviť robiť takto pravidelne a dokonca každý tretí deň..odporúčala by som ti poobzerať sa po lepšej ponuke, bez nejakej praxe či vyučenia by som možno skúsila napr.taky Lidl,tam sa údajne nezarába najhoršie.
Vacsina z nas potrebuje robotu, aby mala prijem, ale kazdy mame nejake vlastnosti, vedomosti, skusenosti, preferencie, ktore ti napovedia, ktory smer by bol pre teba ok. Ale s pristupom citujem ta: "Robotu potrebujem aby som mala príjem postačujúci", naozaj zostanes do dochodku ten makac 12 tiek, 24 riek za par supov, trpnuci ci ho sef nevymeni za vykonnejsi model, ktoreho praca absolutne ani trochu nebavi a ludia, ktorych obsluhuje mu lezu na nervy (to nemusi byt len pumpa, ale aj predajne alebo cokolvek, kde nepotrebujes pomaly ani maturitu. Snazila som sa ti tu vysvetlit, ze cim viac teraz zamakas, tym lepsie pre teba, lebo v preddochodkovom veku uz pre teba bude velmi narocke robit takto narocnu pracu. Zvaz to, ci nieco fakt nevies vyuzit vo svoj pracovny prespech. Ano, aj za cenu, ze teraz zoberies menej platenu pracu.
@makova333 Rozumiem. Hm, celé je to zložité a cítim, že čím som staršia, tým zložitejšie. Doteraz som nikdy nemala obavy o zamestnanie, ale už to na mňa dolieha.
Presne preto hovorim, zacni teraz, lepsi start sa uz nedostavi, vekom bude horsi. A co si robila predtym?
Skús vydržať hore , bez spánku 24 hodín. Podľa mňa to asi nedáš keď na to nie si zvyknuta.
Ja som robila 8icky stylom ... ranna od pondelka do soboty ptm od nedele do soboty rana nocne a ptm poobedne od pondelka do piatka a bola som KO ...
@laguna28 kamoska ma deti. Boli sme po nocnej vecer sli na dalsiu. Nespala vobec na dalsej nocnej uz rano jej hovorime Soni vydrz uz ne vela vydrz ... bola KO normalne spala akobu
Autorke odpovedou asi moc nepomozem, ale pre vsetky, ktore si myslia, ze lekar v noci spi, tak Vas rada vyvediem z omylu. Ja som lekarka na gynpor oddeleni a teda v noci sa "spi" velmi vynimocne. Spankom by som to vlastne ani nenazvala, kedze som jednym okom stale hore "kdyby neco". A okrem ineho ked sluzim, pracujem 36h vkuse. (6x/mesiac) Medicine zdar!
@janulik2008 no tomu verím, my sme mali počas pandémia (prvá línia) nonstop služby. A ani som už nemala prehľad aký je deň. Je to dobré na kolaps
@laguna28 a to len 8icky. Ja ked mam 12tku umieram 😀😀😀
@janulik2008 ako kedy, podľa služieb, niekedy 8, niekedy 12. Cez pandémiu ip...
@makova333 v sociálnej sfére
Ako opatrovatelka? ci na statna sprava? Bavilo ta to?
@makova333 Robila som všetko aj opatr., aj v kancel. aj ISR. Bavilo ma okrem teda kanc. Len ma mrzí to ohodnotenie.
Človek na sebe pracoval, všelijaké kurzy, školenia a potom vidím, že známa čo upratuje v súkrom. firme má len o niečo menej....Chýba mi potom akákoľvek motivácia. Keď som bola mladšia bolo to o inom. Robila by som hádam aj zadarmo. Ale teraz začínam myslieť to, že zdravie už lepšie nebude, bližšie som aj k dôchodku🙂, mám rodinu atď.
A co tak nieco vlastne? Dnes je velmi vela starsich ludi, ktori potrebuju opateru, odviest k lekarovi, spravit nakupy, vybavit veci, navarit... A vies si regulovat aj cas aj financie. Staci len dobry marketing, myslienka...spravit si prieskum ako je to vo vasom okoli. Vies, je vela ludi, ktori sa nedostanu do DSS ci stacionarov atd. Vyuzi to.
Uvidím, musím to dobre premyslieť. Ale asi naozaj ako to tu čítam, by som tie 24 hod. smeny nedala.

@makova333 Práveže nemám nejaké záujmy, čo by sa dali využiť reálne v práci. Robotu potrebujem aby som mala príjem postačujúci.