Zamestnávateľ neakceptuje práceneschopnosť. Hľadať novú prácu?
,,Ja som tu zakon!"
,, niečo také ako pečka neakceptujem. Treba si lekara nadrobit, alebo si zobrať dovolenku, mate jej habadej!)
Toto sú vyjadrenia môjho šéfa. Zamestnancom vo firme neberie péčka. Dovolenky máme štandardne, to nie je habadej. 800€ mám nástupný plat.
Hľadať inde však?
@fazulka21 že ho pozdravujem. Pripomeňte my to, ked si bude kupovať tretí byt a piate auto a stavať dom. Hajzli.
@fazulka21 keď si nastúpila po materskej a máš vyše 60dni dovolenky, nečuduj sa. Ci?
@simona20201309 nejedna sa len o ňu evidentne.
@simona20201309 to je jedno koľko má či nemá dovolenky, zo zákona má nárok na minimálne 7 paragrafov, či sa to niekomu páči alebo nie
Toto je štandardný nárok podľa Zákonníka prace a zamestnávateľ to musí rešpektovať
@fazulka21 záleží ako pracuješ, tiež ako zamestnávateľovi by sa ti nepáčilo keby ti za krátky týždeň 2 dní niekto neprišiel do práce, keď môže ísť vo voľnom čase. Nadrábať by som nedadrábala, ani nebrala dovolenku. Ale zase keď si viem prehodiť zmenu z rannej na poobednú, tak ako ty, tak zamestnávateľ.
Povedzme si pravdu, väčšina to zneužíva.
Ja by som sa ho spytala, ci akceptuje inspektorat prace, debilek. Jasne ze hladat inde, riesit dr vramci svojej dovolenky by som bola ochotna mozno tak pri plate 3000 nie 800
@fazulka21 ked je taky nadradeny hubotluc, tak nech ti tieto vyjadrenia, ze on je zakon a “p” neakceptuje, da pisomne. Ked je taky hrdina, nech si stoji za slovom aj na papiery a nech sa pod to vlastnorucne podise. A potom by som s tym llajstrom isla rovnou ciarou na ispektorat prace. A chcela by som vidiet skp to bude vysvetlovat.
@bibina32 tak poobedna je trisku nieco one. Jasne, ze ked mas vysetrenie doobeda, nieje dovod, aby clovek nesiel na smenu poobede, ak samozrejme to nebolo vysetrenie ci zakrok taky, ktory vyzaduje celedenny klud. Ak by o take islo, take akceptovat musia. Ak ide o beznu kontrolu, predpis liekov, bezna preventivka…, tak to nie.
Pripadne pcko z pohotovosti, pri nahlej nevolosti, zhorseni stavu, uraze, to tiez musia akceptovat.
Neber to, zdierac..
Ešte mu tam niekto ostal robiť? Spojte sa a napíšte na inšpektorát práce a ako už tu radili tu info o P žiadajte písomne
@simona20201309 ČO MÁM? 🤣 Si robíš srandu nie? Mám 25 dní, rovnako ako všetci nad 33 rokov. Čo má materská s dovolenkou mi ešte vysvetli prosím ťa a plus chápeš že zo zákona je 7 dni lekár nárok. Toto on neumožňuje. Robím iba na rannú zmenu. Takže tvoj komentár úplne odveci.
@fazulka21 akk je potom možné, že ti káže do ho nadrobiť?
@babulkomale nie celá firma- cca 70 zamestnancov tak funguje. A iba ranná zmena všetci
@vyrovnanaosoba to je pravda, že krátky týždeň a zamestnávateľ nie je nadšený. Na druhej strane, dnes k niektorému dr si objednaný pol roka a si rád, keď dostaneš termín a nevymýšľaš, keď ho máš. A nie vždy sa dá prehodiť. Nevidím dôvod, ak niekto si odvádza dobre svoju prácu, aby ešte aj sa išiel potrhať s výmenou zmeny pri paragrafe. To kde sme
@vyrovnanaosoba iba ranná zmena.
@snehulak77 to áno. Mne skôr nejde do hlavy to, že si ho majú nadrobiť, tým pádom sa dá aj prehodiť zmena. Alebo s niekým vymeniť. Ale to je samozrejme aj o Tom, aký má prístup nadriadeny, ak on je drzý a len sa točí na stoličke raz za mesiac, ani nevie kto mu tam robí, tak by som proste vzala paragraf a nech mi ho zamietne, obrátim sa s tým na inšpektorát a už by vysvetľoval tam, nie mne. No asi by mi už aj plynula výpovedná 🙈
Za takyto plat by ma s tymito podmienkami viackrat nevidel.
Ked ti da aspon 1500,moze si vyskakovat....sj to len mimo zakon.
Hlupi ludia,drzia usta a boja sa...keby sa vsetci alebo viaceri proti tomu vzopreli,neexistuje,aby to nerobil inak!
Takito ludia vladnu svetom.
Vydieranie a strach.
A potom sa cudujeme,ze to je stale horsie....
Urcite ma niekoho dobte kupeneho na prisludnych miedtach,ked sa inspektoratu neboji.
Treba to hnad este dalej,vyssie
napisat mailom , ze toho a toho dna ides k lekarovi, priepustku donesies.
ono v sucasnosti ked podas ofiacialnu staznost na inspektorat práce nie je jednoduche to ututlat, aj ked mas známosti..... ..

No ked on neakceptuje pecka, mozes ho poslat do pecka ... 🙂 Je to na tebe ako si spokojna/nespokojna a ako sa zariadis.