Zamestnávateľ nechce vyplatiť výplatu môjmu manželovi
Ahojte vedel by mi niekto poradiť manžel.bol v Neme ku pracoval tam no zamestnávateľ mu nechce vyplatiť peniaze má vypnutý mobil dá sa niečo a stým urobiť riešiť to cez políciu dá sa niečo stým urobiť potrebujeme tie peniaze a teraz sme bez príjmu vedel by mi dať niekto nejakú radu vopred ďakujem 😞
@viki113 tak nic potom je to poucenie pre tvojho muza z nacierno bez zmluvy (kopiumuei mat on) sa robit nesmie ak by ju mal moze ist na policiu podat TO takto bez smluvy by mal problem s policiou aj on
a dakujte Bohu ze ho v nemecku nechytili mohol skoncit v base a vyhosteny atd
@viki113 Zmluvy sa na sociálku neposielajú :( Jednu kópiu si necháva zamestnávateľ, jednu zamestnanec, sociálka nedostáva žiadnu zmluvu.
@ninusa221 Mas ty vobec predstavu,kolko je hodinova odmena advokata /hoci aj priemerneho / v DeA to nehovoriac o tom,ze moze ist na percena tiez.... takze uplne pises od veci..... aj keby advokat isiel na pausal mesacne,tak to nie je malo..a to je len pausal. Ked pride k pripadu,tak ten sa plati zvlast podla togho,o aky ide.ake ukony sa vykonaju . V de su väcsie iijmy,/ako na sk/ ale aj vyssie naklady na zivoit a hlavne v sluzbach.coze aj advokatskych.halvne v tych..
Tak nezavadzaj tu autorku .....
Samozrejme,ak mal otec legalnu pr.slmuvu a zamestnavatel mu nevyplatil mzdu,tak aacvokat mohol dosiahnut mimosudnu dohodu.... to je mozne. ale je to iny pripad potom,ako ma zakladatelka..
@viki113 Toto je problem niektorych Slovakov ,ktori maju povedzeme jednoduche zmyslanie,ze kadejakym podvodnikom...
Zatila si neodpovedala,ci zametnavatel bol nie ze nemecky/v de je vela registovanych zametnavatelov aj neregistovanych cudzincov,ktor nerespektuju de pravny system/ ale to,ci zemestnavatel ma sidllo firmy v De ci na sk... a ak na sk, ci bol vyslany na pracu do de..... podla toho sapotom urcuje aj pravny system, ktory sa na pracovnika vztahuje...
A hlavne ci mal ci nemal legalnu pracovnu zmluvu.. Podla toho,co citam,nemal...
Ak by bol zamestnavatel zaevidovany v De,tak sa s tym pravne da nieco uro bit.. ale to by si musel najist tvoj manzel advokata nemeckeho.. .
Ak je to slovensky zamestnavatel neregistovany v de,tak tam sa mozes obratit len na sk institucie....aj na sk pravnika..... ten vam da radu,ako postupovat ....
To mi pripomína jednu firmu majiteľ bol Rudolf Kern z Bratislavy ľudí posielali do Nemecka a čo to ani nedali korunu po čase prestal brať telefón on , potom aj jeho baba ..tak tiež bolo že oni poriešiť A1 poslali falošné papiere ale na sociálke to vôbec ale že vôbec nebolo ....
Tvoj manžel s ním asi volal pravdepodobne ? Určite to nebol žiadny email alebo sms že poslali to na sociálku
Ďakujem vám za info no už nám peniaze vyplatil a s tov zmluvou to už rieši manžel no ďakujem 🙂

@ivkazba moja právnik na taketo veci nieje zas až tak drahy… a tam ludia maju ine platy 🙂 take ako ma na Slovensku priemerný Slovák za polroka maju tam ludia viac.. a ja netvrdím ze tam bol na čierno 🙂))