icon

Zamestnávateľ nechce vyplatiť výplatu môjmu manželovi

viki113
16. aug 2021

Ahojte vedel by mi niekto poradiť manžel.bol v Neme ku pracoval tam no zamestnávateľ mu nechce vyplatiť peniaze má vypnutý mobil dá sa niečo a stým urobiť riešiť to cez políciu dá sa niečo stým urobiť potrebujeme tie peniaze a teraz sme bez príjmu vedel by mi dať niekto nejakú radu vopred ďakujem 😞

Strana
z2
ninusa221
16. aug 2021

@ivkazba moja právnik na taketo veci nieje zas až tak drahy… a tam ludia maju ine platy 🙂 take ako ma na Slovensku priemerný Slovák za polroka maju tam ludia viac.. a ja netvrdím ze tam bol na čierno 🙂))

nafka0483
16. aug 2021

@ninusa221 Napisala si ze "tiez takto nevyplatil" - tak som myslela, ze takto znamena, ze ide o rovnaku situaciu bez zmluvy. Ak zmluvu mal, tak potom samozrejme ze "vytrieskal", na to mal tym padom plne pravo a zakon bol na jeho strane.

loginexistuje
16. aug 2021

@viki113 tak nic potom je to poucenie pre tvojho muza z nacierno bez zmluvy (kopiumuei mat on) sa robit nesmie ak by ju mal moze ist na policiu podat TO takto bez smluvy by mal problem s policiou aj on

loginexistuje
16. aug 2021

a dakujte Bohu ze ho v nemecku nechytili mohol skoncit v base a vyhosteny atd

marseillefan
16. aug 2021

@viki113 Zmluvy sa na sociálku neposielajú :( Jednu kópiu si necháva zamestnávateľ, jednu zamestnanec, sociálka nedostáva žiadnu zmluvu.

f333
16. aug 2021

@ninusa221 Mas ty vobec predstavu,kolko je hodinova odmena advokata /hoci aj priemerneho / v DeA to nehovoriac o tom,ze moze ist na percena tiez.... takze uplne pises od veci..... aj keby advokat isiel na pausal mesacne,tak to nie je malo..a to je len pausal. Ked pride k pripadu,tak ten sa plati zvlast podla togho,o aky ide.ake ukony sa vykonaju . V de su väcsie iijmy,/ako na sk/ ale aj vyssie naklady na zivoit a hlavne v sluzbach.coze aj advokatskych.halvne v tych..
Tak nezavadzaj tu autorku .....
Samozrejme,ak mal otec legalnu pr.slmuvu a zamestnavatel mu nevyplatil mzdu,tak aacvokat mohol dosiahnut mimosudnu dohodu.... to je mozne. ale je to iny pripad potom,ako ma zakladatelka..

lucjja
16. aug 2021

@f333 mala som rozpisanu podobnu spravu, ale vsetko si vystihla 😅👏

f333
16. aug 2021

@viki113 Toto je problem niektorych Slovakov ,ktori maju povedzeme jednoduche zmyslanie,ze kadejakym podvodnikom...
Zatila si neodpovedala,ci zametnavatel bol nie ze nemecky/v de je vela registovanych zametnavatelov aj neregistovanych cudzincov,ktor nerespektuju de pravny system/ ale to,ci zemestnavatel ma sidllo firmy v De ci na sk... a ak na sk, ci bol vyslany na pracu do de..... podla toho sapotom urcuje aj pravny system, ktory sa na pracovnika vztahuje...
A hlavne ci mal ci nemal legalnu pracovnu zmluvu.. Podla toho,co citam,nemal...
Ak by bol zamestnavatel zaevidovany v De,tak sa s tym pravne da nieco uro bit.. ale to by si musel najist tvoj manzel advokata nemeckeho.. .
Ak je to slovensky zamestnavatel neregistovany v de,tak tam sa mozes obratit len na sk institucie....aj na sk pravnika..... ten vam da radu,ako postupovat ....

mariska1989
16. aug 2021

To mi pripomína jednu firmu majiteľ bol Rudolf Kern z Bratislavy ľudí posielali do Nemecka a čo to ani nedali korunu po čase prestal brať telefón on , potom aj jeho baba ..tak tiež bolo že oni poriešiť A1 poslali falošné papiere ale na sociálke to vôbec ale že vôbec nebolo ....
Tvoj manžel s ním asi volal pravdepodobne ? Určite to nebol žiadny email alebo sms že poslali to na sociálku

miriam11
Odpoveď bola odstránená
viki113
autor
16. aug 2021

Ďakujem vám za info no už nám peniaze vyplatil a s tov zmluvou to už rieši manžel no ďakujem 🙂

Strana
z2