icon

Zamestnávateľ neuznáva priepustky

terezia1477
27. jún 2018

Ahojte, chcela by som sa spytat či niekto nevie ako to je. Robím na krátky/dlhy tyzden, ja som to zatiaľ nechcela využiť, ale všetkým kolegyniam priepustky zamietli. Nakoľko v zákone je uvedené, že každý ma nárok na vysetrenie na 7 dni a 7 dni s členom rodiny, pokial nieje možné absolvovať ho mimo pracovnú dobu. A na to zamestnávateľ poukazuje, že mame chodit len v dňoch voľna. Avšak príde mi to hlúposť neísť k lekarke keď potrebujem hneď (neraz sa stalo, že niekto skončil večer po práci na pohotovosti a na druhý deň znova do prace). Jedine riešenie ako vybaviť lekára aj cez pracovnú dobu je u nás neplatené volno, pripadne dovolenka ak schvália. Neviete ako to je ? Podľa mna na tých 7 dni ma nárok každý.

Strana
z2
kiwi3
27. jún 2018

@terezia1477 to by si teda mohla, ak by si niekto hladal referencie o buducom potencialnom zamestnavalelovi...

terezia1477
autor
27. jún 2018

@0silvia0 no pokial nevezmú ani po vyzve ďalšej tak určite podám. Nieje to jediná vec, ktorá je tu zla, takze... a to ja naozaj niesom za takéto niečo, robiť druhým problémy ale tohto mám už naozaj dosť.

terezia1477
autor
27. jún 2018

@kiwi3 môžem ti keď tak napísať do správy zatiaľ

ataner81
27. jún 2018

Robim na smeny-denna, nocna, 3dni volna.Pokial sa da, tak mam vysetrenie seba ci deti mimo prace pripadne vymenim smenu ale ak by som s nikym smenu nemohla vymenit, tak beriem priepustku(este nikdy som ju nebrala ale kolegyne ano).Absolutne ziaden problem s tym v praci nieje.Su vysetrenia na ktore sa caka 3-4mesiace a tak dopredu si viem len priblizne vypocitat ako budem robit.

terezka1947
27. jún 2018

suhlasim,aj ked sa to zamestnavatelovi nepaci,ked su deti a vysetrenia,na kt.sa objednava dopredu par mesiacov,neda sa to riesit inak...a nie vsade su smeny,ze sa to da nejako pomenit
ja sa aspon snazim si lekarov dat uplne na prvy termin,nech nemeskam z prace vela,ale nie vzdy sa to da...a uz aj detskymi lekarmi tak spekulujem,aby sme v jeden termin stihli viacerych,no to tiez niekedy nejde,najma,ked den,ci dva dopredu lekari volaju a zmenia termin.....a moj plan je odrazu zbytocny

terezia1477
autor
27. jún 2018

@ataner81 u nás sa ani smeny nemenia lebo však vieme ako robime a nemáme robiť zmeny, mame si vsetko plánovať podľa prace

terezia1477
autor
27. jún 2018

@terezka1947 jasne aj ja sa takto snažím a doteraz som ani nechcela volno ani priepustku ani dovolenku ani zmeniť smenu, nič. Ale teraz to nepojde a nakoľko bude treba viac ošetrení v krátkom čase a určite aspoň jedno vyjde na deň kedy budem mat byt v práci.

terezia1477
autor
27. jún 2018

Inak ešte k tomu, že kto mi podpisuje dovolenky.. oni mi dovolenku strhnú aj ak si ja nevypisem dovolenkový lístok (v prípade že mám nariadenu dovolenku kvôli tomu že za krátky a dlhy neodpracujem fond hodín ktorý oni dajú a dorobiť mi to nedovolia, tak nikto odomna nepýta dovolenkový lístok, proste mi iba strhnú deň-dva a je..) a len ako poznámku.. toto je každý mesiac že minimálne 1-2 dni mi strhnú. No celé zle, esteze už idem prec

terezka1947
27. jún 2018

@terezia1477 chapem....myslim,ze v dnesnej dobe si ani nikto normalny nedovoli zneuzivat system,no ked sa raz neda,neda sa....aj k lekarovi sa musi.

ataner81
27. jún 2018

@terezia1477 s tymto tiez nie je problem lebo kazdy ma rodinu a moze cokolvek vyskocit.Smeny sa mozu zmenit vdaka zastupom ked niekto berie dovolenku

terezia1477
autor
27. jún 2018

@ataner81 ak mu ju všetku neminú nato, aby sedel fond hodín, keďže odpracovať nám ho cely nedovolia a dorovnať to treba dovolenkou. A ak náhodou niekto predsa len chce nejaký deň, tak to musí nahlásiť 2-3 mesiace vopred

ataner81
27. jún 2018

Riadny teror😤Ak mame menej hodin ako je norma, tak si dame prisluzby.Proste niekedy to sadne, niekedy som v pluse a niekedy v minuse

terezia1477
autor
27. jún 2018

@ataner81 my take nemozme, lebo vraj či chceme robiť dve to iste (ide o predajnu kde sme po jednom, avšak občas sú aj 2, ale v prípade naplnenia fondu sa to nesmie robiť 🤦‍♀️)

ataner81
27. jún 2018

Ja robim s detmi a tiez sme po jednej lenze ak sa ide k lekarovi ci na nejaky vylet, musime byt 2.Jednak su to male deti a jednak to nie su deti z normalnych rodin

janinah
27. jún 2018

Ked spomínaš vybratie stehov a preväzy,to ani PN nemieniš byť? so stahami do práce?to hádam nie....

terezia1477
autor
27. jún 2018

@janinah to by malo vyjsť tak, že kým to bude najhorsie budem mat tri dni volno a potom uvidím

lucpro1
28. jún 2018

na tvojom mieste by som si proste vzala pn, tych par dni vydrzis aj tak, nie?

terezia1477
autor
28. jún 2018

@lucpro1 ide mi o to, že doma by som potrebovala byt 4 dni. Z toho tri dni mám aj naozaj volno. Išlo by o jeden deň-deň zákroku. S priepustkou nestratim na výplate nič. Na pn by som stratila

seblicek
28. jún 2018

@lucpro1 PN príde o peniažky a to nechce, je mi to divné, že niečo takéto sa deje ešte v dnešnej dobe

veronice
6. júl 2018

@terezia1477 ahoj, no ako si dopadla?

terezia1477
autor
16. júl 2018

@veronice ahoj, prepáč nezbadala som, že si pisala. Nakoniec som išla na tyzden na pn, takze priepustky neboli. Ale ina kolegyňa chcela ísť a neuznali. Ale to u nich neni nič nové

ukulela
16. júl 2018

@terezia1477 zeny rieste to inspektoratom prace. toto nie je normalne :(

terezia1477
autor
20. aug 2018

Tak len pre info pre tie čo chceli vedieť kde sú takéto skvele podmienky tak zlatníctva new presence jewels s.r.o (je ich niekoľko) ..... už tam vďakabohu nerobim, ale pridružili sa aj iné zlé veci, tak nech varujem ostatné, nechcela som povodne povedať meno firmy ale už mi pretiekli nervy

Strana
z2