Zamestnávateľ nevyplatil mzdu za PN a dovolenku
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadom môjho syna..
Môj syn od 5.2.2024 bol na PN do 3.3.2024..5.3.2024 dal syn výpoveď.
Zamestnávateľ mu stále nevyplatil dva odpracované dni plus 10 dní PN za mesiac február.
Dnes zamestnávať telefonoval že syn minul viac dovolenky ako mu prináleží.Dovolenku čerpal 4 dní hneď po novom roku v januári.Chce aby tam zajtra prišiel a podpísal nejaké papiere,lebo že inak mu pošle výplatu a hneď na syna pošle exekútora za 50 eur čo mu pošle naviac za tie štyri dni dovolenky..vôbec ho nechápem..veď nech si strhne teraz..
A zostatok mu pošle.prosim vás poraďte čo robiť..
Syn tam nechce ísť..už pracuje v druhej firme.
@cukorfalat s v nutornou smernicou musi by zamestnanec preukazatelne oboznameny... nie, ze o take veci sa "nestara". Ak nie je, tak ako keby pre neho ani nebola. A poviem ti rovno, 99% zamestnavatelov nevie, ze musia pri skonceni mzdu vyplatit v ten den. Lenze to nevedia ani zamestnanci, takze to malokedy riesia a naozaj cakaju na najblizsi vyplatny termin. Proste to toleruju.
A to co si popisala dalej... vtedy je dovod na okamzite skoncenie PP, lenze on uz skoncil dohodou.
A mne budes vycitat, ze slepo radim? Ved ty si si ani neprecitala reakciu autorky a stale si ides svoje 🤷♀️
Tymto prispevkom tu koncim, autorka, ak chces, mozes mi napisat sukromne.
@cukorfalat prosím ta môžeš dať i nejaký odkaz na ustanovenie ohľadom toho, že pri nevyplateni mzdy plati lehota 15 dni aj pri skonceni pp dohodou?

@cukorfalat diskusia ma len 2 strany, nie 50 ani 100... no ale ja ti to rada vyhladam... vcera o 21.30
A nemusis ma opravovat, pracujem v oblasti pracovneho prava.