Zamestnávateĺ odmieta dať pečiatku

linki90
31. okt 2022

Ahojte čo robiť v pripade ,že priateĺ pracoval na dohodu ako rozvozár a dal slovne vypoveď ,učtovnička mu sice dala ukončenie prac.pomeru no len on potrebuje aj potvrdenie na urad prace kedze je na dohodu kolko odpracoval hodin a mzdu ,uctovnicka mu to sice dala ale peciatku má majitel a ten nedviha telefon,nereaguje na sms spravy,a nieje nikde zastihnutelny.Na urade prace pani povedala ze je to neplatne bez peciatky.Lenže čo robiť aby mu majitel tu pečiatku dal na tlačivo keď ho totalne ignoruje.

zalka
31. okt 2022

Hm... podnikateľský subjekt nie je povinný mať pečiatku. Tak ak podnikám a nemám pečiatku tak kvôli úradníčke na úrade si ju nebudem kupovať. Tlačivo je platné aj s len podpisom.

linki90
autor
31. okt 2022

@zalka majitel pečiatku má kde sú udaje ičo atď len ju odmieta dať a bez toho je to neplatné podľa pani na urade prace

linki90
autor
31. okt 2022

@zalka a nepodpisal to

zalka
31. okt 2022

@linki90 tak ju pýtaj podla akého zákona má mať podnikateľ pečiatku, aby ju tam dal.
Mimochodom i ja vypisujem také potvrdenia o mzde pre UP, a podnikateľ je bez pečiatky. A nikdy mu nevrátili. Dokonca ak dal zamestnanec dohodár neskoro alebo nedal, tak mi písali z UP aby som poslala potvrdenie a to bolo aj bez podpisu. Takže asi tak.
A podpísať má osoba kt. to vystavuje. Alebo v zastúpení.

linki90
autor
31. okt 2022

@zalka tak ale asi závysí od pani na urade ona tvrdi že inak to nejde

zalka
31. okt 2022

@linki90 tak sa pýtaj pani na úrade na jej nadriadenú, že sa pôjdeš jej opýtať či to nejde...

mikadooo
31. okt 2022

@linki90 a nepotrebuje ona náhodou len to IČO? Lebo to sa dá nájsť napríklad v orsr, atď... Tiež sa mi nezdá, že by tam musela byť pečiatka. Nie každý podnikateľ má pečiatku... Tak buď tá pani na úrade je nekompetentná, alebo nedala dodatočné informácie, prečo zrovna tú pečiatku potrebuje. Ak potrebuje nejaké údaje z pečiatky, tie bude pravdepodobne vedieť dať aj účtovníčka.

linki90
autor
31. okt 2022

@mikadooo ja neviem baby proste na urade prace toto tvrdi dokola že bez pečiatky je to neplatne. Stredu budeme volať riaditelke na UP a pisala som pravnikovi ako teda postupovat

matullienka
31. okt 2022

@linki90 nech to mzdárka pošle pani na upsvar mailom. So mnou ako mzdarkou tak komunikujú úplne bežne

vroni
31. okt 2022

@linki90, trepe. Pečiatka nie je povinnosť.

9lf9
31. okt 2022

@linki90 peciatka nie je povinna ale napad ma, ze ak pri dolozeni dohody na urad tam od zamestnavatela bola peciatka a aj jeho podpis a teraz je len tlacivo bez podpisu a peciatky...ak ma dolozit aj odpracovane hodiny + prijem to sa doklada na prehodnotenie hmotnej nudze a ked raz peciatka na zaciatku bola a teraz nie je tam moze byt problem aby vedeli davku spravne prehodnotit.

linki90
autor
31. okt 2022

@9lf9 no áno tak od začiatku tam mával tie pečiatky

duves
1. nov 2022

Ak pracoval na Dohodu, tak mal to písomne. Tam je pečiatka? Ak nie je, treba to ukazat na urade prace.

laska86
2. nov 2022

@linki90 skus poprosit pani na urade nech zamestnavatelovi zavola ona kedze priatela ignoruje..to je sila co robia s ludmi🤦

linki90
autor
2. nov 2022

@laska86 volal s riaditelkou uradu prace a ta volala uctovnicke jeho , a uctovnicka volala majitelovi s tym ze on mu zavola lenze takto sa to natahuje uz 4 den nezavola a mobil nedviha ani na sms nereaguje vobec proste to je pako strasny