Koľko pracovísk je normálne pred dôchodkom?
Mala by som otázku ku staršej generácie.Koľko je normálne mať pracovísk predtým než ideme do dôchodku .Lebo mám len 20 a to už bude 3 pracovisko kďe by som išla robiť.
@stazi28 co to ma z dôchodkom? Niekto sa v praci nasiel ma jedno pracovisko cely zivot a niekto ma aj 20.. Mam 45 a mala som 2 zamestnávateľov a viac ako 10 rokov som zamestnaná sama vo svojej firme, Cize 3. zamestnavatel pre dôchodkové poistenie. Brigády pocas strednej skoly nerátam. Realne mam odpracovaných 23 rokov ale prve zamestnanie na TPP som mala uz pocas VS.
Kedysi ľudia robili za cely život u 1-2 zamestnávateľov. Dnes je iná doba. Úplne iný svet. Dnes môžeš meniť zamestnávateľa hocikedy, aj každý rok
Dôležité je, že máš zmluvu, idu ti odvody do poisťovni, čiže máš krytie. Nerobíš ciernotu.
@pribinak presne
To vôbec nerieš, dôležité sú odrobené roky, nie mená zamestnávateľov.
@katica06 nemusí uviesť do CV všetkých zamestnávateľov
Ja napr pracujem v oblasti kde je veľa ľudí zamestnaných na projektoch, tie projekty trvajú 1-3 roky a koniec a zas iný projekt z iného ministerstva, ale stále je v brandži. Zaujíma má aký je odborník a nie koľko mal zamestnávateľov
je to uplne jedno...
@katica06 lenze toto velakrat neovplyvni ten zamestnanec. POznam napr. u nas v okoli xy firiem, kde fakt beru ludi a pocas skusobnej vsetkych vyhadzuju.. a viem to, lebo sa mi neustale opakuju v zivotopisoch.. a potom chalan co orbil u viacerych 2-3meisace je u nas zrazu 5 rokov a niektori aj viac :D
@stazi28 vobec sa netrapte, dnes uz malokde vydrzi zamestnanec ldhsie ako 5-10rokov. to nie je ako za sociku.
Ak ta to ukludni ja mam 3 rozne krajiny …. Zamestnavatelov v kazdej min 2, jedna startovna pozicia atd … takze no stress …. ked budem zhanat papiere do dochodku asi ma porazi skor nez ho vybavim

@stazi28 Moja mama mala presne dvoch zamestnavatelov, pracovisk aj pracovnych pozicii vela aj ten zamestnavatel celkom casto menil nazov. Otec jedneho zamestnavatela. Ja mam 42 a zatial mam troch.