icon

Zarába môj manžel dostatočne ako vodič?

6. jan 2025

Dobrý večer,manžel zarába 120€ na deň a pracuje 2x dennú 2x nočnú a štyri dni voľno. Keď chce,si môže ísť cez voľno privyrobiť. Nemá žiadne vzdelanie a pracuje ako vodič. Je to veľa,či málo??

Strana
z2
majka1719
7. jan 2025

Jezisi toto su za otazky 🙄🙏🙏. Ti tu povieme ze malo, tak co, ho opustis? Kriste pane zenska. Vyzijete? Ci nie... chodis do roboty aj ty ci nie.

zafir01
7. jan 2025

@melanta to ,že má niekto len zs vzdelanie je smutná vec ( ani moja mama ju nemá a robi patrovateľku v DD ) , a snáď rokmi bude tých ľudí len menej .
Len sa tak zamýšľam ... Či by to ,že má niekto učňovské vzdelanie mal byť atribút porovnávania jeho prijimu . Pretože poznám veľmi veľa učnovkárov ,alebo ľudí len s maturitou , ktorí majú príjem rádovo vyšší nech je priemer na sk . Sú to vo svojich oboroch šikovní ľudia ,ktorí nepotrebujú vs k ich povolaniu ,a predsa sú majetkovo ,prijimovo na tom veľmi slušne. Časť z nich už má vek medzi 45-55a ich zabehnuté joby preberajú ich potomkovia.

zoja6913
7. jan 2025

Mam kamionovu firmu a vodici maju 110 na den v cistom, firmy na okoli davaju 100, moze byt spoko
Nasi vodicia robia kazdy den (ak chcu) ale dodrziavaju zakonom stanovene pauzy

11brano11
Odpoveď bola odstránená
rozculena
7. jan 2025

@bela30 ako to,že nemá VŠ? Nie je VŠ stanovená zákonom?

summerfeeling
7. jan 2025

@melanta skôr by som povedala, že nie šoféri sú blbí, ale že slovenskí zamestnávatelia s tým vydrbávajú a nikto s tým nič nerobí. Ak aj šofér pošle kontrolu na zamestnávateľa, nič sa nezmení. Známy tak poslal a vraj nič nenašli.

romino
7. jan 2025

Ak zijete mimo hl. mesto, nebodaj bez poziciek ..tak vzhladom na vzdelanie jeho atd - super

andula1961
7. jan 2025

@matej2227 tu sa musim ozvat cest vynimkam

andrea2667
8. jan 2025

Položme si otázku: Čo je to dosť?
Dosť je vtedy, keď je človek spokojný s tým čo má.

tiezjedna
8. jan 2025

To je otázka ako noha zase...
Stačí vám to na živobytie a spokojný život? Ak áno, tak je to dosť. Ak nie, tak je to málo.

slovakboy
8. jan 2025

Ak má byť väčšinu mesiaca preč v novej práci, ja by som to nevzal. Za to tie peniaze nestoja. Nezarába až tak zle. Ja som mal v minulosti ponuku skoro dvojnásobného platu, ale musel by som sa buď presťahovať s celou rodinou, alebo byť od rodiny a chodiť na týždňovky. Bolo to ťažké rozhodovanie a týždeň som nespal kvôli tomu. Ale doteraz som to neoľutoval. V kapitalizme platí, že vysoký príjem ponúka aj vysoké výdaje. To nie je tak, ako to bolo za socíku, že všetko bolo za rovnakú cenu, a aj to často nebolo. Proste peniaze nemali hodnotu, lebo za ne človek kúpil len základné potreby. Kamarátovi v USA sa za dva roky strojnásobil plat, ale následne ho vedenie firmy požiadalo, aby zvýšil svoj status. Už musel mať lepší byt, drahšie auto, drahšie hodinky, drahšie košele, drahšie všetko. A všetko si to vyžadovalo aj drahšie služby a údržbu. Samozrejme v drahšom lepšom sa človek lepšie cíti. Lenže ono to často bolo len pozlátko. Obchodníci čakajú ako supi na bohatších, aby im ponúkli všetko drahšie. Nakoniec mal problém vyjsť z toho platu. Nie že by neprežil, ale mal také starosti s peniazmi, ako nikdy pred tým. Zrušil to celé a vrátil sa do pôvodného zaradenia. Ale ten proces bol ťažký. Rok mu trvalo, kým znížil svoje náklady. Neľutuje. Hovorí, že v Amerike je najťažšie sa nenechať vyhecovať susedmi, kamarátmi, reklamami, kolegami. Je tam však aj veľa ľudí, ktorí cielene žijú minimalisticky a venujú sa rodine, výletom, grilujú si na záhradách s priateľmi, budujú vzťahy, venujú sa hobby, odmietajú pozerať televízor, reklamy, proste vybojovali si slobodu odmietaním tlaku okolia. Možno tvoj muž má pocit, že niekto blízky má viac. Alebo sa bojí budúcnosti, chce ísť ďalej. To je dobrá motivácia, zlepšovať sa. Ale musí to byť na úkor rodiny? Nedávno tu bola diskusia, či žena s VŠ môže mať muža so SŠ. Vy ste príkladom, že to ide. Buď rada, že je snaživý, ale povedz mu, že ti stačí aj taký. Keď však sníva po niečom lepšom, nebráň mu nasilu a podpor ho v tom. Len ho upozorni na riziká a nech si nechá otvorenú cestu späť.

fairyy
8. jan 2025

mate vsetko po com tuzite a zaroven vsetko co potrebujete alebo do buducna viete mat s tymto platom vsetko po com tuzite? ak ano je to dost ak nie je to malo... pre mna by to bolo teraz malo na splnenie si mojich snov, ale na neviem ake su vase sny

luccija
8. jan 2025

Je to na šoféra fajn.Zalezi ako je vyťažený.Nech nie je chamtivy zdravie a rodinu má len jednu chce byť stále preč?

@zoja6913 tiež som si myslela, že tie nové systémy sa už nedávajú oklamať ja som voľakedy robila v doprave a to sa kotúče falsovali, prepisovali, xeroxovali, ale sú to už roky

evansova
8. jan 2025

Minimalna mzda v toto roku bola zvysena na 7,10 EUR, manzel ma viac, takze cekom dobre. Len stale nevieme ci v hrubom, alebo v cistom.

bbacardi
9. jan 2025

@stanulienkat presne

Strana
z2