Zarábam málo?
Ahojte, chcem sa opytat na Vas nazor, ci podla Vas je moja mzda nizko ohodnotena na to, aku poziciu/povinnosti mam, pretoze mne pride ze ano, ale ludia mi hovoria ze sa nemam co stazovat a mam byt rada za to co mam.
Pracujem v presovskom kraji, v nie malej firme, ale nie je to korporat. Som jediny zamestnanec. Nechcem blizsie specifikovat ale vsetko okolo firmy robim z 95% ja sama. Ide o velmi zodpovednu pracu, ktora si vyzaduje velmi vela znalosti z daneho odboru. V danej firme vybavujem objednavky, faktury, samozrejme dobropisy, staznosti a vsetko co sa tyka kupy nasho sortimentu cez internet, spravujem dany internetovy obchod, balim objednavky, posielam. Okrem toho vsak predavame techniku, ktoru zakaznikom priamo predavam, pripravujem. Musim mat znalosti co komu ponuknut, vsetky veci vediet. Nasledne denne tuto techniku servisovat, chapte ze pri 500 klientoch su s nou denne problemy a teda volaju, chodia a ja musim riesit technicke veci, musim vediet identifikovat problem, opravit softver, vediet ktora chyba je aka, ako ju opravit, niekedy to zahrna programovanie, inokedy rucnu opravu. Okrem toho teda musim viest aj vsetku komunikaciu so vsetkymi dodavatelmi, nakup tovaru, logistiku. Hladam nove obchodne prilezitosti, castokrat zo zahranicia, kedze moja anglictina priniesla do firmy takuto vyhodu. Setria sa takto peniaze kedze predtym firma nakupovala od slovenskych dodavatelov. Samozrejme pripravujem podklady ekonomovi,umyvam tyzdenne firmu. Ked je to potrebne musim vziat auto a ist vyriesit vec priamo za klientom. odkedy tam pracujem firma nebola na tom nikdy lepsie, obraty a aj vsetky statistiky sa niekolkonasobne zvysuju. Prinasam napady, vsetko robim nacas. Castokrat je to psychicky velmi narocne, ked sa nahrnie za den 20 ludi ktorych treba urgentne riesit. Moja plat je cca 900€ ak je lepsi mesiac. Aky je vas nazor? som z toho mierne frustrovana kedze ma praca bavi ale pride mi to neprimerane mojej zodpovednosti kedze vidim kamaratku ktora robi v inej firme iba faktury spolu s 4 dalsimi zenami a zarobi viac. pride vam moja frustracia eopodstatnena? vsetci mi hovoria ze ci chcem miliony, ale nemaju ani tusenie co vsetko v praci mam na starosti.
ja som sa namakala ako blazon a to co pises ty, je hrube, kebyze mam v cistom tolko este by sa to dalo a ano su strasne rozdiely medzi platmi ludi, zial su taki co nic nerobia a maju 5 x vacsi plat a ti co makaju maju nizky
Hladala by som nieco noveho - bud lepsie platene, alebo menej prace - za rovnake peniaze...
Malo....na tvojom mieste pýtam hneď zajtra viac
Vypýtala by som si oveľa viac. A ver, že ti vyhovejú - myslím, že šéfovci veľmi dobre vedia, že takú multifunkčnú osobu v jednom a za 900€ nenájdu. Inak dúfam, že píšeš plat aspoň v čistom....
Aj 900 v cistom na to vsetko co robis je jednoducho malo, ak je to v hrubom, tak to by som ani nepytala vyssi plat sle rovno hladala novu pracu (ak je ta moznost)
Takto.....podla toho, co pises, si velmi dobra vo svojom obore, lenze ak byvas v hladovej doline, aj tvoje naklady na zivot su neporovnatelne nizsie, ako keby si zila a pracovala v BA. Mas moznost popri tvojej praci zacat hladat nieco lepsie, ved nemusis davat vypoved, ale budes vediet realne porovnat, kolko by si mala naklady na zivot tam, kde by ti ponukli za rovnaku pracu vyssi plat. Ono podla toho, co si napisala, mas dost velku zodpovednost, ale ak to v pohode v ramci 8-hodinoveho pracovneho casu stihas, tak niet o com, ved do prace chodime pracovat
Rozhodne málo. Myslím, že pri tvojej naplní práce by bol potrebný ešte aspoň jeden ďalší zamestnanec. Keďže ju vykonávaš sama, tak tvoj plat je veľmi podcenený. Pýtaj navýšenie, pretože si neadekvátne ohodnotená.
@ysseba never tomu 😉 nezohľadnila si jeden faktor - psychológiu človeka.... ak majú jedného za 900 a tento im dá výpoveď/bude pýtať viac, tak si nájdu dvoch za 2x750 a ešte budú šťastní 😀 neviem prečo to takto funguje, ale funguje.... akurát autorka bude nezamestnaná (resp. možno pôjde na lepšie)
Úprimne? Na Prešov zarábas dobre. Ja som robievala toto všetko za 600 v čistom a šéf si nedal povedať. A som rada že som sa pohla inam
ano, urcite pytaj vyssi plat, za to clovek nic neda
Veľmi máličko. Na slaby región minimálne 1500 v cistom
Toto vsetko pri 500 klientoch robis sama?? Si jediny zamestnanec? Len mne to znie ako scifi?
prepáč, ak som prehliadla, prečítala som to na rýchlo. Ako dlho pracuješ vo firme ? Ja keď som začínala v jednej firme mala som 700 e v čistom..teraz po 2 rokoch zarábam raz toľko. Ukázala som čo viem a vedia, že náhradu za mňa by len tak ľahko nenašli..
@artificiallife my máme dohodárov za 20 eur na hodinu
Cakala by som minimalne 1500 v cistom,
Z toho čo všetko robíš (od faktúr, servis výrobkov, objednávky, predaj až po upratovanie) by to mali robiť aspoň dvaja ľudia. Vypýtaj si vyšší plat alebo dohodara aby si nemusela všetko robiť sama.
@doriiis to je plat uz po zvyšeni 🙂 aby sme sa ale chapali spravne, 900€ je teda v cistom, zabudla som to jasne uviezt v prispevku
@ysseba ano to je v cistom. A pytala som viac. dostala som teda z nejakych 800 na 900 ale v ramci odmien ak je fajn mesiac
@tenerifka dakujem za nazor a ano. Nechcem aby to vyznelo ze sa chvalim ale som zodpovedna. Som velmi odolna voci stresu a zvladam to za 8 hodin ale len preto ze ja sama so sikovna a idem na 120% zamestnanci co boli preodmnou nerobili ani s polovice tak vela a tolko ako ja. Vobec nerobim stylom “idem si odsediet a odmakat 8 hodin a nic naviac” naozaj sa snazim, prichadzam s napadmi, vylepseniami, inovaciami. Velmi dobre zvladam stresove situacie a organizaciu prace tak aby mi vsetko vyslo.
A más deti? Lebo ešte daňový bonus vie "umelo" navýšiť plat. No, stačí si povedat, koľko by zarobil chlap na takej pozícii. Určite by nešiel pod 1500€. Však vidíš do účta, koľko firma má zisk. Takže sa odraz aj od toho.
@nafka0483 ano vsetko robim sama, mame von 500 zariadeni, 80 softverov, a do toho vyse 2000 zakaznikov na eshop ktory pravidelne nakupuju (samozrejme ale postupne kazdy den cca 5-10 objednavok) su dni kedy kazdemu vsetko funguje a ja pracujem na zhanani novych klientov alebo pridu oni, a su dni kedy jednoducho mam 20 telefonatov s problemami a 10 dalsich ktori dane zaruadenia prinesu a ja musim riesit chyby. Popri objednavkach a vsetkom ostatnom. Ano, je to psychicky stresujuca praca ale bola som takto od zaciatku hodena do vody a za 2 roky som v tom uz taka zbehla ze si to viem organizovat atd ked idem na 120%
@alexas56 som tam dva roky. zacinala som na nejakych 600, teraz som v lepsi mesiac na 900, po tom co som si pytala uz zvysenie
@hipuska nie nemam deti. Ano viem kolko ma firma mesacne obrat. Odkedy som tam ja tak to vyslo z nejakych 10 000€ mesacne na cca 25 000€ v priemerny mesiac. Pytala som si aj na zaklade tohto skoku vdaka mojej praci viac, dostala som zvysenie na tych 900€

Ano, podla mna nízko ohodnotena praca..