icon

Zarábam málo?

30. nov 2022

Ahojte, chcem sa opytat na Vas nazor, ci podla Vas je moja mzda nizko ohodnotena na to, aku poziciu/povinnosti mam, pretoze mne pride ze ano, ale ludia mi hovoria ze sa nemam co stazovat a mam byt rada za to co mam.
Pracujem v presovskom kraji, v nie malej firme, ale nie je to korporat. Som jediny zamestnanec. Nechcem blizsie specifikovat ale vsetko okolo firmy robim z 95% ja sama. Ide o velmi zodpovednu pracu, ktora si vyzaduje velmi vela znalosti z daneho odboru. V danej firme vybavujem objednavky, faktury, samozrejme dobropisy, staznosti a vsetko co sa tyka kupy nasho sortimentu cez internet, spravujem dany internetovy obchod, balim objednavky, posielam. Okrem toho vsak predavame techniku, ktoru zakaznikom priamo predavam, pripravujem. Musim mat znalosti co komu ponuknut, vsetky veci vediet. Nasledne denne tuto techniku servisovat, chapte ze pri 500 klientoch su s nou denne problemy a teda volaju, chodia a ja musim riesit technicke veci, musim vediet identifikovat problem, opravit softver, vediet ktora chyba je aka, ako ju opravit, niekedy to zahrna programovanie, inokedy rucnu opravu. Okrem toho teda musim viest aj vsetku komunikaciu so vsetkymi dodavatelmi, nakup tovaru, logistiku. Hladam nove obchodne prilezitosti, castokrat zo zahranicia, kedze moja anglictina priniesla do firmy takuto vyhodu. Setria sa takto peniaze kedze predtym firma nakupovala od slovenskych dodavatelov. Samozrejme pripravujem podklady ekonomovi,umyvam tyzdenne firmu. Ked je to potrebne musim vziat auto a ist vyriesit vec priamo za klientom. odkedy tam pracujem firma nebola na tom nikdy lepsie, obraty a aj vsetky statistiky sa niekolkonasobne zvysuju. Prinasam napady, vsetko robim nacas. Castokrat je to psychicky velmi narocne, ked sa nahrnie za den 20 ludi ktorych treba urgentne riesit. Moja plat je cca 900€ ak je lepsi mesiac. Aky je vas nazor? som z toho mierne frustrovana kedze ma praca bavi ale pride mi to neprimerane mojej zodpovednosti kedze vidim kamaratku ktora robi v inej firme iba faktury spolu s 4 dalsimi zenami a zarobi viac. pride vam moja frustracia eopodstatnena? vsetci mi hovoria ze ci chcem miliony, ale nemaju ani tusenie co vsetko v praci mam na starosti.

monymony1
1. dec 2022

Na to vsetko co robis od opravovania logistiky manazerska praca po upratovanie??? Takyto plat. Tak to je hotove zneuzivanie raz tak ako mas by bol adekvatny plat minimalne

laurita285
1. dec 2022

Ty si požehnanie pre toho zamestnávateľa 😂
Aj ja si prosím pár takýchto.

Moja sestra robí v e-shope, balí balíky a rieši reklamácie a zarába tisícku v čistom (ZA kraj)

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
hefo
1. dec 2022

K tej konkurenčnej doložke - počas tých 12 mesiacov, kým by si nemohla vykonávať činnosť priamo konkurujúcu predmetu činnosti zamestnávateľa, by zamestnávateľ bol zo zákona povinný platiť najmenej 50% doterajšieho platu.

gabriela228
1. dec 2022

@artificiallife Mne išlo len o to ak ta firma ponúka takú možnosť príplatok za Vš tak prečo to nevyužiť.

xeniii
1. dec 2022

@gabriela228 tak to je jasné

clarissa96
1. dec 2022

@artificiallife ale veď ju nenatahuj. Určite nemôže robiť zásahy do kódu, aj keby chcela a vedela, padla by im záruka na daný produkt. Ja mám vendora pre dodávanie vývoja a nemôžem upravovať kód, aj keď viem ako. Ešte by sme aj pokutu dostali za porušenie zmluvy. Práca s databázou bude nejaké crm. A keď sa mýlim, tak potom vidis že select vie spraviť každý 🙂

slniecko5
1. dec 2022

Zarábas malo, kľudne si pýtaj double, u nas vo firme by toľko práce robilo celé jedno oddelenie😄😄.

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
dadis
1. dec 2022

@artificiallife Suhlasim. Druha vec je, ze vykonava v ramci svojich kompeteneci upratovanie, co je praca bez pridanej hodnoty s nizkym financnym ohodnotenim. Ak by za full time upratovanie dostavala 1000 eur v cistom, tak by bola financne nadhodnotena.

falbala132
1. dec 2022

ak naozaj toto vsetko co si opisala robis za takyto plat, ja by som to nazvala, ze ta doslova zneuzivaju alebo vykoristuju.

clarissa96
1. dec 2022

@artificiallife žiadna z tých činnosti nepotrebuje kvalifikáciu. Len zaucenie do produktov, čo sú v obchode. Tak môže sa asi porovnať koľko majú v nay napríklad zamestnanci v Prešove. Ale ty ju trápiš s programovaním, podľa mna tak len honosnejsie nazvala prácu s kompom a myslím, že ty si to písal, že možno spraví diagnostiku a pošle mejl na dodávateľa s chybou.

autor
1. dec 2022

@clarissa96 ano, pekne ze “myslite” 🙂 nerobim “len” diagnostiku a poslem problem dodavatelovi. Potrebujeme urobit diagnostiku a problem vyriesit. Ak predavaci v Nayke musia pri kazdom tovare denne riesit ich vady, opravy, diagnostiku, potom ich opravovat, rozoberat, montovat, konfigurovat, prepajat s dalsimi systemami tak ano, som ako predavac v Nayke. Ja potrebujem byt plnohodnotny servisny technik. Potrebujem mat komplexne znalosti, nie len sa vyznat v produktoch, pretoze dane produkty potrebujem dalej riesit s bankami, platobnymi spolocnostami, prepajat ich, riesit zmluvy. Pod databazami som mala na mysli SQL databazu, nie crm. Ale to je jedno, dakujem kazdemu za nazor, povzbudenie, radu atd. V podstate mi len potvrdili to, co uz davno viem, a budem s tym nieco urcite robit.

missviolet
1. dec 2022

urcite by som pytala viac. a popravde, updatla si CV a hodila si ho na profesiu. mozno sa ti perspektivnejsia praca ohlasi aj sama. mne tak par firiem volalo a nie s malymi ponukami....

tenecka
2. dec 2022

Určite si podhodnotena, podľa popisu tvojej prace...určite by si si mala sadnúť so šéfom a baviť sa o zvýšení, lebo tvoja frustrácia bude narastať, na atmosfére v práci to bude veľmi rýchlo cítiť. A troska ma zaráža, že máš na starosti komplet chod firmy a ešte aj upratovanie?! Koľko času tráviš v práci?

vevapeto
2. dec 2022

Zaslúžiš si aspoň 1,5kk v čistom , si šikovná a škoda že to zamestnávateľ nevie/ nechce oceniť . Ale to je take slovenské …

hayabusa1337
2. dec 2022

prepac, ale uz len ze stihas svoju pracu urobit za 8 hodin mi napoveda ze zdaleko tolko nepracujes.. to ci je plat k tomu adekvatny je otazne a nikto sa k tomu vyjadrit nevie pokial si to nevyskusa sam.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
luccija
2. dec 2022

Ano, je to malo na to, co robis.Mna by nezaujimalo, ze to je kraj ako tu nazvali hladova dolina.Zaujimalo by ma ako sa firme dari a tlacila na zamrstnavatela o zvysenie.Si sikovna a on to vie

1gabriela13
2. dec 2022

Za tú pracu čo robíš je velmi malo taký plat aspoň za mňa . Poziadaj o zvýšenie platu,o nič neprídeš,nakoľko takého človeka ako opisujes ťažko najst. Nič v zlom,máme tu infláciu,zdražovanie a ty keď robíš prácu za 3 tak prečo by ti nemohli dať minimum 1000 v čistom ? Treba povedať šéfovi,buď nech si nájde plus ešte 1 osobu alebo nech tebe zvýši plat o 100-200 eur. A v tom prípade by si rozmyslel či niekomu sa hoc aj te nástupný 600 alebo tebe zvýši o 200 dajme tomu.

1gabriela13
2. dec 2022

A inak,šéf môže byť rád že pre taký plat a takú prácu ráno vstaneš,mňa by ani nenapadlo ,pardon.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
vierka987
Autor odpoveď zmazal
majada35
2. dec 2022

@hayabusa1337 ..
Iste, aj tak sa na to dá pozrieť...

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
engynka
3. dec 2022

Podla toho co uvadzas ako napln prace by som aj uvazovala ci si nezalozit firmu s rovnakym alebo podobnym zameranim. V podstate tu firmu riadis. Pouvazuj.
A ano 900€ pri tak velkej zodpovednosti je zalostne malo. Ak to co uvadzas je naozaj aj realita tak tvoj zamestnavatel to musi vidiet a zaplati ta. Viac sa mu oplati tebe pridat ako hladat niekoho noveho a mozno aj dvoch novych.

lb1984
3. dec 2022

Z toho čo si napísala je veľmi ťažké hodnotiť, ale ak je to veľkoobchod so servisnou činnosťou a tvoja pozícia niečo ako obchodný referent v malej firme, tak áno, v dnešnej dobe, v malej firme, v danom kraji, zarobíš dosť dobre, ale ak ste naopak veľkoobchod s úzkou špecializáciou tak máš taký priemer. Na PSK 1180€ brutto nieje malo. Každopádne zaujalo ma to co si napísala ze fakturantka ktorá iba fakturuje zarobí viac ako 900€ netto to kde.... hneď mením prácu 🤗

isabellaa
3. dec 2022

Pýtaj 1600, dohodnete sa na 1300€ a môžeš byť spokojná . Povedz, že uvažuješ o výpovedi, ak ti nebude adekvátne rásť plat. 900 je veeelmi málo.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
iwesska
3. dec 2022

V skratke,robis za 3 s jednym platom. Vyuzivaju ta, lebo vsetko funguje a oni nemusia platit dalsich 2.Aj ja som bola taka hlupa,nastastie ma osvietilo🙏Az v den mojho odchodu si sef uvedomil moju hodnotu a prosil ma nech ostanem. Bodajby nie,vsak za tie peniaze uz tam nikoho ani nezohnal🤷‍♀️