icon

Zaúčali vás vo vašej novej práci?

Dnes o 06:26

Ahojte. Nastúpila som do novej práce kancelárskeho charakteru (práca s rozpočtom, široký záber rôznych dotácií, vyúčtovaní a pod). Sme tu tri ženy. Agenda nie je nejak špeciálne podelena, aby sme sa vedeli navzajom zastúpiť. Mna tu ale nikto nezaucil. Mala ma zaúčať predchádzajúca pani, ale ta bola v tom case na OCR s dietatom a potom po 2 dnich odišla. Takze prakticky ma nezaucil nikto.
Nadriadený to nevie, a kolegyne si robia svoje. Mňa nikto nezaucil, ale požadujú vykon akoby som tu bola 10 rokov, ze si to mám naštudovať. Ale je rozdiel vedieť zákon a rozdiel je prax.
Som z toho sklamaná, je to výborná práca, ale toto som nejak nepochopila. Stretli ste sa s tym?
Co by ste mi poradili?
Dakujem.

oceanahory
Dnes o 06:34

@anonym_autor Ano, mala som raz takuto pracu...dala som vypoved este v skusobnej. Ja osobne som to povedala nadriadenemu, on to iba prebral s kompetetnou kolegynou, ktora sa iba viacej odula a jej snaha cokolvek mi odovzdat bola 0 bodov, kedze jej pristup sa mi nepacil, tak som hned vedela, ze s takymto clovekom pracovat urcite nechcem. Takze pokial nepomoze rozhovor, tak sa radsej poobzeraj po niecom inom, ja osobne potrebujem v praci okrem ineho aj pohodovu atmosferu.

anonym_033104
Dnes o 06:37

Prečo si to neoznámila nadriadenému?

luccija
Dnes o 06:47

@anonym_autor ísť za šéfom a pýtať sa kto ťa zauci

unicornlady
Dnes o 06:58

Ja som mala raz pohovor na účtovnícku pozíciu, kde mi povedali, že oni nemajú čas ma zaúčať.
Nuž, asi preto sa ten inzerát často opakoval.

autor
Dnes o 07:14

Kedze sef netusi, co ta práca obnáša, lebo to nerobí, tak podla neho ma mala za tyzden zaucit ta kolegyňa. A on ani nevie, ze bola OCR, lebo tu nebol - podla neho je vsetko OK.

anonym_67b60f
Dnes o 07:30
@anonym_autor

Kedze sef netusi, co ta práca obnáša, lebo to nerobí, tak podla neho ma mala za tyzden zaucit ta kolegyňa. A on ani nevie, ze bola OCR, lebo tu nebol - podla neho je vsetko OK.

@anonym_autor halooo, veď mu povedz ako to bolo, nám to tu zbytočne vysvetľuješ, treba to povedať šéfovi, aby sa konečne dozvedel, že nie, nie je to ok

tom_i
Dnes o 07:41

@anonym_autor my ti s tým nepomôžeme, ale keď si sa na nejakú pozíciu hlásila, tak si mala asi nejaké skúsenosti. A neviem v akom systéme robíte, ale u nás pani zaúčala novú kolegyňu 3 mesiace.

anonym_42ee5c
Dnes o 07:51

V prvej práci som bola viac menej hodená do vody, nevedela som ani kde je sever a vlastne ani nik iný - jediná som bola na danej pozícii. V druhej mám aj po 2 rokoch podporu od skúsenejšej kolegyne, keď si nie som niečím 100% istá.

melanta
Dnes o 07:59
@anonym_autor

@anonym_autor šéfovi by som napísala, že ho prosím, aby počas tohto týždňa zabezpečil tvoje zaškolenie. V prípade, že to zabezpečiť nevie, na koho sa mám obrátiť, aby zaškolenie zabezpečil, či na personálne, alebo inam.

ivicatolic
Dnes o 09:42

A ako majú potom ľudia pracovať, keď nikto nechce zaučiť? Veď školy sú veľakrát na nič, tam vás potrebné neučia

domkakvet
Dnes o 16:15

@anonym_autor ano v kazdej praci ma zaucali.