Zaúčali vás vo vašej novej práci?
Ahojte. Nastúpila som do novej práce kancelárskeho charakteru (práca s rozpočtom, široký záber rôznych dotácií, vyúčtovaní a pod). Sme tu tri ženy. Agenda nie je nejak špeciálne podelena, aby sme sa vedeli navzajom zastúpiť. Mna tu ale nikto nezaucil. Mala ma zaúčať predchádzajúca pani, ale ta bola v tom case na OCR s dietatom a potom po 2 dnich odišla. Takze prakticky ma nezaucil nikto.
Nadriadený to nevie, a kolegyne si robia svoje. Mňa nikto nezaucil, ale požadujú vykon akoby som tu bola 10 rokov, ze si to mám naštudovať. Ale je rozdiel vedieť zákon a rozdiel je prax.
Som z toho sklamaná, je to výborná práca, ale toto som nejak nepochopila. Stretli ste sa s tym?
Co by ste mi poradili?
Dakujem.
Prečo si to neoznámila nadriadenému?
@anonym_autor ísť za šéfom a pýtať sa kto ťa zauci
Ja som mala raz pohovor na účtovnícku pozíciu, kde mi povedali, že oni nemajú čas ma zaúčať.
Nuž, asi preto sa ten inzerát často opakoval.
Kedze sef netusi, co ta práca obnáša, lebo to nerobí, tak podla neho ma mala za tyzden zaucit ta kolegyňa. A on ani nevie, ze bola OCR, lebo tu nebol - podla neho je vsetko OK.
Kedze sef netusi, co ta práca obnáša, lebo to nerobí, tak podla neho ma mala za tyzden zaucit ta kolegyňa. A on ani nevie, ze bola OCR, lebo tu nebol - podla neho je vsetko OK.
@anonym_autor halooo, veď mu povedz ako to bolo, nám to tu zbytočne vysvetľuješ, treba to povedať šéfovi, aby sa konečne dozvedel, že nie, nie je to ok
@anonym_autor my ti s tým nepomôžeme, ale keď si sa na nejakú pozíciu hlásila, tak si mala asi nejaké skúsenosti. A neviem v akom systéme robíte, ale u nás pani zaúčala novú kolegyňu 3 mesiace.
V prvej práci som bola viac menej hodená do vody, nevedela som ani kde je sever a vlastne ani nik iný - jediná som bola na danej pozícii. V druhej mám aj po 2 rokoch podporu od skúsenejšej kolegyne, keď si nie som niečím 100% istá.
@anonym_autor šéfovi by som napísala, že ho prosím, aby počas tohto týždňa zabezpečil tvoje zaškolenie. V prípade, že to zabezpečiť nevie, na koho sa mám obrátiť, aby zaškolenie zabezpečil, či na personálne, alebo inam.
A ako majú potom ľudia pracovať, keď nikto nechce zaučiť? Veď školy sú veľakrát na nič, tam vás potrebné neučia
@anonym_autor ano v kazdej praci ma zaucali.
@anonym_autor Niekto musí byť zodpovedný za zaučenie nového pracovníka a ten by si mal s tebou sadnúť a všetko ti vysvetliť alebo poniesť následky za to že si nesplnil prácu + za to že ty si kvôli tomu nemohla plniť svoju. Ako už bolo napísané treba ísť za priamym nadriadeným a pýtať sa jeho a ak ťa on nevie nasmerovať tak za jeho nadriadeným. Dnes je trendom že za zaučenie nového pracovníka je zodpovedný priamy nadriadený ,ale keďže tí často tú prácu ani nerobia alebo ju dokonca ani nevedia tak to hádžu na kolegov čo tú prácu robia aby ta zaškolili. Problém je že keď ten kolega to nemá v pracovnej zmluve aby zaškoľoval nového kolegu a ani to nechce robiť tak to proste neurobí a nemôžu ho nútiť. Síce tam sa hneď ukáže kolegialita kolektívu ,ale tak čo sa s tým dá robiť.

@anonym_autor Ano, mala som raz takuto pracu...dala som vypoved este v skusobnej. Ja osobne som to povedala nadriadenemu, on to iba prebral s kompetetnou kolegynou, ktora sa iba viacej odula a jej snaha cokolvek mi odovzdat bola 0 bodov, kedze jej pristup sa mi nepacil, tak som hned vedela, ze s takymto clovekom pracovat urcite nechcem. Takze pokial nepomoze rozhovor, tak sa radsej poobzeraj po niecom inom, ja osobne potrebujem v praci okrem ineho aj pohodovu atmosferu.