Zaučenie bez platu
Nasla som si novu pracu kde sa mam zaucat mesiac zadarmo, je to praca v obchode. Po zauceni ak sa zapacim pani majitelka povedala že mozem sa vysplhat az na 1000 cisteho. zobrat to?
Určite nie .
Práca na čierno je trestná činnosť. Porušuješ zákon majiteľka aj ty. A teda čo sa teba týka, maj nejakú úctu voči samej sebe. Na zaúčanie slúži skúšobná doba. Ak ťa chce skúšať, nech ťa skúša počas skúšobnej doby. Nenastúp pokým nemáš v ruke oboma stranami podpísanú pracovnú zmluvu. Pani majiteľka iba využíva hlúpych ľudí.
urcite nie. praca nacierno je trestna. tak ako porusuje zakon majitelka, by si porusila aj ty. len je vychcana, mozno ta tam necha mesiac robit a potom ta vyhodi.. a ty ostanes bez roboty a penazi
@janulka453 o aku "super firmu" sa jedna? 🙄
@janulka453 ja stale zasnem co ludia skusaju… ja hladam kucharku, skusobny mesiac vari zadarmo (na skusku ci sa osvedci), ocko si moze urobit ak aj poupratuje. Anglicky jazyk a zaklady uctovnictva vyhodou 🥳
@janulka453 jednak chce majiteľka, aby si pracovala mesiac zdarma, jednak PO zaučení, AK sa zapáčim, MÔŽEM mať 1000€ čistého…toto sú naslubované veci, ktoré ani nemusíš dostať a plat, ktorý nie je bohvieaké terno…ale sama vieš, na čo máš…
cize po mesiaci ked nebude spokojna ta vymeni za dalsiu, ktoru bude zase len zaucat zadarmo atd... :DDD dobry biznis plan :DDD s prislubom 1000 cisteho potom, oc ani nemusi byt pravda.
nie nemas to zobrat.. normalne nech ti da pracovnu zmluvu od zaciatku a ked nebude spokojna, ukonci ju v skusobnej dobe, odpracovanu dobu ti normalne vyplati.. mimochodom na zaucanie sa v obchode bezne inteligentny clovek nepotrebuje mesiac
To sa vazne musis pytat?
To vazne existuju ludia, ktori su ochotni muklovat zadarmo? Neverim.
Nie. Mojej mame tak kedysi veľmi dávno že tri dni a čoskoro sa rozjriklo že takto má pracovnú silu zadarmo lebo každú záujemkyne tam mal 3-5dni a inzerát mal nonstop
nie, odkedy nastupis mas mat pracovnu zmluvu a urceny plat
Naslubuje 12 ľuďom a má na rok ušetrené.
Nie
@janulka453 zadaj si do Google firmu alebo majiteľku a nájdi si recenzie alebo tam zajdi keď tam není a opýtaj sa tých čo tam pracujú .Ja by som sa bála že po mesiaci ty povie papa a ty nebudeš mať nič a na niekoho si robila mesiac zadarmo .
@janulka453 a to čo je za obchod, že sa treba toľko zaúčať?v žiadnom prípade nesúhlas.Zlomis si nohu, alebo sa niečo stane...okrem toho je to práca na čierno a problém aj pre teba
@janulka453 pošli pani majiteľku slušne do péčka aj s jej dohodou. Ako sa volá a kde je ten obchod by som jej povedala svoje.Mala by si zatelefonovať aj na inšpektorát práce a spomeň ju tam určite je radi navštívia🙂
Zadarmo každe ráno stavať to je žart.Ja by som ju nahalsila na inšpektorat práce a na daňoví úrad. Ak máš úctu vôči sebe žiadna osoba toto neurobi.Nepovie 1 víkend no dobre ale nei celý mesiac.Po mesiaci TI povie že nie je spokojna vezmem dalšiu ta bude mať rovnake pravidla cez rok sa u nej vystrieda 12 ľudi zadarmo.Ani napad sma sa chytiš do pasce nevieš čo sa za mesiac môže stat môžeš tam utrpeiť uraz a čo kto ti bude platiť ešte budeš mať problémy že si bola na čierno zamestnana.Ani nápad.
Hádam nad tým ozaj neuvažuješ ? 🤦🤦
@janulka453 veľmi by som chcela vidieť pracovnú zmluvu,ktorá toto pokrýva,naozaj.ak ju máš pošli mi ju prosím rada ti ju pozriem.(Samozrejme, ak ti taky dokument pani majiteľka dala k dispozícii 😊)
@janulka453 veľmi by som chcela vidieť pracovnú zmluvu,ktorá toto pokrýva,naozaj.ak ju máš pošli mi ju prosím rada ti ju pozriem.(Samozrejme, ak ti taky dokument pani majiteľka dala k dispozícii 😊)
@barborab1411 ja ziadny dokument nemam nikam som nenastupila este ale slo by o dohodu nasla som taku pracu na facebooku pani zavolala a po telefonate mi dala tieto info ze mesiac zaucanie zadarmo
Hádam nad tým ozaj neuvažuješ ? 🤦🤦
@koniarova uvazovala som je to dobra praca len toto neviem ci verit ze mi potom daju pracovnu zmluvu
@koniarova uvazovala som je to dobra praca len toto neviem ci verit ze mi potom daju pracovnu zmluvu
@janulka453 je to práca načierno, to ti nevadí?
@janulka453 povedz jej, ze si s tym v pohode, ale ze vopred musis zistit na inspektorate prace, ci sa to tak moze a ze ak ti to odobria, ze hned zajtra zacinas 🙂
@janulka453 povedz jej, ze si s tym v pohode, ale ze vopred musis zistit na inspektorate prace, ci sa to tak moze a ze ak ti to odobria, ze hned zajtra zacinas 🙂
@jamidea joj zasmiala som sa 🤣
Zadarmo každe ráno stavať to je žart.Ja by som ju nahalsila na inšpektorat práce a na daňoví úrad. Ak máš úctu vôči sebe žiadna osoba toto neurobi.Nepovie 1 víkend no dobre ale nei celý mesiac.Po mesiaci TI povie že nie je spokojna vezmem dalšiu ta bude mať rovnake pravidla cez rok sa u nej vystrieda 12 ľudi zadarmo.Ani napad sma sa chytiš do pasce nevieš čo sa za mesiac môže stat môžeš tam utrpeiť uraz a čo kto ti bude platiť ešte budeš mať problémy že si bola na čierno zamestnana.Ani nápad.
@alickapusinka ani jeden den, nemozeme uz ani ze par hodin... kedysi som zavolala vaznych uchadzacov z vyberu a co ja viem 2-3hodiny sme sa pomotali, videli co sa robit, nieco si skusili... niekedy tak,ze na jeden den sa jeden zavolal-zvacsa napr. skladnici/do expedicie ludia (ale napr na ruku som mu vyplatila "ciernu mzdu" aj ked nezostal, lebo by mi to bolo trapne ho tam drzat zadarmo), presiel cely pracovny den, ak sa mu pacilo ostal a podpisal zmluvu ak nie tak nie.. ale to neboli zakony ako dnes, ze proste pred nastupom musi byt PZ podpisana, rano SP nahlasena najneskor atd... na firme nema co kto robit bez pracovnej zmluvy..
teraz max pocas pohovoru prevediem ludi a ukazem co sa kde robi a ide sa do kancelarie riesit :D
@janulka453 je to práca načierno, to ti nevadí?
@januska12323 to som nevedela
Ked si tam nedajboze zlomis johu pocas toho zaucania co budes robit?
Treba rozmyslat a az potom konať...
Vtip roka od nej...
No to isto nie
@janulka453 cize mesiac budeš robiť nie ze zadarmo, ale najmä na čierno???
Keď sa ti stane nejaký uraz napr., tak co potom? Pani majiteľka ti bude platiť PNku?
@janulka453 zadaj si do Google firmu alebo majiteľku a nájdi si recenzie alebo tam zajdi keď tam není a opýtaj sa tých čo tam pracujú .Ja by som sa bála že po mesiaci ty povie papa a ty nebudeš mať nič a na niekoho si robila mesiac zadarmo .
@vsetkounas a toho, ze mesiac budes pracovat nacierno by si sa nebala?

@janulka453 MESIAC prace zadarmo? No to ani nahodou...