icon

Zaujíma ma váš názor na moju prácu

dominikac321
4. jún 2021

Ahojte, stala sa mi taka zvlastna situacia a neviem ci som precitlivena ja, ci je chybna ddruha strana.
Nastupila som po 2 rokoch do inej prace, uz pri podpise zmuvy prislo prve prekvapenie ked na zmluve minimalna mzda a zvysok ze dostanem na ruku.
- pracovna napln podla zmluvy administativa, realne chcela aby som uctovala, ze ona ma nauci
- zacala rozpravat o tom ako ona cita knihy o psychologii a ako ona vie v ludoch citat
- rozpravala o svojich detoch ako o najlepsich na svete, ze u nej robili dievcata aj 5-6 rokov a zaroven rozpravala ako dievcata prisli a odisli
- ziadne jedlo mat v kancelarii na stole, iba vodu,
- nerozpavat sa medzi sebou lebo sa pomylime, ked budem v kancelarii s inou kolegynou
- totalne ticho v kancelarii a pri pohlade vonku skoro ako v base (len mreze chybali)
-obed len 30 min ani o minutu viac
- sledovala ci pozeram na hodinky ci na telefon, hodinky sa rozsvietia hned ako pohnem rukou tak prirodzene na ne padne zrak, na telefone som za cely den zrusila len hovor
- dookola opakovala kolko ma ona klientov a kolko danovych priznani robi a za cely den v kancli vyriesila par emailov a telefonatov cize dokopy nic
- kazda veta koncila frazou "v zivote vas to posunie"
- na jednej strane hovorila ze nepotrebuje sa s nikym, stretavat a na druhej uz druhy den som vedela vsetko o nej a jej rodine a detoch...
- sledovala aj to kolkokrat sa napijem a idem cikat...
Je to normalne spravanie u sukromnika a ja som citlivka alebo je to cele chore?
Este mala poznamky ako nie som zvyknuta robit (davala som papier do tlaciarne) pritom som robila celu VS a aj 2 roky po nej, pre nu VS nebola nic (ona ju nemala) ani zivotopis pre nu nieje dolezity....no neviem toto mi dalo viac jak za 2 roky v predoslej robote asi

diamond444
4. jún 2021

@anja27 presne tak 🙂 suhlasim

sasa1310
4. jún 2021

@dominikac321 choré? Ja po prečítaní rozmýšľam či sa mi sníva

dominikac321
autor
4. jún 2021

@sasa1310 bud konkretnejsia...

anja27
4. jún 2021

@dominikac321 ano ale vela ludi si za to moze aj samo lebo sa nezmyselne zadlzuju a nemuseli by. Ale to je uz na inu debatu. Ty sa zariad tak aby tebe bolo dobre. Pocuvaj svoju intuiciu nie druhych lebo kazdemu moze nieco ine vyhovovat

jaroe
4. jún 2021

@dominikac321 ono niekedy sa oplatí počúvať intuiciu. Ja som sa tak trápila 4 resp 3 mesiace v jednej práci, kým mi došlo, že to teda nie. Pritom indicie boli hneď. V deň nástupu som ochorela, lialo ako z krhly už od rána, pričom posledné týždne krásne slnečno, pri vstupe do areálu sa motali mačky, ktoré veľmi nemusím, no a pocity po vstupe do kancelarie tiež nič moc. Tu prácu som veľmi chcela, slušný plat, skvelá pracovná doba....dlho som presviedčala samu seba, že mi tam MUSI byť dobre. Ale nebolo, tak som to na konci skúšobnej doby vzdala. Šéfka má ešte prehvorila na 1 mesiac, tak som ešte vydržala a zároveň si zatiaľ našla novú prácu.

sasa1310
4. jún 2021

@dominikac321 asi všetko. Nerozprávanie sa medzi sebou, sledovanie hodiniek, telefonu. Plat na zmluve ani nehovorím, jedlo na stole a pod. Kks, ja raňajkujem (nepracujem v tom čase), zaklope šéfino, a ešte sa ospravedlní a odíde, že príde neskôr 😀

dominikac321
autor
4. jún 2021

@jaroe ja som si povedala ze nevydrzim ze nebudem chodit mesiac ci dva s placom domov. chodim autom, som na dedine a do mesta sa mi inak neoplati, riesila som asi tyzden co ako s parkovanim a nic nevychadzalo tak si hovorim ci to nie je znamenie tak mi aj tu v jednej skupine bolo povedane ze hladam prekrazky, ja to mam tak ze su situacie kde si seba dokazem predstavit a kde nie...a tu som si samu seba nedokazala predstavit, ani za mesiac...

@sasa1310 proste ak niekoho vezmes musis pochopit ze si potrebuje zvyknut adaptovat sa atd a nie mu druhy den vycitat ze pozera na hodinky alebo sa hra s mobilom pritom len bol polozeny na stole vsetko vypnute, zatvorene dvere kancelarie, mne by nevadilo nerozpravat sa ak by som nesadla kolegom ale vyslovene zakaz aby sme sa nepomylili to je chore...a ani pracovna doba do 16 pre mna nebola lakava...

monkasponka
4. jún 2021

@dominikac321 tak ako toto fakt nie... človek ma mat radost z prace, veď je to tvoj druhy život. Apropo človek vie a chce pre pracu spraviť aj viac keď sa v nej cíti dobre...

dominikac321
autor
4. jún 2021

@monkasponka ja som si hovorila, ze ked uz na zaciatku mi to je cele proti srsti co pride potom? na zaciatku sa clovek tesi zo vsetkeho predsa...

littlebubble
4. jún 2021

@dominikac321 Ja som utiekla po 2 dnoch z jednej prace :D ja v pakarni robit nebudem.
V 2 som nemohla mat vodu pri sebe.Jedneho krasneho dna ma hospitalizovali kvoli oblickam.

Teraz sa mozem najest, napit, ist na toaletu, rozpravat sa, sadnut si, v klude pracovat a nemam minimalku.A nemam ani VS takze urcite hladaj lepsiu pracu.

dominikac321
autor
4. jún 2021

@littlebubble aj ja, z tejto...este sa mi to nikdy nestalo ale toto mi nestoji zaz tie prachy

littlebubble
4. jún 2021

@dominikac321 Ja som si uz na moj mlady vek presla kadecim co sa prace tyka a je vidiet, ze najdlhsie som v terajsej a, ze tu pracu robim srdcom.Ani raz som nebola PN od kedy som spokojna.Mna nicia take pakarenske podmienky v zamestnaniach aj psychicky aj fyzicky.

Odmietam ist robit aj predavacku a nie preto, ze je to nekvalifikovana praca, ale kvoli tym podmienkam jak v otrokarni.

dominikac321
autor
4. jún 2021

@littlebubble pani sefova opakovala ze VS nic neznamena ze ju to nezaujima ze ma ju kazdy, akurat ze ona nemala...ale okej mam kamaratov ktori VS nemaju a maju sa vyborne, ale tak nemam rada ak ma "uraza" niekto kto ju nema a to pritom nemam nejaku sukromnu podradnu len aby bol titul. osobne by mi vyhovovala aj vacsia flexibilita, potrebujes k zubarovi? chod, nadrobis dorobis, zdrzis sa na obede? kludne sa najedz, nie ze pol hodina a ani o minutu viac...

nominativ
4. jún 2021

Ja som tak pracovala pre jednu inštitúciu na info linke. Výberové konanie ako na riaditeľa elektrárne a minimálna plus odmeny (ok, ale teda oficiálne). Keď som však zistila, ze priorita NIE JE splniť zákazníkovi požiadavku a vyriešiť jeho problém, ale otočiť telefonát do predajného telefonátu, tak mi hneď v prvy deň ostalo zle.

Dala som to skoro celé 3 m, ale bolievala ma hlava, mala som akné, žalúdočnú nervozitu. Doteraz mi stoja chlpy z predstavy, ako namotivovana Team leaderka je pripojená na môj hovor a počas toho, ako sa klient sťažuje a nadáva mi spoza chrbta hovorí "choď do predaja, choď do predaja!!!"... No boháča... Konec.

Pritom, taká fajn robota by to mohla byť, vážne. Riešiť problémy a nahnevaných ľudí by mi nevadilo... Tiež som si potom vravela, že som až moc dlho vydržala na to, že som hneď cítila, že toto nie je pre mňa. Takže ty si urobila dobre.

zuvelyn
4. jún 2021

Prečítala som po minimálnu mzdu, nepodpísala by som taku zmluvu a veľmi rázne by som požiadala zamestnávateľa aby dal všetko pekne na papier v opačnom prípade kontaktujem inšpektorát práce a muz aj za predpokladu ze si nájdu niekoho iného. Tieto praktiky už musia konečne skončiť. K zvyšku sa vyjadriť neviem.

dominikac321
autor
4. jún 2021

@nominativ ja nie som padavka, zvladnem vela veci a nerobi mi problem ani manualna praca, v byvalej praci som aj zmyvala ked bolo treba bez problemov, ale toto ja ani neviem opisat co to bolo, mne bolo zle, do placu, hlava sa mi tocila a jedine co mi bezalo hlavou bolo ze toto nedam a toto ja robit nechcem, cez obednu pauzu som plakala v aute na parkovisku a ked som pozerala na budovu napinalo ma na gc....hovoim si ze mne to za to nestoji ja mam svoje zdravie rada...

dominikac321
autor
4. jún 2021

@zuvelyn uz som bola bez prace tak som podpisala ale uz by som do toho ani ja nesla...a toto nikdy neskonci podla mna

nttnnt
4. jún 2021

Rozlucila by som sa s pani narusenou uz pri prvom bode 🤣 minimalna mzda a zbytok na ruku....

sivana09
4. jún 2021

boze moj, ani na to viac uz nemysli, to je katastrofa... zabudni cim skor, nech ta to viac uz nemusi strasit

dominikac321
autor
4. jún 2021

@nttnnt keby som vedela, co ma caka tak tam ani nejdem....
@sivana09 a navyse sa na mna nastvala kamoska od ktorej som dostala kontakt na tu pani, zevraj som negativna a nic mi nevyhovuje, aj preto tato moja otazka ci ozaj je chyba vo mne...

lululucy
4. jún 2021

Ano je to chote. Doree si urobila

jance333
4. jún 2021

nie si precitlivela, len si vazis sama seba. od takych zamestnavatelov utekat kade-lahsie

dominikac321
autor
4. jún 2021

@lululucy
@jance333 nemam problem naucit sa nove veci, ani ked si zamestnavatel overu ci robim co by som mala (opyta sa ako m to ide ci mi nejak pomoze) ale zeby niekto sledoval kedy pozriem na hodinky a zakazoval mi rozpravat sa s kolegami a nosit si jedlo na stol.... tak snad mam dost rokov aby mi doslo ze mam stol plny papierov nedam si tam ani vodu, ale na prazdnom sa najest preco nie?
a ona na obede hodinu a pol, stol plny ovocia jedla...tak nema zamestnavatel ist prikladom?

nice202
4. jún 2021

@dominikac321 u nás v predošlej práci, šéf kontroloval kamery, mal to ako celodenný seriál a ak sa človek len na chvíľku oprel, bola to manuálna práca po stojačky, posielam mu fotky zo záznamu. Plus iné buzerácie. Vyhrážal sa všetkým, že skončia na úrade práce, že na ich miesto čaká tisíc iných ľudí. Hrozné

dominikac321
autor
4. jún 2021

@nice202 masaker naozaj, okej majme kamery skontrolujme ci sa niekde nedeje nieco co nema ale nie buzerujme ludi co robia za almuznu lebo nemaju na vyber...

tncka
4. jún 2021

@dominikac321 je to chore. Robila som tak. Tesne po skole a bola som rada ze nejaku pracu mam. Ale...bola som sekretarka,postarka,nakupca,uctovnik,zahradnik,odhadzovac snehu,polievac kvetov,proste vsetko. Az som si jeden pekny den povedala ze koncim. Nemozem povedat,venovala sa mi,naucila ma vela,ale strasne ma vyuzivala a samoska za minimalku. Ked som chcela odist,zrazu sa dalo pridat pekny peniaz. Ale uz bolo neskoro,bola som pevne rozhodnuta a mala vybavenu inu pracu.

dominikac321
autor
4. jún 2021

@tncka ja som odisla a nemam nic, ale mam pocit ze nebudem dlho bez prace a moje pocity neklamu len ich obcas ignorujem....ako som spominala vyssie ja nemam problem urobit aj cosi naviac a pomoct ak treba ale toto bol teror a dookola ze ona to n emysli v zlom a posunie ma to...no grc

dominikac321
autor
4. jún 2021

@tncka sama pritom hovorila ze ako sa k nej jej zamestnazvatelia zachovali ked bola mlada a zacinala ale asi si od nich brala priklad, na mna sa nepytala nic len o sebe 2 dni hovorila kadeco

littlebubble
4. jún 2021

@dominikac321 VŠ určite niečo znamená ak je človek schopný a vie využiť vedomosti zo školy a použiť ich v praxi.Pani evidentne závidí, že máš vyššie vzdelanie ako ona.Ja mám kolegovcov s VŠ a ešte mi nenapadlo povedať im, že VŠ nič neznamená 🤷.Veď človek nikdy nevie kedy ju využije.

lindusss2016
5. jún 2021

@dominikac321 v jednom ale mala pravdu - posunulo ta to 😁 tak bud rada za nove zistenia, uz aspon vies, na co si treba davat pozor na pohovore