icon

Zaujíma ma váš názor na moju prácu

dominikac321
4. jún 2021

Ahojte, stala sa mi taka zvlastna situacia a neviem ci som precitlivena ja, ci je chybna ddruha strana.
Nastupila som po 2 rokoch do inej prace, uz pri podpise zmuvy prislo prve prekvapenie ked na zmluve minimalna mzda a zvysok ze dostanem na ruku.
- pracovna napln podla zmluvy administativa, realne chcela aby som uctovala, ze ona ma nauci
- zacala rozpravat o tom ako ona cita knihy o psychologii a ako ona vie v ludoch citat
- rozpravala o svojich detoch ako o najlepsich na svete, ze u nej robili dievcata aj 5-6 rokov a zaroven rozpravala ako dievcata prisli a odisli
- ziadne jedlo mat v kancelarii na stole, iba vodu,
- nerozpavat sa medzi sebou lebo sa pomylime, ked budem v kancelarii s inou kolegynou
- totalne ticho v kancelarii a pri pohlade vonku skoro ako v base (len mreze chybali)
-obed len 30 min ani o minutu viac
- sledovala ci pozeram na hodinky ci na telefon, hodinky sa rozsvietia hned ako pohnem rukou tak prirodzene na ne padne zrak, na telefone som za cely den zrusila len hovor
- dookola opakovala kolko ma ona klientov a kolko danovych priznani robi a za cely den v kancli vyriesila par emailov a telefonatov cize dokopy nic
- kazda veta koncila frazou "v zivote vas to posunie"
- na jednej strane hovorila ze nepotrebuje sa s nikym, stretavat a na druhej uz druhy den som vedela vsetko o nej a jej rodine a detoch...
- sledovala aj to kolkokrat sa napijem a idem cikat...
Je to normalne spravanie u sukromnika a ja som citlivka alebo je to cele chore?
Este mala poznamky ako nie som zvyknuta robit (davala som papier do tlaciarne) pritom som robila celu VS a aj 2 roky po nej, pre nu VS nebola nic (ona ju nemala) ani zivotopis pre nu nieje dolezity....no neviem toto mi dalo viac jak za 2 roky v predoslej robote asi

Strana
z3
dominikac321
autor
5. jún 2021

@littlebubble ja poznam vela ludi a vela ich VS nema a dotiahli to daleko ale nikdy by mi nenapadlo nikomu povedat ze VS nic neznamena ved nejak ju skoncit trebalo, ja mam ekonomiu nie je to lahka skola a celkom som sa potrapila, ale nehovorim to kazdemu na pockanie a nechvalim sa aka som super ale nebude ma nikto ponizovat..

dominikac321
autor
5. jún 2021

@lindusss2016 posunulo ale asi to ona tak nemyslela... :D

littlebubble
5. jún 2021

@dominikac321 Ekonómia sa ti určite hodí ak chceš v tejto oblasti aj pracovať.Mne VŠ netreba, ale asi si ju raz urobím aby som mala viac otvorených dverí.
Veď mať vedomosti navyše nie je nikdy na škodu.
Niekto študoval aby niečo aj vedel a niekto prešiel ani nevie ako a ten titul je mu naozaj k ničomu ak človek študoval len preto, že sa mu nechcelo ešte pracovať.

Niektoré pozície si vyžadujú VŠ pretože je potrebná, niektoré pozície sa dajú robiť aj so SŠ, ale zamestnávateľ vyžaduje VŠ.

Ja mám na to taký názor, že ak človek vie, že má naviac tak nebude robiť za minimálku.Mne je niekedy smiešno ak si vyžadujú v inzerátoch VŠ a zárobok ponúkajú nižší než mám ja.

Treba si ísť za lepším.Študovať 5/7 rokov a potom robiť za minimálku? Vieš čo si mohla všetko stihnúť za 5 rokov? Boli by to stratené roky ak by si svoje vzdelanie nevyužila.

dominikac321
autor
5. jún 2021

@littlebubble kazdy ked pocuje ekonomia si to spoji hned s uctovnictvom ale to je len jedna cast, mne ekonomia vyhovovala a ja mam Bc. aj z verejnej spravy a to sa mi tiez pacilo a myslim ze tato kombinacia mi otvara celkom dost moznosti alebo dava aj moznost stavat na tom a naucit sa cosi ine, len mi pride divne ze niekto automaticky povie ze VS nic neznamena a on sam ju nema a nenadrel sa na nej... nemam ziadnu sukromnu VS a dokonca som si aj rocnik zopakovala takze myslim ze poctivo ziskany titul a nie na to aby ma niekto urazal, lebo on v mojom veku mal uz 2 deti a musel zacat podnikat...cele zle proste ale verim ze sa vzdy najde niekto kto mi povie ze som mala vydrzat...

littlebubble
5. jún 2021

@dominikac321 Mne sa smiali keď som vravela, že mám naviac.Dnes sa smejem ja takže nič si z toho nerob.Ja viem, že VŠ je makačka (bola som na VŠ, ale z rôznych dôvodov som odišla).

Ja som spokojná, že mám to čo moje rovesníčky nemajú ktoré študovali/ študujú, ale ony zase majú to čo ja nemám.Každý máme iné priority, možnosti plány.

Buď rada a buď hrdá, že už máš štúdium za sebou.Ja zase počúvam opak ľudia bez VŠ sú hlupáci, bez ambícií, pracujú len za pokladňou, VŠ nemajú lebo by ich nezobrali.

Vždy sa stretneš s niekym kto si myslí, že je niečo viac.Netreba si to všímať.

dominikac321
autor
5. jún 2021

@littlebubble asi som mala to stastie doteraz, ze som sa nestretla, je to jej nazor ja si z toho viac menej nic nerobim len stale rozmyslam nad tym, chvilu ci som to nevzdala prilis skoro ale na druhej strane to nebola praca pre mna, verim ze pride v blizkej dobe cosi ine...

littlebubble
5. jún 2021

@dominikac321 Mám prácu kde máme ľudské prostredie a prešla som si aj buzeráciou inde.
Nemáš čo ľutovať.Sú to nezmyselné požiadavky a stres.

dominikac321
autor
5. jún 2021

@littlebubble kebyze sa so mnou kolegyna nechce bavit tak pochopim, ale ked ti uz prvy den cosi take "zakazu" tak to je na mna vela. alebo mi hovorila ze ona pozna uz vypracovaneho cloveka ked pride a jej povie ze si necha telefon cely den v taske. to niekto robi? poznam kopec ludi xy dolezitych pozicii ale telefon ma pri sebe kazdy, ci kvoli nejakemu partnerovi ci detom ci ako chvilkove odreagovanie....

dominikac321
autor
5. jún 2021

@littlebubble a stale ospevovala kolegynu, ktora tam bola uz isty cas a jej chcela aby som vedela za tu minimalnu na zmluve robit vsetko to co aj kolegyna aby sme sa zaskocili ked ona odide na dovolenku ale ja keby som sla na dovolenkuj tak mna robota pocka....boze to bol taky krok vedla ze taky sa mi este nepodaril

21oktober
5. jún 2021

@dominikac321 tak ja zas nepochopím takéto zaobchádzanie. Ja mám 4 zamestnankyne, všetko majú na zmluve , dostávajú po záťažovom pracovnom období odmeny, Mikuláš pre deti je samozrejmosťou , Vianoce vždy tiež niečo . U nás sa aj urobí kopec práce aj sa nasmejeme ako kone keď je toho menej . Výsledkom je že je u mňa minimálna fluktuácia . Pani " podnikateľka " má to asi pomýlené lebo takto nielenže škodí zamestnancom ale aj sebe.

dominikac321
autor
5. jún 2021

@21oktober ja neviem ci chcela vybudovat respekt alebo co, posobila extremne dolezito ako keby riadila ministerstvo financii minimalne, stale hovorila kolko u nej dievcata robili vydrzali a ma tam max jednu kocku asi 2 roky tak neviem kedy tie dievcata u nej vydrzali, naozaj som pri nej pripadala ako hovno s prepacenim, lebo mala pocit ze nic neviem a po prvom dni mi povedala ze vidi ze ma praca nebavi a nemam k tomu vztah, dala mi spinkovat papiere, co pol roka neodkladala. toto ma ozaj nebavilo ale poctivo som si to urobila, potom sme potrebovali vytlacit jeden papier a jej hovorim ze mam to a to cislo posledne a ona ze to nemoze byt ze malo by to byt to a to a ja ze aha jasne pardon tu je este jeden sanon a ona sa uskrnula a hovori no to je to vase tukanie do telefonov a nedavanie pozor....absolutne som do telefonu netukala nemam to vo zvyku nikdy ked je niekto pri mne....ako keby som bola male decko ktoremu treba ukazat ze nic nevie a kde je jeho miesto....
naozaj som pochybovala ze som ja ta nenormalna a toto je ozaj bezne spravanie

luccija
5. jún 2021

@dominikac321 ale to bola nejaka manipulatorka vysinuta dobre, ze si odisla.Ludia si uz naozaj myslia, ze zamestnanci su otroci.

dominikac321
autor
5. jún 2021

@luccija ta druha kocka sa tvarila spokojne, spominala ze si nevedela po skole nic najst potom materska a tak nastupila, sice jej tiez nevyhovovala pracovna doba a ze je toho vela alebo veselo si hrkutali so sefkou na chodbe...tak neviem ci si oni 2 sadli ci uvazovala inak ta druha kocka nakolko mala deti hypoteku atd....

luccija
5. jún 2021

@dominikac321 co jej ine zostavalo?len si hrkutat, ked ma zavazky.Hladaj dalej toto nebolo dobre.uz len ta drzost dat Ti peniaze na ruku Za chvilu by Ti urcovala kedy pojdes na toaletu.

dominikac321
autor
5. jún 2021

@luccija hladam hladam verim ze coskoro nieco pride, len na toto budem este dlho spominat.

dominikac321
autor
5. jún 2021

@luccija uz len to ze nepozerat na hodinky, nerozpravat sa, nehrat sa s mobilom, pokyny ako na ZS...

guineverebeck
29. dec 2021

@dominikac321 strasne mi to pripomina jednu zensku co ma uctovnu firmu a robi videa na tik tok. Ale ona je z CR. Takym fanatizmom zavana toto co pises. Davaj si bacha na sefovu.

dominikac321
autor
29. dec 2021

@guineverebeck odisla som od nej

Strana
z3