Zdravotníkom 3-násobne zvýšili registračné poplatky v komorách
Pekný večer,
zdravotníci na MK, aký máte názor na to, že včera BEZ DISKUSIE potichúčku prešlo 3-násobne zvýsenie platieb komorám (povinné registračne, čo sa platí každý rok)? Ja som už vážne nasraná, lebo tie komory nič extra neponúkajú, keď niečo potrebujem, málokedy sa dovolám, stalo sa, že vypisali zlé údaje, atď… a za toto si zvyšia povinne platby? A keď nezaplatíme 2r po sebe, vyhodia nás z komory. Ha, a kto tu už len bude potom robiť? Už si hovorím, nech si ma vyhodia, v zahraničí chýbajú zdravotníci tiež. Ospravedlňujem sa, toto má byť len výlev, ak to tu niekto cítite podobne, budem rada, ak prezdielame pocity frustrácie.
sestry sa musia vzdelávať cez komoru, či?
@biba_18 Nie, komora len diktuje pravidlá a pripisuje kredity.
a ake su tie platby vysoke? mesacne ci rocne?
pri tejto vlade uz hadam nie je den, kedy clovek neupada z niecoho do frustracie a hnevu.. teda s vynimkou ich volicov, ti este stale veria, ze ich vodca ich ma rad a robi vsetko pre ich dobro, lwn zial chudak niekedy musi kvoli tej hroznej minulej vlade, ktora pomaly zadlzenim priviedla tento stat na mizinu, musi urobit nepopularne opatrenia ...
Momentálny poplatok je 15 eur ročne, má sa zdvihnúť na 45 €/ročne.
@anonym_4ac958 opravím ťa, pre členov komory je v súčasnosti u sestier poplatok 25 eur. Takže po zvýšení 75 eur.
@anonym_4ac958 áno, 45€ de facto za nič😅… ja už lámem palicu… keby sa to nejako odrazilo v niečom pre nás… ale nie, výpalné treba vyberať. Poplatky zvyšovať áno, platy nie.
Môžeme byť v kľude pán predseda nám vybavil 150 000 pracovníkov z Uzbekistanu a budú tam aj zdravotné sestry, tie sú tam lacné pracujú len za 230€.
Len neviem ako je doriešené či sa moslimská zdravotná sestra môže dotknúť cudzieho muža, lebo lekár/zdravotník muž sa určite nesmie dotknúť cudzej ženy, ani ju vytiahnuť zo sutín a ošetriť po zemetrasení. Ale to by sme vyriešili samostatnými nemocnicami pre mužov a ženy.
Môžeme byť v kľude pán predseda nám vybavil 150 000 pracovníkov z Uzbekistanu a budú tam aj zdravotné sestry, tie sú tam lacné pracujú len za 230€.
Len neviem ako je doriešené či sa moslimská zdravotná sestra môže dotknúť cudzieho muža, lebo lekár/zdravotník muž sa určite nesmie dotknúť cudzej ženy, ani ju vytiahnuť zo sutín a ošetriť po zemetrasení. Ale to by sme vyriešili samostatnými nemocnicami pre mužov a ženy.
To nie je úplne pravda. Aj teraz je v zákone uvedené, že maximálna suma poplatku za vedenie registra je 15€. Nemusia to dať až na 45€.
Dnes som sa informovala v našej komore a povedali mi, že to schválil len výbor, že zákon zmenený ešte nie je, že aj keby bol, tak to musí prijať snem do hospodárskeho poriadku a nastaviť sumu a že u nás toto zatiaľ neplánujú.
Vaše sestry to chcú urobiť??? Pozrela som si záznam z toho výboru a hovorili tam, že to riešili s lekármi a sestrami + Majerský ako záchranár.
Veď v televízii hovoria ako máte nízke platy a potom vám zdvihnú náklad? Dúfam, že budú mať zdravý rozum a nezvýšia to maximálne.
@anonym_4ac958 eeeej nevedela som, extrémna suma. Stále som na rodicaku, už ma to čaká obnoviť.
@anonym_autor a kto hlasoval proti navrhu?
Za pomoc sa plati-
Bratislava za minulých vlád darovala Kyjevu od invázie vo februári 2022 trinásť balíkov vojenskej pomoci v hodnote viac ako 670 miliónov eur.
@anonym_285 no aby si nebola prekvapená, že ti príde exekúcia. Radšej si to prezisti. Už je postup taký, že je súd a ľudia sa dohladávajú políciou.
Za pomoc sa plati-
Bratislava za minulých vlád darovala Kyjevu od invázie vo februári 2022 trinásť balíkov vojenskej pomoci v hodnote viac ako 670 miliónov eur.
@anonym_9479f4 A už si čítala aj o tom ze na odvodoch od ukrajincov už slovensko VIAC ZÍSKALO ako dalo? Kľudne si to vygoogli
Rada pomôžem prvým linkom
https://www.trend.sk/spravy/viac-dali-nez-stali...
@anonym_285 dlh by som zaplatila. To, čo dlžíš môžu vymáhať súdne a ak neuhradíš platobný príkaz zo súdu ide to exekútorovi. To ti ani hypotéku potom kvôli "15eurám" nedajú.
V zahraničí sú bežné len 3 komory a to lekárska, lekárnická a komora zubných lekárov. U nás ich je 15. Neviem ako lekárska komora, ale tie zvyšné dve samé organizujú kopec seminárov a kongresov aj v malých mestách, aby mohli zdravotníci prísť. Prečo by to nemohli robiť všetky komory, ale vy si musíte za nezmyselnosti platiť?
Mňa by zaujímalo, ak je to nejaká zdravotná sestra, či robila Vaša komora nejaký prieskum aké je Vaše nastavenie k tomu, či môže alebo nemôže byť na ambulancii praktická sestra, keď to označila vaša prezidentka ako ohrozenie pacientov. Úplne nerozumiem, prečo nemotivujú sestry k štúdiu ale takto skôr demotivujú.
@anonym_9479f4 A už si čítala aj o tom ze na odvodoch od ukrajincov už slovensko VIAC ZÍSKALO ako dalo? Kľudne si to vygoogli
Rada pomôžem prvým linkom
https://www.trend.sk/spravy/viac-dali-nez-stali...
@anonym_e5a198 aby to bolo objektívne musime zistiť kolko klesli slovenským firmám príjmam vďaka ukrajinskej konkurencii......analýzy musia byt dotiahnuté tak , qby boli všetky strany zohľadnené.....to ze sa to rozklade je ďalšia vec.....kde sa použili tieto peniaze? Určite aj sa použili na nieco....vzdy je to o svedomi daného výkonného riaditeľa firmy
@anonym_285 a keď sa nemýlim, registračný poplatok určuje štát! To som skoro odpadla.
@anonym_4ac958 ja platím ročne 360 eur do inej stavovskej komory . 45 EUR ročne je nič.
@anonym_4ac958 ja platím ročne 360 eur do inej stavovskej komory . 45 EUR ročne je nič.
@subartic 45€ len tak hodiť do koša je dosť. Neviem, či si ty vážiš svoje zarobené peniaze, ja áno, takže riešim, kam ich dám.. a navyše keď sa tu všetko zdražuje a zdražuje a ešte ťa takto ožebračia, už to cítiť dosť.
@subartic 45€ len tak hodiť do koša je dosť. Neviem, či si ty vážiš svoje zarobené peniaze, ja áno, takže riešim, kam ich dám.. a navyše keď sa tu všetko zdražuje a zdražuje a ešte ťa takto ožebračia, už to cítiť dosť.
@anonym_285 no a čo si myslíš že je u nás ? Platí sa všetko, každé jedno školenie , každý obed.
@anonym_autor 45 eur je nič oproti ostatným komorám . 15 eur už bol naozaj výsmech ako platba. Môžeš sa na mňa hnevať koľko chceš. Platím ročne 360 eur poplatok za komoru , 980 eur povinné zákonné poistenie , a musím mať školenia za niekoľko kreditov, kotré okrem klubových taktiež platím a lepšie školenie pod 120 eur nejde. Inak mi hrozí vylúčenie, odobratie licencie a skončila som . A podobne ako u vás niekto zarobí a niekto je na pokraji prežitia , podľa toho ako je na trhu umiestnený .
Ja sa na to už z vysoka môžem viete čo!!! nemám zaplatenú komoru asi 5 rokov...je mi absolútne jedno....na hodnotení som mala byť tiež už riadne dávno... aj to mi je jedno!!!nemám peniaze, ani čas, ani chuť riešiť nejaké nezmyselné kredity... sú mi úplne ukradnuté...robím sestru na ARE 21 rokov...po novom nezaplatím nezmyselné zvýšenie dva roky, môžem prísť o prácu 😂😂haha ...sa smejem...a kto im tu už bude robiť???všetky mladé po roku odišli do zahraničia...ostali sme na oddelení opäť už len staré sestry....tak nech nás vyhodia...potom nech si to už tí hajzli idú robiť sami...naozaj mi to je jedno....🙄
A ešte dodám že oddelenia sú plné praktických sestier, ktoré toho veľa robiť nemôžu....takže v takomto zúboženom stave je naše zdravotníctvo.... Pamätám si ako nám profesor na zdravotnej hovoril, na akej prestížnej škole sme...teraz??teraz tam berú všetko čo má ruky a nohy, lebo im to nemá kto robiť....tak nech si zmýšľajú rôzne smiešne poplatky a už tam nebude ozaj nikto!!prestáva ma to baviť....kedysi vrchná vyberala koho príjme z toho množstva...teraz???Teraz tam nechce ísť už nikto....
Ale tu sa mozeme len my sestry spojit ze to nezaplatime. Potom mozu ist do riti....ak nebudete olatit vy nebudem ani ja.

sestry sa musia vzdelávať cez komoru, či?