Zdravotníkom 3-násobne zvýšili registračné poplatky v komorách
Pekný večer,
zdravotníci na MK, aký máte názor na to, že včera BEZ DISKUSIE potichúčku prešlo 3-násobne zvýsenie platieb komorám (povinné registračne, čo sa platí každý rok)? Ja som už vážne nasraná, lebo tie komory nič extra neponúkajú, keď niečo potrebujem, málokedy sa dovolám, stalo sa, že vypisali zlé údaje, atď… a za toto si zvyšia povinne platby? A keď nezaplatíme 2r po sebe, vyhodia nás z komory. Ha, a kto tu už len bude potom robiť? Už si hovorím, nech si ma vyhodia, v zahraničí chýbajú zdravotníci tiež. Ospravedlňujem sa, toto má byť len výlev, ak to tu niekto cítite podobne, budem rada, ak prezdielame pocity frustrácie.
@ikuska27 ani ja som ju neplatila a teraz ma nasli 🙈 samozrejme ,ze tie kredity nemam ,,mam ultimatum do 30.4 na ziskanie 50 (kedze 50 mam za pracu) to sa neda ziskat ani nahodou ,kedze ja na vyhadzovanie penazi len tak nemam a zadarmo ziskas 1 🙈 takze uvidime ako to dopadne ,,ale ako vravis
@luba28 viem že naposledy som tam mala zaplatiť nejakých 50€... nejaké kredity som nazbierala na on-line seminároch...ale ja naozaj popri malom dieťati a nonstop byť v práci a starať sa o rodinu nemám na to čas... kolegyňa povedala, že 50€ je ešte nič oproti jej dlhu 😂ale že ešte ani jej neprišla platiť pokuta..tak to zatiaľ nerieši....ale všetci sú zásadne proti tomu... pár jednotlivcov-slobodných bezdetných sa nájde, čo občas na nejaký seminár ide, ale to je všetko 🤷bože snáď to zastavia a zrušia ako v Čechách a dajú nám s tým konečne pokoj 🫣
@luba28 viem že naposledy som tam mala zaplatiť nejakých 50€... nejaké kredity som nazbierala na on-line seminároch...ale ja naozaj popri malom dieťati a nonstop byť v práci a starať sa o rodinu nemám na to čas... kolegyňa povedala, že 50€ je ešte nič oproti jej dlhu 😂ale že ešte ani jej neprišla platiť pokuta..tak to zatiaľ nerieši....ale všetci sú zásadne proti tomu... pár jednotlivcov-slobodných bezdetných sa nájde, čo občas na nejaký seminár ide, ale to je všetko 🤷bože snáď to zastavia a zrušia ako v Čechách a dajú nám s tým konečne pokoj 🫣
@ikuska27 no moj dlh bol cca 400€ ,ale ja som im nehladila MD,RD ani UP ,,ani ma nenapadlo,ze to musim hlasit,,dodatocne som to teraz davala a bol dlh “len” 240€ nakoniec ,,ten som uhradila,len to teraz ,ze chcu tych 50 kreitov co nemam sancu ziskat a nie som ochotna niekde cestovat pre 4-5 ,,ved to stoji nemale peniaze a cas ,,mna nema ani kto tastupit a kvoli mne nezavrieme ambulanciu predsa 🙈 Ciganikova nieco vraj hovorila,ze to niekde navrhne,ale zrejme to bolo len bla,bla a nic neurobila
Tak v prvom rade vzdelávanie by mal zabezpečiť a hradiť zamestnávateľ, čo to je za systém, že si setra má platiť školenia, cestovné a ubytovanie? Takisto má na to poskytnúť platené voľno alebo vyslať zamestnanca na služobnú cestu.
Tak v prvom rade vzdelávanie by mal zabezpečiť a hradiť zamestnávateľ, čo to je za systém, že si setra má platiť školenia, cestovné a ubytovanie? Takisto má na to poskytnúť platené voľno alebo vyslať zamestnanca na služobnú cestu.
@anonym_adee84 všetko si máme platiť mi a baby si aj platia...toto ja však odmietam.. na to peniaze ja ozaj nemám
@ikuska27 no moj dlh bol cca 400€ ,ale ja som im nehladila MD,RD ani UP ,,ani ma nenapadlo,ze to musim hlasit,,dodatocne som to teraz davala a bol dlh “len” 240€ nakoniec ,,ten som uhradila,len to teraz ,ze chcu tych 50 kreitov co nemam sancu ziskat a nie som ochotna niekde cestovat pre 4-5 ,,ved to stoji nemale peniaze a cas ,,mna nema ani kto tastupit a kvoli mne nezavrieme ambulanciu predsa 🙈 Ciganikova nieco vraj hovorila,ze to niekde navrhne,ale zrejme to bolo len bla,bla a nic neurobila
@luba28 veď ja mám pocit že komora je len na to, aby som nahlásila každý prd... nebaví ma to vôbec....a áno...vraj by s tým ešte chcela niečo spraviť... uvidíme 🤷... No nič...asi nás neminie cesta za tým chlapíkom z komory 🙄....a ak chceš skús pozrieť tie on-line semináre..mne ich koľkokrát aj syn doma otvoril a nechal bežať potichu na notebooku 🤭aj z toho čosi málo je 😏
@luba28 veď ja mám pocit že komora je len na to, aby som nahlásila každý prd... nebaví ma to vôbec....a áno...vraj by s tým ešte chcela niečo spraviť... uvidíme 🤷... No nič...asi nás neminie cesta za tým chlapíkom z komory 🙄....a ak chceš skús pozrieť tie on-line semináre..mne ich koľkokrát aj syn doma otvoril a nechal bežať potichu na notebooku 🤭aj z toho čosi málo je 😏
@ikuska27 hej,,tie pozeram resp.pocuvam,ale to su dva za mesiac zadarmo a tie platene su drahe
@anonym_adee84 zamestnavatel ma “sponzorov” pre seba a aj to vyuziva ,,sestra si musi platit sama vsetko
Ja to nezaplatim a vybavene 🤷
@anonym_9479f4 A už si čítala aj o tom ze na odvodoch od ukrajincov už slovensko VIAC ZÍSKALO ako dalo? Kľudne si to vygoogli
Rada pomôžem prvým linkom
https://www.trend.sk/spravy/viac-dali-nez-stali...
@anonym_e5a198 aj si ten li k citala? Slovensko "prerobilo" len 300 milionv € na ukrajincoch ,kedze sice doniesli cez 200 do pokladnice, ale na ich podporu dalo sk cez 500 a nejake drobne zahradila z toho EU. A to pomlcim o nakladoch na skolky, skoly a pod. veci, ktore sa do toho vobec nerataju...
@anonym_4ac958 opravím ťa, pre členov komory je v súčasnosti u sestier poplatok 25 eur. Takže po zvýšení 75 eur.
@lenja123 Pisala o zdravotníkoch. Nie o sestrách. Napr ini zdravotnicki pracovníci majú platbu 15€ rocne. Ale aj ti, ktorú napr aktuálne nepracujú, mamy na MD a RD platia, tu napr 10€.
@anonym_4ac958 eeeej nevedela som, extrémna suma. Stále som na rodicaku, už ma to čaká obnoviť.
@summer138 Aj na rodicaku sa to platí. Ale v sume 10€ ročne. Lebo to máš len prerušené. Nie zrušené
@anonym_285 no a čo si myslíš že je u nás ? Platí sa všetko, každé jedno školenie , každý obed.
@anonym_autor 45 eur je nič oproti ostatným komorám . 15 eur už bol naozaj výsmech ako platba. Môžeš sa na mňa hnevať koľko chceš. Platím ročne 360 eur poplatok za komoru , 980 eur povinné zákonné poistenie , a musím mať školenia za niekoľko kreditov, kotré okrem klubových taktiež platím a lepšie školenie pod 120 eur nejde. Inak mi hrozí vylúčenie, odobratie licencie a skončila som . A podobne ako u vás niekto zarobí a niekto je na pokraji prežitia , podľa toho ako je na trhu umiestnený .
@subartic Ale ty potom nie si len registrovaná ale si členom komory. S to je zásadný rozdiel. A je to tvoje rozhodnutie.
@anonym_285 no a čo si myslíš že je u nás ? Platí sa všetko, každé jedno školenie , každý obed.
@anonym_autor 45 eur je nič oproti ostatným komorám . 15 eur už bol naozaj výsmech ako platba. Môžeš sa na mňa hnevať koľko chceš. Platím ročne 360 eur poplatok za komoru , 980 eur povinné zákonné poistenie , a musím mať školenia za niekoľko kreditov, kotré okrem klubových taktiež platím a lepšie školenie pod 120 eur nejde. Inak mi hrozí vylúčenie, odobratie licencie a skončila som . A podobne ako u vás niekto zarobí a niekto je na pokraji prežitia , podľa toho ako je na trhu umiestnený .
@subartic Ale mna nezaujima, kolko platis ty, diskusia je o inom, a to o neodovodnenom zvyseni poplatku (ktory je uz teraz aj tak zbytocny a k nicomu) o 3nasobok a navyse potichu, aby sa o tom nevedelo. Ja nepotrebujem citat tvoj vylev, ze ved vlastne mame drzat huby, lebo ty, chudatko, platis vyse a si s tym zrejme ok. Vidno, ze si absolutne nepochopila princip diskusie, a to ten, ze sa tu zacinaju schvalovat veci o nas bez nas a v kontexte zvysenych odvodov od buduceho roka, zdrazovania, atd… to bude mat dopad na zivotnu uroven. A hlavne, nejde o absolutnu sumu, ale o princip. Chapes? Bude to mat nejaky efekt, zlepsi sa nieco, ked zaplatime viac? Nie. Keby tie peniaze maju padnut pre zdravotnikov na urodnu podu v niecom, je to o inom.
@summer138 Aj na rodicaku sa to platí. Ale v sume 10€ ročne. Lebo to máš len prerušené. Nie zrušené
@tulipanicek to sa mýliš neplatím
Za tých 15€ vedenie registra čo za to dostávate? Posielajú vám členské knižky poštou alebo čo to je? A každý rok čo meníte v registri že je opakovaný poplatok? Aký úkon s vami vtedy robia?
Lebo ak je to elektronický záznam v nejakej databáze jeden riadok ktorý vyplníte elektronicky a sa tam uloží tak je to čistá ryža.
To by aj škola mala pýtať poplatok každý rok, že vedie žiaka v registri žiakov školy, školská jedáleň vedie žiaka v registri stravníkov, dopravný podnik vedie študenta v registri zákazníkov, aj každý eshop vás vedie v registri zákazníkov.
@anonym_adee84 bohužiaľ sestra si to hradí. Zamestnávateľ ju maximálne uvoľní na z práce na školenie . Dni voľna na povinné vzdelávanie sú dané zákonom, ale hradenie kongresov, v zákone nie je...
Za tých 15€ vedenie registra čo za to dostávate? Posielajú vám členské knižky poštou alebo čo to je? A každý rok čo meníte v registri že je opakovaný poplatok? Aký úkon s vami vtedy robia?
Lebo ak je to elektronický záznam v nejakej databáze jeden riadok ktorý vyplníte elektronicky a sa tam uloží tak je to čistá ryža.
To by aj škola mala pýtať poplatok každý rok, že vedie žiaka v registri žiakov školy, školská jedáleň vedie žiaka v registri stravníkov, dopravný podnik vedie študenta v registri zákazníkov, aj každý eshop vás vedie v registri zákazníkov.
@anonym_adee84 Áno presne tak to je. Maximálne ze ti príde email ktoré posielajú všetkým, viacmenej spam. Pripadaja hodnota nula bodov. A za toto sa bude platit 45€!
Žiadne knizky, nic. Iba máš zaplatit každý rok, ze existujes
A ešte dodám že oddelenia sú plné praktických sestier, ktoré toho veľa robiť nemôžu....takže v takomto zúboženom stave je naše zdravotníctvo.... Pamätám si ako nám profesor na zdravotnej hovoril, na akej prestížnej škole sme...teraz??teraz tam berú všetko čo má ruky a nohy, lebo im to nemá kto robiť....tak nech si zmýšľajú rôzne smiešne poplatky a už tam nebude ozaj nikto!!prestáva ma to baviť....kedysi vrchná vyberala koho príjme z toho množstva...teraz???Teraz tam nechce ísť už nikto....
@ikuska27 Akurat som sa isla opytat, ci je tu niekto, co ma celu komoru na haku, ci je za to postich a aky, ale vidim ze je a nic sa nedeje. Tiez mam chut prestat platit a zbierat tie kredity, akoze naozaj, co nam ta komora dala? Tam nech sa setri, zrusia a platy zamestnancov nech si Fiko zozerie aj so svojou bandou
Momentálny poplatok je 15 eur ročne, má sa zdvihnúť na 45 €/ročne.
@anonym_4ac958 cca takto vychádza aj pre mňa ako učiteľku, ze som v komore, len u nás to nie je povinné.
@anonym_autor to este nie je nic hrozne… pozri sa kolko sa platia rocne poplatky v inych komorách.
@ikuska27 ani ja som ju neplatila a teraz ma nasli 🙈 samozrejme ,ze tie kredity nemam ,,mam ultimatum do 30.4 na ziskanie 50 (kedze 50 mam za pracu) to sa neda ziskat ani nahodou ,kedze ja na vyhadzovanie penazi len tak nemam a zadarmo ziskas 1 🙈 takze uvidime ako to dopadne ,,ale ako vravis
@luba28 Skús cez net.Treba sa zaregistrovať pod tvojom prideleným číslom Za každú prednášku dostaneš 1 alebo 2 kredity.Treba len kontrolovať koho sa to týka.Sestra-lekár-rádiol.asistent.
@anonym_285 nezaplatila som za dva roky . Prišiel mi rovno exekútor
@anonym_285 nezaplatila som za dva roky . Prišiel mi rovno exekútor
@wiwewa1995 zvlastne,,ani vyzva ,nic?,,ja som ju neplatila cca 8 rokov a prisiel list na uhradu
@wiwewa1995 zvlastne,,ani vyzva ,nic?,,ja som ju neplatila cca 8 rokov a prisiel list na uhradu
@luba28 nie , predtým mi prišlo za 5 rokov výzva to som si zaplatila a teraz za ďalšie dva roky rovno exekúcia 😅 som dlhšie na materskej takže chuť riešiť to som veľmi nemala a aj keď som posielala že som na RD tak nezáujem
@luba28 Zaregistrujte sa na Agrama pod vašim reg.číslom.Pošlú vám pozvánku na web s kódom,cez ten sa prihlásite.Niektoré prednášky sú ozaj zaujímavé.Rada som počúvala MUDr.Mrázovú.Len ja som bola rádiologický asistent,nie každá prednáška je bodovaná pre váš odbor.Len sa mi to zdalo menej pracné,ako si zháňať sponzora a trepať sa kade tade,keď som slúžila sviatok víkend atď.Som rada,že už nie som v tom chorom biznise so zdravým.Veľa zdaru.

Ja sa na to už z vysoka môžem viete čo!!! nemám zaplatenú komoru asi 5 rokov...je mi absolútne jedno....na hodnotení som mala byť tiež už riadne dávno... aj to mi je jedno!!!nemám peniaze, ani čas, ani chuť riešiť nejaké nezmyselné kredity... sú mi úplne ukradnuté...robím sestru na ARE 21 rokov...po novom nezaplatím nezmyselné zvýšenie dva roky, môžem prísť o prácu 😂😂haha ...sa smejem...a kto im tu už bude robiť???všetky mladé po roku odišli do zahraničia...ostali sme na oddelení opäť už len staré sestry....tak nech nás vyhodia...potom nech si to už tí hajzli idú robiť sami...naozaj mi to je jedno....🙄