Žena zváračka
Ahojte. Počuli ste už o tom že by žena robila zváračku? Môj otec mi to núka, žeby som išla snin do zahraničia to robiť. Ale najprv treba kurz a zaučiť sa. Ja len že som si myslela že to robia len chlapi. Prečo vlastne to robí málo žien ? Zvládnem to ? Aké sú nevýhody? Mám 24 rokov. Dakujem
Ahoj. Samozrejme, že ženy môžu zastávať aj mužské profesie (viem, o čom hovorím - sama pracujem v sektore a na pozícii, ktorú zástávajú necelé 4% žien). Pojem "zvárač" je veľmi všeobecné označenie. Zvárajú sa v zásade kovy a plasty. Zvárať môžeš priemyselné konštrukcie - ale aj polievkové žufanky. Nie na každý zvar sa hodia drsné mužské ruky. Jemnučké, presné a čisté spoje hraničia pomaly viac s umením, než s "robotou". Treba skúsiť. Len tak budeš vedieť, či Ťa to "chytí", alebo nie.
Podľa toho čo budeš zvarat a s čím. Odporové zvary na poloautomate alebo oceľové stavebné konstrukcie oblukom? A medzi tými dvoma je XY možnosti a technológií, takže ťažko radiť.
Poznám jednu zváračku, normálna staršia pani. Robí to už roky. Ale tak nejako viac informácií o nej neviem. Iba že dobre zarába. Podľa mňa by si to mala skúsiť veď prečo nie?
no ja by som nešla, moj muž je zvárač, je to náročná robota a pre ženu sa podľa mna nehodí, teda ak ťa nebavia mužské práce
Zvarat zvladnes ked budes chciet. Otazne je kde a co zvarat. Niekde v hale este fajn. Na montaze ako zena no neviem... 😳
No a? Preco by to nemala robit aj zena? Kamoska je Hobby zvaracacka. Naucila sa od tatina a je to super. No usetri stovky eur. Pretoze zvarac pod 300 eur ani nenastartuje auto. Vsak to je mega platena praca. Nechci vediet co my sme platili v Rakusku za zvaranie trubiek. Cca 6000 eur. A to je 2 izbak byt.
za zvártača sa považuje zamestnanie zvárača kovov. Je viacero metod zvárania. V tvojom prípade možme rovno vylučit zváranie plamenom. Zváranie MMA-obalenou elektrodou tiež možme vylučit-používa sa prevažne na hrubšie materiáli,zvačša ocelové. Je to najrozšírenejší sposob zvárania mimo dielne-pomerne lahké zváracie stroje,nenáročné na prípravu materiálu atd. MIG,MAG a TIG-daju sa zvárat i velmy tenké materiáli,su háklivé na prípravu okolia zvaru,zváracie stroje potrebuju i flašu s vhodným plynom. Možeš si čo to prečítat na fore svarforum.cz
A áno,su i zváračky ženy.
S otcom hej pozri ňom robiť, mňa napr zváranie železa absolútne by nebavilo v fabrike..max čo som chcel skúsiť akési zvaranie medi či akési zalievanie nie daake železné konštrukcie..neviem posielali na kurz
Ahoj ako sa ti darí? Išla si do toho?