icon

Žena zváračka

8. sep 2022

Ahojte. Počuli ste už o tom že by žena robila zváračku? Môj otec mi to núka, žeby som išla snin do zahraničia to robiť. Ale najprv treba kurz a zaučiť sa. Ja len že som si myslela že to robia len chlapi. Prečo vlastne to robí málo žien ? Zvládnem to ? Aké sú nevýhody? Mám 24 rokov. Dakujem

panb
Odpoveď bola odstránená
janne318
9. sep 2022

Ahoj. Samozrejme, že ženy môžu zastávať aj mužské profesie (viem, o čom hovorím - sama pracujem v sektore a na pozícii, ktorú zástávajú necelé 4% žien). Pojem "zvárač" je veľmi všeobecné označenie. Zvárajú sa v zásade kovy a plasty. Zvárať môžeš priemyselné konštrukcie - ale aj polievkové žufanky. Nie na každý zvar sa hodia drsné mužské ruky. Jemnučké, presné a čisté spoje hraničia pomaly viac s umením, než s "robotou". Treba skúsiť. Len tak budeš vedieť, či Ťa to "chytí", alebo nie.

viestta
9. sep 2022

Podľa toho čo budeš zvarat a s čím. Odporové zvary na poloautomate alebo oceľové stavebné konstrukcie oblukom? A medzi tými dvoma je XY možnosti a technológií, takže ťažko radiť.

trema
Autor odpoveď zmazal
svokrinjazykmonika
9. sep 2022

Poznám jednu zváračku, normálna staršia pani. Robí to už roky. Ale tak nejako viac informácií o nej neviem. Iba že dobre zarába. Podľa mňa by si to mala skúsiť veď prečo nie?

janickacrazy
9. sep 2022

no ja by som nešla, moj muž je zvárač, je to náročná robota a pre ženu sa podľa mna nehodí, teda ak ťa nebavia mužské práce

nwnw
9. sep 2022

Zvarat zvladnes ked budes chciet. Otazne je kde a co zvarat. Niekde v hale este fajn. Na montaze ako zena no neviem... 😳

kiki68
9. sep 2022

No a? Preco by to nemala robit aj zena? Kamoska je Hobby zvaracacka. Naucila sa od tatina a je to super. No usetri stovky eur. Pretoze zvarac pod 300 eur ani nenastartuje auto. Vsak to je mega platena praca. Nechci vediet co my sme platili v Rakusku za zvaranie trubiek. Cca 6000 eur. A to je 2 izbak byt.

brembo
9. sep 2022

za zvártača sa považuje zamestnanie zvárača kovov. Je viacero metod zvárania. V tvojom prípade možme rovno vylučit zváranie plamenom. Zváranie MMA-obalenou elektrodou tiež možme vylučit-používa sa prevažne na hrubšie materiáli,zvačša ocelové. Je to najrozšírenejší sposob zvárania mimo dielne-pomerne lahké zváracie stroje,nenáročné na prípravu materiálu atd. MIG,MAG a TIG-daju sa zvárat i velmy tenké materiáli,su háklivé na prípravu okolia zvaru,zváracie stroje potrebuju i flašu s vhodným plynom. Možeš si čo to prečítat na fore svarforum.cz

brembo
9. sep 2022

A áno,su i zváračky ženy.

jozef11111111
10. sep 2022

S otcom hej pozri ňom robiť, mňa napr zváranie železa absolútne by nebavilo v fabrike..max čo som chcel skúsiť akési zvaranie medi či akési zalievanie nie daake železné konštrukcie..neviem posielali na kurz

blen
15. feb 2023

Ahoj ako sa ti darí? Išla si do toho?

mamula20
Odpoveď bola odstránená