icon

Ženy, ako ste si našli prácu?

5. okt 2023

Pekny deň, vychodila som strednu odbornú školu a hladam si pracu už dosť dlho, no keď prezerám portály ako Profesia, Kariera, tak tam žiadne poriadne ponuky niesu - buď su to práce pre iny odbor alebo špecializacie, alebo chcu prax niekolko rokov čo nemam samozrejme, alebo je to daleko a nechcem velmi cestovať kedže spoliehanie sa na vlaky a podobne je tu na slovensku biedne… vacsina prac.ponuk je pre mužov sko strojnik, mechanik, a podobne. Prace pre ženy moc nevidim a upratovacka alebo predavačka a podobne “podradne” prace velmi robiť nechcem no neviem kde hladat alebo čo robit. Vysoka škola si myslim ze nie je taka doležita lebo poznam x ludi čo maju taku školu a pracuju za pokladnou…. Chcela by som sa vas spytat ako ste si našli pracu a kde? Brali ste hocičo aj za zly plat alebo cestujete za lepšou pracou? ako si ma mlady clovek najst pracu? Naozaj v mojom okrese nie je skoro nič pre mňa, všetko mužske prace alebo prax alebo predavačky a podobne :/

Strana
z9
autor
8. okt 2023

@anetka34 pri rodine je to tažšie, ale aj tak treba rozmyšlať či sa to vobec oplati cestovat… Najdem si pracu blizko za 600 v čistom - nemusim platit cestu a podobne, alebo pojdem dalej kde budem mat 1000 čistom ale z toho aj 300 dam na dopravu, + stratim kopec času cestovanim… takže to dochadzanie nie je vždy najlepšie aj ked je plat omnoho vacsi, clove aj tak da peniaze na to aby sa tam vobec dostal

petronelag
8. okt 2023

Možno by bolo dobre zavolať si aj so spolužiakmi, kde pracujú.

katarinka289
8. okt 2023

Ja nechápem,prečo tu všetci považujete prácu predavačky za "podradnu". Žiadna práca nie je podradna. Všetko musí niekto robit

katarinka289
8. okt 2023

Na dôchodku už nebudeš cestovať za prácou,no vypočítaný ho budeš mat z príjmu. Takže väčší bude z platu 1000€. Tam nikoho nebude zaujímať,či si do prace chodila autom alebo pesi

autor
8. okt 2023

@katarinka289 to je pravda, ten dochodok… ale myslim že o tych 40 rokov tu nebude ani mat kto na tie dochodky robit, a budu tak či tak slabe aj slabšie ako doteraz… nemyslim si ze sa to na slovensku zlepši s tym

anetka34
8. okt 2023

Áno, ja som pôvodne cestovala, lebo práca nebola na okolí, pri deťoch som naozaj zarobila 600€ v čistom a ako pozerám inzeráty v okolí stále ponuky práce v administratíve 800€ v hrubom. Keby som ešte nemala deti asi by som odišla do Bratislavy a tam naozaj si vieš časom aj ozaj lepšie platenú prácu nájsť. Možno by s Tebou išla aj nejaká kamarátka alebo priateľ. U mňa už to nehrozí všetky majú deti a prácu na okolí.

anetka34
8. okt 2023

Ja si o dôchodku myslím svoje. Keď som ja začínala pracovať platy boli enormne nižšie, radšej by som si zvolila nejaké sporenie v neskoršom veku, ako sa spoliehala na dôchodok. Veď je to smiešne že nás už pomaly chcú nechať pracovať do 70-tky. To kto im vydrží v tom tempe a ako my zvykneme zo žartu hovoriť: Aj ráno zabudnem kam som vlastne chcela ísť.
Nehovoriac o tom, že veľmi veľa ľudí zomrie pár mesiacov ako ostane na dôchodku.
Ja viem, že treba myslieť naň, ale spoliehať sa v 20-tich, že tento môj plat mi urobí nejaké číslo v 66 rokoch...

estellas
8. okt 2023

Ahoj, Poznám viacerých ktorí si tiež nenašli prácu hneď po strednej ale až po 3-4 mesiacoch. Ja bývam v malom meste a tu tiež grafikov hľadajú len raz za rok. Väčšina ľudí ktorí majú vyštudovanú grafiku robia na živnosť. Niektorým sa podarí robiť aj pre firmu. Ak si dlhšie nebudeš môcť nájsť prácu, tak by som skúsila aj živnosť.
Alebo môžeš skúsiť aj vysokú školu ak ťa baví grafika tak možno niečo v IT smere. V tomto smere je veľa ponúk. Držím ti palce, aby si si našla prácu. 😊 Aby sa ti darilo;)

autor
8. okt 2023

@anetka34 pravda, vela ludi sa dochodku ani nedožije a keď aj hej, nema kto platit naň lebo mlady odchadzaju radšej… sporenie je lepši napad, aspoň to ide deťom - rodine ked sa aj človek nedožije, neočakavam na slovensku svetlu buducnost dochodkov

mogaa
8. okt 2023

Je to vždy o tebe a o tvojich prioritách.....ak máš rodinu, prípadne priateľa tak je logické že chceš ostať v mieste bydliska .....ak ale rodinu nemáš a s priateľom sa stretávaš aj tak väčšinou len cez víkend, tak za prácou dochádzaj.....ja chápem že chceš nájsť prácu tam kde bývaš a zarobiť veľa, ale nie vždy je to reálne....človek si musí zvážiť priority a tie má každý iné.....nikto nie je v tvojej konkrétnej situácii, ty sa musíš rozhodnúť, to za teba neurobí nikto....ženy na MK nie sú v tvojej situácii a preto sa nemôžeš riadiť ich radami...jedna má rodinu, iná priateľa s ktorým chce byť každý deň, ďaľšia už stredný vek kedy pozerá na ten budúci dôchodok alebo inú situáciu má mamička ktorá si zvolí dochádzanie pri malých deťoch lebo v okolí práca nie je a hypotéku musí platiť a inú situáciu má kočka po škole čo nemá žiadne záväzky.....ty sa musíš zariadiť podľa seba a tvojich priorít.....ale si mladá, tak sa riaď tým - nevyskúšaš-nevieš.....každá skúsenosť je dobrá a ak sa ti nebude v akejkoľvek práci páčiť, budeš hľadať niečo iné....nikdy nevieš do čoho ideš, nevyskúšaš-nevieš,,,ja som aj dochádzala aj mala prácu v mieste bydliska, vždy som sa riadila tým čo bolo pre mňa v danom čase prioritou.....nie vždy to bol plat.....

elizita
8. okt 2023

@autorka Lenže ty nie si v pozícii že si môžeš vyberať. Na to aby si v živote dačo dosiahla,musis obetovať svoju pohodlnosť a vôbec nejako nabrat nejakú prax.. . Teraz máš možnosť na sebe zamakať na úkor peňazí aj času. Keď už budú deti,budes veľmi obmedzena.. ja mám 2 deti a mám prácu,kde chodím veľa na sluzobky,aj teraz som bola na týždeň preč .. keby ma takáto práca postretla v 20tke bola by som celá Happy.. no už teraz pri deťoch odchody ťažko znášam..

basurka
9. okt 2023

Úprimne závidím ti v dobrom možnosti a nechápem prečo už nie si niekde v zahraničí..Ja mám skôr iný problém-SOŠ veterinárna,muž na turnusoch,jedna škôlkarka,pracujúci rodičia=nemožné nájsť si prácu jednosmennú,od 7:00-15:00 a kde by tolerovali častú chorobnosť dieťaťa,teda OČR,PN.V máji mi tak nepredĺžili na TPP,v decembri som sama dala výpoveď pre jedno Call centrum,lebo nemôže byť počúť že si doma a hlavne sa nedá sedieť furt pri PC so slúchadlami keď máš choré dieťa(druhá vec je ten predaj,otravovanie ľudí,rozprávanie 4-6hod.toho istého dookola navyše za ani nie min.mzdu)..Spravila som si predtým administratívny kurz cez UPSVaR,no zrazu ako keby sa pod zem prepadli tieto prac.ponuky..A pred dieťaťom mi bola veru dobrá aj práca predavačky aj ako operátorka výroby na 12hod.smenách..

tabakmirka
9. okt 2023

Keď si nevieš nájsť, tak vezmi akúkoľvek prácu. Niekde treba začať. Aspoň teda u mňa to tak bolo, keď som si nevedela nič nájsť v mojom odbore, vzala som čo bolo. Zakaždým sa vieš posunúť, ísť inam.

jana_eyre_2
9. okt 2023

Ja bývam za BA, takže neviem či sa to dá porovnávať.. ale mám maturitu, odrobenych som mala pred deťmi 9rokov (od predavačky po rozne kancelárske práce a účto), potom 10r.doma a prácu som si našla hned ako som začala hľadať.. ja som mala celkom jasnú predstavu - potrebovala som vyhovujúci prác.cas (4-6h) aby som stíhala deti a zároveň som chcela robiť v zahraničnej firme s dobrým menom.. to sa mi splnilo, robím v oblasti logistiky v dobrej firme, na ranné smeny.. na plate a type prace mi až tak nezáležalo, chcela som sa hlavne zaradiť do prac.zivota.. šla som na stránku primo tej spoločnosti a našla si ponuku práce.. prácu chcem neskôr zmeniť, potrebujem hlavne tento rok uvidieť ako to pôjde v škole najmladšiemu.. je prvák.. potom si nájdem aj niečo na viac hodín..

autor
9. okt 2023

Pekny den! Dnes som bola na pohovore v jednej firme - mojho odboru, chcu si ma vyskušať , že ma zaučia alebo teda preveria a potom by mi dali zmluvu o tyždeň keby sa osvedčim. Rozmyšlam že to teda skusim, dakujem za rady a držte palce! 😁

estellas
9. okt 2023

Tak to je super, veľa šťastia.

letmebe8
11. okt 2023

držím palce!

anna393
26. nov 2023

Ahoj ak by si mala zaujem aj o pracu z domu napis mi spravu rada ti poradim 😊

melanta
27. nov 2023

@anna393 prečo spamuješ témy, ale ani do jednej nenapíšeš o čo konkrétne ide? Veď napíš priamo do diskusie čo ponúkaš.

monciika
27. nov 2023

@melanta podľa mňa to bude mlm keď nenapíše o čo ide 😀

krasolienka1
19. dec 2023

Ahoj tak ako podarila sa praca

autor
19. dec 2023

pracujem tu v tej firme, dali mi zmluvu, plat je sice taky aky je v podstate to najmenej čo vedeli dať, ale snaď sa aj to zlepší
@krasolienka1

veronicka1901
19. dec 2023

Autorka, ak chces pracovať v oblasti DTP alebo grafického dizajnu, mám pre teba pár tipov. Jedno je ale práca z domu, neviem či by nevadilo. Pošli mi IP.

estellas
Autor odpoveď zmazal
nevelyn
19. dec 2023

Drzim palce, nazvat tie povolania podradnymi nebol dobry krok, ale je jasne, ze clovek niekedy netusi, co sposobi-). Za mna, tie roky, ked clovek nema velke naklady na zivot ani deti, a moze dochadzat alebo pracovat v zahranici, tak sa vyplati investovat maximum casu do prace, ak je prestizna, tak prizmurit oci aj nad platom, ide o prax. Aby ked uz dojde cas na deti, tak nech uz mas vybudovanu poziciu a renome a aj po skonceni materskej si mozes vyberat pozicie vo svojom obore a pracovat i z domu za slusne peniaze. Mne sa to strasne vyplatilo, v dobe po skonceni skoly bola tiez vyberava a vybrala si pracu co najnarocnejsiu🙂 a este sa kvoli nej prestahovala. Vela stastia!

Strana
z9