icon

Životopis po rodičovskej

6. okt 2025

Ahojte ako ste si upravili zivotopis po materskej naposledy som pracovala v 2022 . Mam to uviest ako posledny pracovny pomer ? Pocas rd som este 1,5 roka pracovala inde do 12/2024 tak neviem ci toto dat alebo ktore. Nechcem nikde uvadzat ze som bola na materskej to nie je vec zamestnavatela. Dakujem

oceanahory
6. okt 2025

@anonym_autor Nemusis matersku uvadzat. Staci iba posledny pracovny pomer, ale aj tak sa na to 90% zamestnavatelov pyta...ci je to vhodna otazka alebo nie. Takze takto dodatocne si myslim, ze je to v konecnom dosledku uplne jedno.

banalu
6. okt 2025

@anonym_autor no bud budes v zivotopise klamat (co sa moc nevyplaca, lebo svet je maly a dost lahko sa moze prist na to, ze si klamala) alebo tam nechas volne miesto za tie roky co si bola na RD a budu sa na to pytat. Na co mozes odpovedat salamunsky ako len chces. Mali sme babu co nam povedala, ze vyhorela a vzala si proste volno od prace a v ten cas cestovala po svete.

dadis
6. okt 2025

Normalne som mala uvedene maternity leave - ja by som ani nechcela robit u zamestnavatela, ktory by mal problem s tym, ze mam deti. Nikdy ma to nediskvalifikovalo.

denkabemommy
6. okt 2025

@anonym_autor daj všetky zamestnania, ktoré sú relevantné s pozíciou, na ktorú sa hlásiš 🙂.

kavasmliekom
6. okt 2025

@anonym_autor veď uveď, že si počas Rd pracovala. Je to výhoda.

autor
6. okt 2025

Dakujem pekne baby 🙂 a este otazka ak som sucastou divadla kde nepracujem na ziadnu zmluvu len ako dobrovolnik a niekedy dostanem nieco nejaky peniaz ale na zmluvu mozem to tam uviest ?
To je nepretrzite

anonym_e1f165
6. okt 2025

@anonym_autor neznášam takéto klamarky. Ako chceš zatajiť dieta?
A je to vec zamestnávateľa, predstav si, lebo budeš minimálne čerpať lekarov alebo OCRky. U nás by takáto zamestnankyňa letela ako prvá. Nie preto, že ma deti, ale preto ze zamerne klame.

vladuska20
6. okt 2025

Tiez som normalne uviedla zamestnana od do.Pytali sa ma,preco vtedy dlhe roky u 1 zamestnavatela a potom tak po 2r ine zamestnania.Normalne som povedala pravdu 4rd,md a teraz som opet na rd.A ked sa ma opytali ako teda s detmi tiez som im normalne odpovedala,ze sa tymto budeme s muzom striedat,tym padom ziadne ocrky nehrozia a ine srandy aj ma vzali.

vladuska20
6. okt 2025

A to som este opet bola zamestnana u dalsieho zamestnavatela,co som bola na rd.Ale vedela som ze,zamestnavatel sa stahuje prec takze nam vsetkym dal vypoved s dohodou a odstupne.A to mi este ekonomka povedala,lebo ja sprosta som chcela dat vypoved,no bola by som prisla o odstupne 2m.

ekira1
6. okt 2025
@anonym_e1f165

A je to vec zamestnávateľa, predstav si, lebo budeš minimálne čerpať lekarov alebo OCRky. U nás by takáto zamestnankyňa letela ako prvá. Nie preto, že ma deti, ale preto ze zamerne klame.

@anonym_e1f165 ona niekde píše, že chce zatajiť dieťa? Zamestnávateľa by mali v prvom rade zaujímať jej pracovné skúsenosti, prax. Nie koľko detí a aké sú staré.

autor
6. okt 2025
@ekira1

@anonym_e1f165 ona niekde píše, že chce zatajiť dieťa? Zamestnávateľa by mali v prvom rade zaujímať jej pracovné skúsenosti, prax. Nie koľko detí a aké sú staré.

@ekira1 tiez si myslim ze sukromie by ich nemalo zaujimat

adonish
9. okt 2025

@anonym_autor tiež som to riesila, ale mala by som dieru 2020-2024, dakujem nie. Napisala som tam materska a rodicovska dovolenka. Na ziadnom pohovore to neriesili. Som uprimna a nezamlcovala by som deti. Raz sa na ne aj tak pride 😂

moniketa
9. okt 2025

@anonym_autor ja si zvyknem robiť životopis cez europass a teda tam sa uvádzajú pracovné skúsenosti, preto tam nikde nemám uvedené RD - je to skúsenosť, ale skôr životná ako pracovná :D zamestnávateľa by malo zaujímať čo vieš, nie koľko máš deti. A ak sa uchádzaš o prácu v štátnom sektore, aj tak to potom nahlasujes na personálne kvôli rokom praxe, tak sa to dozvedia tak či tak

anonym_ccb9a7
9. okt 2025

Určite by som malé dieťa nezatajila lebo ak máš nižší vek vieš si kvôli dieťaťu v práci požiadať 5dni dovolenky naviac.

surama
9. okt 2025
@anonym_e1f165

@anonym_e1f165 A ty ako vies, ze bude cerpat ocrky? My s manzelom pracujeme z domu a zatial sme ziadne ocr nikdy necerpali (klop, klop). Cize to, ze automaticky budes casto chybat v praci je blbost.

simca06022011
9. okt 2025

@anonym_autor vsak ale do CVcka davas vsade kde pracujes, od do.. cize das aj to co si mala pred MD, aj to co si robila pocas MD. V zivotopise sa neriesi = ktory pomer kedy koncil, ktory bol posledny.. atd
RD sa samostane ani nezvykne davat, jedine co som to videla a ja by som to tak asi aj napisala, ze napr. ak by som tam mala SLOVNAFT 2015-2025 tak do detailov o tej prace by som dala ze MD/RD: od 2020 do 2023, ale zaroven ak by som pracovala v tej dobe inde: tak dasli pomer pracovny by uz bezal napr. od 2021-... atd. Tam sa v provom rade davaju pracovne skusenosti. Zavazi to ak by niekto pracoval pol roka, potom isiel na 6 rokov na MD a potom si hladal novu pracu = tam by to mohol byt problem

top_manazerka
9. okt 2025
@anonym_e1f165

@anonym_e1f165 si na hlavu?? Aká klamárka?? Ona nemá povinnosť nikde uvádzať MD, RD. Jej pracovný pomer počas nich trval.. chlap niekde uvádza, že koľko ma deti??

dianaaaaa
12. okt 2025

To fakt jedna dospelá žena s dieťaťom si nevie spraviť životopis??? 🤦🤦
Tieto debilné otázky tu sa už vážne nedajú ani komentovať a človeku sa aj rozum zastavuje,koľko tupých ľudí tu je 🤦🤦

alexanderkovacs
12. okt 2025
@anonym_autor

@ekira1 tiez si myslim ze sukromie by ich nemalo zaujimat

@anonym_autor preco nie? Nemusi odpovedat, a oni mozu sa rozhodnut tak ze ju nezoberu.

misanthropicdann
12. okt 2025
@top_manazerka

@anonym_e1f165 si na hlavu?? Aká klamárka?? Ona nemá povinnosť nikde uvádzať MD, RD. Jej pracovný pomer počas nich trval.. chlap niekde uvádza, že koľko ma deti??

@top_manazerka ak tam bude mat 3 ročnú dieru budú to riešiť a sa na to pýtať a aj tak im to nakoniec povie.
Keď tam rovno uvedie rodičovskú nikto to nebude riešiť lebo otázka bude zodpovedana.

Ak sa bude tváriť ze celuu dobu pracovala a nový zamestnávateľ bude niekoho poznať z predchádzajúcej firmy a ten povie ze posledne 3 roky bola vlastne na rodičovskej dosť jej to môže uškodiť.

anonym_b0ef2e
12. okt 2025

Ja som do životopisu nikde neuvadzala RD, na čo? Môj pracovný pomer mi trval počas celej RD čiže som mala uvedené iba to. Na pohovore som nič o súkromnom živote deťoch a podobne nespomínala. Kebyže mám uvedené že som RD stále tak by mi len ťažko vedeli dať šancu v novej práci