icon

Zlé vzťahy v práci

26. sep 2025

Ma tu niekto tiež podobnú skúsenosť že máte zle vzťahy v práci ,ohovárania ,ako dlho ste vydržali .?prechádzate si niečim podobným že rozmyslate nad zmenou zamestnania ?

vevebono
26. sep 2025

Ja som toto zažila v každej jednej práci. Ľudia su rôzny, a ja som sa naučila odosobniť sa, a hlavne nezaujímať sa o rôzne klebety. Veľakrát sa stalo, ze prišla za mnou kolegyňa- vies co sa o tebe hovorí? A moja odpoveď len neviem a ani ma to nezaujíma. Mozno to vyznieva zvláštne, ale tento systém mi fungoval. Jasne, lepšie sa pracuje, ked je atmosféra uvolnenejšia, ako v napätí.. ale naučila som sa, ze do prace si nechodím budovať vzťahy, ale chodím tam, aby som zarobila. A zas nie všetci kolegovci boli rovnako šlahnutí. Takže za mna pohoda, obrovský nadhľad, nádych, výdych, prídem a viem, ze za 8 hodín idem domov.

anonym_2a0fba
26. sep 2025

Ak by sa takémuto niečomu chcela vyhnúť tak jedine len v prípade,že budeš robiť niekde sama zavretá možno predavačku v knihkupectve,na pobočke zdravotnej poisťovne,niekde v obchode kde budeš ako jediná predavačka ty.
Ženský kolektív najhorší kolektív.
Ženy sú závistlivé,súperivé,.......
Sú to tvoje kolegyne,nie kamarátky,čo si o tebe myslia je ich vec,ty chodia do práce pretože musíš a nie preto a nechodíš tak ani koli tej,ani koli hentej,ani za tou,ani za hentým.
Ty si v práci odrob čo treba a pekne spokojne odkráčaj domov.

anonym_ae0309
26. sep 2025

@anonym_autor v prvej práci sa zbehla banda introvertov, tam sa každý len každému pozdravil ráno a poobede 🤣 ja som normálne nechápala, že sa tam reálne nik nerozpráva s nikým. Musela som kvôli tomu odísť, v druhej som mala problém jedine so šéfom, z jednej kolegyne sa stala blízka priateľka (často sme boli len samé dve v kancelárii), teraz robím z domu a je to tak najlepšie, nemáme sa s kým ohovárať, lebo sme sa reálne nikdy ešte nestretli 😂

anonym_3782f4
26. sep 2025

Ešte kvôli ľuďom nechať prácu ktorú zbožňujem 😁 tam nenávidí každý každého už boli aj fyzické napadnutia mimo prace. Mne osobne nikto nevynadal ale zopár hádok ako bolo. Nevadí robím si svoje

anonym_7d2d1b
26. sep 2025
@anonym_ae0309

@anonym_autor v prvej práci sa zbehla banda introvertov, tam sa každý len každému pozdravil ráno a poobede 🤣 ja som normálne nechápala, že sa tam reálne nik nerozpráva s nikým. Musela som kvôli tomu odísť, v druhej som mala problém jedine so šéfom, z jednej kolegyne sa stala blízka priateľka (často sme boli len samé dve v kancelárii), teraz robím z domu a je to tak najlepšie, nemáme sa s kým ohovárať, lebo sme sa reálne nikdy ešte nestretli 😂

@anonym_ae0309 aku pracu robis z domu? Diky

anonym_7d2d1b
26. sep 2025

V praci si kvoli peniazom, nie vztahom. Rob si svoje, nezapajaj sa do ohovaraciek, tvar sa, ze nemas cas...

anonym_ae0309
26. sep 2025
@anonym_7d2d1b

@anonym_ae0309 aku pracu robis z domu? Diky

@anonym_7d2d1b odbornú, kde potrebujem mať vzdelanie a jazyk 🙂

anonym_5e009e
26. sep 2025
@anonym_ae0309

@anonym_ae0309 podobne, prvá robota strašná, ženské len pozerali kde by sa zašili aby tu robotu urobil niekto iný, potom v ďalšej to bolo lepšie, aj viac chlapov tam bolo, potom som prešla do inej sféry a nakoniec som tiež doma na full HO, osobne sme sa ešte s nikým nevideli, ale s kým som v kontakte, je to v pohode. Ja ale zasa nie som na kvákanie v robote ani mimo nej 😅

anonym_ae0309
26. sep 2025
@anonym_5e009e

@anonym_ae0309 podobne, prvá robota strašná, ženské len pozerali kde by sa zašili aby tu robotu urobil niekto iný, potom v ďalšej to bolo lepšie, aj viac chlapov tam bolo, potom som prešla do inej sféry a nakoniec som tiež doma na full HO, osobne sme sa ešte s nikým nevideli, ale s kým som v kontakte, je to v pohode. Ja ale zasa nie som na kvákanie v robote ani mimo nej 😅

@anonym_5e009e u nás všetci robili, mali sme prácu, ktorá na seba nadväzovala, takže muselo sa robiť ale teda kecalo sa veľmi málo, fakt by som za necelé 3 mesiace všetky rozhovory vopchala na jeden papier a to sme boli v jednom open space office. Ja si rada pokecám aj v práci, každý deň sme cez prestávku v druhej práci šli s kolegyňou na obed ale teraz je pre mňa najvýhodnejšie byť na HO a vlastne si ani neviem predstaviť už prísť niekde na čas do práce a tváriť sa, že niektorých ľudí rada vidím, alebo aspoň na nich nedávať znechutený výraz tváre 😂. Takto dám call o podstatných veciach, občas preberieme aj nejaké blbosti mimo práce, sú to fajn ľudia ale vypnem call a mám pokoj a to je na nezaplatenie, veď sama vieš 😅.

kvetinka_2
26. sep 2025

@anonym_autor Ja to v práci, tiež nemám ľahké, tiež samé ohováračky, klebety a najhoršie, keď ti dajú do úst slová, ktoré si v živote z úst nevypustila, len preto, že,, jedna babka povedala''.... V mojej firme sú majstri ohováranie a klebetenia... Ale v prvom rade si človek, musí uvedomiť, že do práce sa chodí pre peniaze a nie pre nadväzovanie vzťahov... Nájdi si jednu kolegyňu, ktorej naozaj dôveruješ, aby si nebola sama, a ostatných máj v prdeli...

muchotrafka298
26. sep 2025

Po velmi vela rokoch v pracovnom procese mam nastavenie take, ze do prace sa nechodim kamaratit, ale zarabat peniaze. Po niekolkych zlych skusenostiach uz nerozpravam ani veci zo sukromia, len velmi vseobecne. Lebo nie kazdy je mily, dobry a prajny. Ale toto mas v kazdej praci. Mna intrigy ani ohovaranie nezaujima, nech si to riesia medzi sebou.
U nas je to dokonca tak zle, ze sa proti sebe stvu ludia z jedneho teamu, aby si robili zle. Netyka sa ma to, neriesim to.
Samozrejme, musis s tymi ludmi nejakym sposobom vychadzat, to je jasne kazdemu. Len niektore veci je dobre si nechavat pre seba.
Vo firme, kde pracujem uz viac ako 20 rokov kamaratov nemam a videla som, ako tu koncia kamaratstva, kriky, ohovaranie, place.

guiseppinka
26. sep 2025

Na starom projekte sme boli open space a vychadzala som s niektorymi super, s inymi tak normalne. Mali sne spolocne temy - deti, skola, porovnavali sme pristupy v skole. To sa dalo len cez obed, zvykli sme vzdy spolu obedovat, lebo inak mal kazdy terminy a ludi. Obcas sme si spravili spolocne ranajky alebo doniesli sme kolace a posedeli sme... na tomto aktualnom projekte su dni, kedy sa realne s kolegovcami pozdravim rano pri prichode a poobede, ked odchadzame. Ak je nahodou menej prace, tak s nimi zbehnem na fajciarsku prestavku. By som povedala, ze u nas sa az tak neohovara v tom pravom zmysle, ale skor stazuje na niektoreho z kolegov alebo sefky... na mna sa tiez isto obcas stazuju, ale nejako tragicky to neberiem

lenka0908
26. sep 2025

Zazila, vydrzala som takmer 2 roky. Vypoved bolo to najlepsie co sa mi mohlo stat. V dalsej praci si dam sakra pozor, co komu zo svojho sukromia poviem

anonym_427c71
26. sep 2025

@anonym_autor vydržala som takmer rok. A ľutujem, že až tak dlho. Ja potrebujem mať okolo seba dobré alebo neutrálne vzťahy. Takže sa zariaď podľa toho, s čim vieš existovať a s čím nie, aby ti to nešlo na zdravie. Ja som dlho otáľala, aj tu som čítala múdrosti typu: v práci sa pracuje, nie hľadajú kamaráti...a pod. Ale na mňa to fakt zle vplýva. Nepotrebujem sa kamarátiť, ale nepriateľské nálady neviem žiaľ odfiltrovať. Mala som stres každé ráno, angíny, sople každý mesiac, ako taký vystresovaný škôlkar....

lenka0908
26. sep 2025
@anonym_427c71

@anonym_autor vydržala som takmer rok. A ľutujem, že až tak dlho. Ja potrebujem mať okolo seba dobré alebo neutrálne vzťahy. Takže sa zariaď podľa toho, s čim vieš existovať a s čím nie, aby ti to nešlo na zdravie. Ja som dlho otáľala, aj tu som čítala múdrosti typu: v práci sa pracuje, nie hľadajú kamaráti...a pod. Ale na mňa to fakt zle vplýva. Nepotrebujem sa kamarátiť, ale nepriateľské nálady neviem žiaľ odfiltrovať. Mala som stres každé ráno, angíny, sople každý mesiac, ako taký vystresovaný škôlkar....

@anonym_427c71 absolútne súhlasím

lindus_esterka
26. sep 2025

Ak by tam bola jedna 🐄 a zvysok ludi fajn a praca by ma bavila, tak by som to prekusla. Ale ak by bola celkova atmosfera nanic a citila by som sa tam zle tak nevaham a zdrham

kvetinka_2
26. sep 2025
@lenka0908

Zazila, vydrzala som takmer 2 roky. Vypoved bolo to najlepsie co sa mi mohlo stat. V dalsej praci si dam sakra pozor, co komu zo svojho sukromia poviem

@lenka0908 presne🙏🙏🙏

muchotrafka298
27. sep 2025

Podla mna je ine, ked tam je jeden clovek, co siri negativitu a ked ide o zdravie, ze dotycneho sikanuju. AKo sa to stalo mojej kamaratke, ze ju doslova kolektiv vystval z prace, lebo nemala znackove oblecenie, luxusny byt, nemala na obedy denne za 20 EUR v restikach, proste bola to bezna baba. Takze si ostatni povedali, ze taku tam nechcu, lebo nie je na ich urovni a sikanovali ju. A tam islo realne o zdravie, ze jej bolo fyzicky zle. Takze to vydrzala par tyzdnov a odisla.

kvetinka_2
27. sep 2025
@muchotrafka298

Podla mna je ine, ked tam je jeden clovek, co siri negativitu a ked ide o zdravie, ze dotycneho sikanuju. AKo sa to stalo mojej kamaratke, ze ju doslova kolektiv vystval z prace, lebo nemala znackove oblecenie, luxusny byt, nemala na obedy denne za 20 EUR v restikach, proste bola to bezna baba. Takze si ostatni povedali, ze taku tam nechcu, lebo nie je na ich urovni a sikanovali ju. A tam islo realne o zdravie, ze jej bolo fyzicky zle. Takze to vydrzala par tyzdnov a odisla.

@muchotrafka298 tak, toto už áno... To, by som vydržala pár týždňov aj ja... Každý sa prikrývajme, takou perinou, na akú máme... Není sme teenegerky v siedmej triede, že sa spolužiačke vysmievame, že nemám značkové oblečenie...sme kolegyne v práci...