icon

Zmena kariéry zo zdravotnej sestry. Aké sú možnosti?

31. júl 2025

Baby caute. Skoncila som pracovny pomer v skusobnej dobe. Praca ma bavila vsetko bolo super ale vedenie sa takto rozhodlo. Som zdravotna sestra a seriozne premyslam odist zo zdravotnictva.
Je tu niekto kto pracoval v zdravotnictve a robi nieco ine?
Neviem proste nic ine robit a bojim sa. Nikdy som nic ine nerobila.

janinah
31. júl 2025

Uz si ako sestra niekde robila? Ak nic ine robit nevies.nemas ine vzdelanie tak urcite to ako sestra skús inde.

anonym_fd7a3f
31. júl 2025

Asi si ozaj nebola dosť dobrá, keď ťa prepustili, lebo viem, že sestier je nedostatok, hlavne v nemocniciach. Aj ti povedali dôvody? A ešte píšeš, že ťa to bavilo.....ja len že sa mi to nechce veriť pri nedostatku sestier....

janinah
31. júl 2025
@anonym_fd7a3f

Asi si ozaj nebola dosť dobrá, keď ťa prepustili, lebo viem, že sestier je nedostatok, hlavne v nemocniciach. Aj ti povedali dôvody? A ešte píšeš, že ťa to bavilo.....ja len že sa mi to nechce veriť pri nedostatku sestier....

@anonym_fd7a3f nie kazdy sa hodi na istý typ prace.poznam sestru.ktorá na operacnej sále bola nemožná,sama uznala,ze toto nie...prešla na lôzkove oddelenie a je tam skvelá...
A su aj ine dovody.nemusi to byt chyba toho zamestnanca

melanta
31. júl 2025

Si zdravotná alebo praktická sestra? Bolo to tvoje prvé zamestnanie? Po prvom neúspechu zdupkáš? Nikde to na začiatku nebude tip top. Takže všade po prvom neúspechu odídeš do inej profesie? Ak ťa práca sestry baví, tak sa otras, pre jeden neúspech život nekončí. Na Slovensku chýba pár tisíc sestier, dnes sestra ozaj nemá problém nájsť si prácu. Ak vieš dôvody, pre ktoré ťa nechceli, zapracuj na nich, aby sa inde neudiali a hľadaj si prácu sestry inde. Nevzdávaj sa práce, ktorá ťa baví pre jednu negatívnu skúsenosť.

melanta
31. júl 2025
@anonym_fd7a3f

@anonym_fd7a3f Asi si ozaj nebola dosť dobrá - wau, to na základe čoho dedukuješ? Mohli si nájsť niekoho seniornejšieho, mohla si povahovo nesedieť s lekárom, čo je normálne, nie všetci si sadneme s každým. Je množstvo dôvodov, pre ktoré je možné sa s človekom rozísť v skúšobnej dobe a nemajú nič spoločné s tým, že nie je dobrý.

oslo1
31. júl 2025

Mozes ist robit sestricku hocikde, kde sestru potrebuju.
Dalej
U Nas v UK, :
Kamoska si urobila pravo, robi na Canada embassy
Assessor pre insurance
Assessor na sociable davky
Telephone dispatcher na 999/111
Medical/ wound care representative
School nurse
Health visitor.

billy_jean
31. júl 2025

Neviem koľko máš rokov, koľko rokov skúseností v zdravotníctve, aký typ sestry praktická/všeobecná/so špecializáciou, aké máš vzdelanie, či VŠ I. stupeň, alebo iba SŠ. Aký typ osobnosti si - komunikácia, prezentácia, vyjednávanie, administratívne činnosti, samostatnosť apd. Či ovládaš cudzí jazyk, si aktívny vodič apd.

Ale čo by som skúsila ja, ak by som bola na tvojom mieste presvedčená o tom, že táto práca nie je pre mňa:

- Klinické laboratória - odbery materiálu, zvoz materiálu.
- Farmaceutické firmy, tu väčšinou berú ľudí s VŠ (farmácia, veterina apd), ale ak máš VŠ vzdelanie I. stupňa a máš na to osobnostné predpoklady skúsila by som túto cestu.
- Poisťovne - napr. likvidácia poistných udalostí, tu stačí niekedy aj SŠ vzdelanie, závisí to od konkrétnej poisťovne a seniority pozície.
- Administratíva v zdravotníctve – referentka v nemocnici alebo na klinike.
- Vzdelávanie a kurzy – prednášky, školenia, osveta (Červený kríž a iné).
- Neziskový sektor, sociálne služby – pomoc deťom, seniorom, obetiam násilia apd.
- Call centrá zdravotných poisťovní alebo súkromných kliník.
- Wellness prípadne prevencia – výživové poradenstvo, preventívne programy.

autor
31. júl 2025

Robila som sestru 25 rokov. Aj v zahranici. Potom po navrate som bola par rokov v nemocnici odisla som do druhej a oni so mnou v skusobnej dobre skoncili. A absolutne nechapem preco.Vrchna sestra povedala, ze sa nemusi vyjadrit. Bolo to specializovane pracovisko. Mam aj specializaciu. Popravde mam uz toho dost v tomto nasom systeme.Chce sa mi plakat aj zvracat zaroven. Neviem co mam robit. Vratit sa do starej nemocnice sa mi moc nechce kedze som odisla a boli nastvani. A v tejto druhej ani neriesili preradenie na ine miesto proste sa so mnou rozlucili. Do zahranicia nepojdem uz. Mam deti.

ana_s
31. júl 2025

A baví vás práca zdravotnej sestry? Ak áme teraz nabok znechutenie zo systému, je to niečo čo vás baví a napĺňa? Ak áno, netreba sa vzdávať. Zdravotná sestra si nájde prácu vždy. Nemuseli mať s vami nijaký problém, mohlo sa stať, že lekárova/sestrina známa hľadala prácu a tak ju vzali na vaše miesto, keďže ste bola v skúšobnej dobe. Ja si teraz tiež hľadám prácu a na Profesii vidm takmer denne inzeráty, kde hľadajú zdravotné sestry, či už do nemocníc alebo súkromných zariadení.

janinah
31. júl 2025

Si cca pred 50. Uz by som nezacinala celkom inu pracu.Hladaj nieco co ti bude vyhovovat.deti su uz vacsie.mozes aj dochadzat.Kvoli platu nieco.kde ti uznaju specializaciu.Chod sa pytat osobne.vela robi prvy dojem.

rusalkablack
31. júl 2025
@janinah

Si cca pred 50. Uz by som nezacinala celkom inu pracu.Hladaj nieco co ti bude vyhovovat.deti su uz vacsie.mozes aj dochadzat.Kvoli platu nieco.kde ti uznaju specializaciu.Chod sa pytat osobne.vela robi prvy dojem.

@janinah Prečo nie ? Ja som v 57 rokoch začínala úplne inú prácu, akú som dovtedy robila.

lejlaba
31. júl 2025

@anonym_autor ja som vyštudovala bc.aj robila a neskôr ma zdravotníctvo sklamalo, vyštudovala som psychológiu. Je to lepšie. Keď nechceš študovať môžeš pracovať v detských jasliach napr.