Zmena práce

123mama
8. nov 2017

Moment som zamestnaná ,zmluvu mám do konca decembra. Ak by som našla inú prácu dovtedy, môžem podpísať zmluvu ked ešte v starej práci nemám výpoveď ?

fokuska
8. nov 2017

@123mama Ak mas zmluvu na dobu urcitu, tak nedavas vypoved. Zmluva ti skonci 31.12. a od 1.1. mozes nastupit inde. Novu zmluvu od 1.1. mozes podpisat kludne aj teraz.

Ak chces odist skor ako 31.12. tak treba dat vypoved, aj ked v tomto pripade ti zmluva skonci skor ako zbehne vypovedna lehota.
Mozes este skusit dohodu o skonceni PP ku konkretnemu datumu.

laladua
8. nov 2017

Tak ako ti napisala fokuska, pokial ti zmluva konci na konci decembra tak iba oznam potom, ze ju nechces predlzit a novu zmluvu mozes podpisat aj teraz ale iba v tom pripade ak budes zacinat od toho prveho. vypoved sa ti neoplati davat lebo ak mate dvojmesacnu vypovednu lehotu tak ti to uz aj tak neuplynie skor ako ti ta zmluva skonci. Jedine ak by ste sa teda vedeli normalne so zamestnavatelom normalne dohodnut.

danalop
8. nov 2017

všetko záleží podľa toho, ako máš postavnú zmluvu. či máš nejakú výpovednú lehotu ešte alebo nie. no myslím si, že by sa zamestnania nejak prelínať nemali

rucka77
8. nov 2017

Môžeš podpísať novú zmluvu aj teraz ale dátum nástupu do novej práce môže byť až po termíne kedy budeš mať rozviazaný pracovný pomer v tej druhej práci 🙂

piece
8. nov 2017

Dávať výpoveď sa ti už isto neoplatí, buď sa dohodni so zamestnávateľom na výpovedi k nejakému dátumu alebo potom teda počkať do konca decembra..