Zmena práce kvôli dlhému cestovaniu
ahojte. mozno potrebujem iba nakopnut, mozno poradit?
som 4 roky zamestnana v praci. praca ma vzdy bavila aj kolektiv super. avsak kamen urazu je cestovanie. nakolko zijem v mensom meste, dochadzam do “vacsieho mesta” . denne cestujem 3 hodiny denne (rano 1.5 aj poobede 1.5) a posledneho polroka citim, ze je toho uz na mna moc. som stale unavena vycerpana. praca ma prestava bavit a kazde rano je pre mna extremna nechut sadnut do auta a stravit tam hodinu a pol. len drzi ma racionalna stranka veci - hypoteka, dieta, nemam aktualne ziadnu “istu a slubenu pracu”. co by ste na mojom mieste robili? trpeli takuto pracu vratane cestovania aj za cenu toho, ze sice mam peniaze ale nemam zivot, alebo sa na to vykaslali a dali pre svoj psychicky klud vypoved a spoliehali sa na 3 mesacnu vypovednu dobu, ze si najdem pracu niekde blizsie? som relativne mlada (33r) s vysokoskolskym vzdelanim. len ma asi brzdi strach, ze co bude, ak…. na aktualnu pracu aj kolektiv som zvyknuta. dakujem!
Ja by som dala vypoved alebo... sa prestahovala do toho vacsieho mesta. Cestovat denne 3 hodiny za volantom si fakt neviem predstavit. To je uplny masaker, si dobra ze si to tie 4 roky vydrzala 😃
Vypovedna doba je 2 mesiace ;). A neobetovala by som tolko casu cestovaniu, pokial by to nebolo uplne nevyhnutne.
dakujem za odpovede. stahovat sa urcite nechcem, kupili sme si pred 2 rokmi dom, mesto, v ktorom aktualne zijeme sme obaja s manzelom velmi happy a vyhovuje nam. len ta pracovna ponuka je tu o kus slabsia. 😏 muz hovori, ze ak si nenajdem pracu podla predstav vo vypovednej dobe, stale mozem ist na upsvar alebo hladat pracu opat v meste, kde to teraz, len s ciastocnym HO, nakolko v tejto firme kde som, nie je povoleny HO aj ked to pozicia umoznuje.
Vypovedna doba je 2 mesiace ;). A neobetovala by som tolko casu cestovaniu, pokial by to nebolo uplne nevyhnutne.
@veltraud viem, ale pocita sa od nasledujuceho mesiaca 1.dnom. preto pocitam aj cely dento mesiac.
Hladaj robotu a az potom daj vypoved. Aktualne je celkom bieda s robotou vsade
Máš plnú podporu muža...zajtra by mali na stole moju výpoveď. Ty nemáš ani o com rozmýšľať. Máš dieťa a rodinu a ešte aj dom a denne si 3 hodiny v aute kvôli práci? Načo? Prečo?...lebo peniaze? Vykašli sa na to, podaj výpoveď nech s tým čím skôr skončíš a budeš si popri tom hľadať prácu a ak nič nenájdeš pôjdeš na podporu a uvidíš.. naozaj v tvojej situacii nemáš o com premýšľať.. žiadna práca z dlhodobého hľadiska za to nestojí.. minimálne o 2,5 hodiny viac by si mohla byť denne s rodinou..ty si urči priority 🙂
Hľadala by som si už teraz prácu. A z úradu práce posielajú všelikde . Ja mám vysokú školu a poslali ma aj do firiem kde sa robí na smeny, do poisťovne
Hľadala by som si už teraz prácu. A z úradu práce posielajú všelikde . Ja mám vysokú školu a poslali ma aj do firiem kde sa robí na smeny, do poisťovne
Nechceš si skúsiť dohodnúť skrátený úväzok?
Nechceš si skúsiť dohodnúť skrátený úväzok?
@mikadooo dakujem za odpoved, u nas sa da skrateny uvazok na 6 hod tak, ze kazdy den je potrebne byt na mieste. cize stale by som cestovala 3 hod denne.
Vieš si predstaviť, že takto cestuješ o rok, tri, päť?🙂
Dala by som výpoveď a obdivujem ťa, že 3 hodiny si cestovala
Keď sa evidujes na upsvr, tak vypisuješ tlačivo, kde uvádzaš o akú pracovnú pozíciu máš záujem a koľko km si ochotná dochádzať. A ešte ďalšie informácie.
nemas nic zo zivota ako si napisala, to je dost podstatny dovod, ak sa bojis skus intenzivne hladat pracu popri robote, toto je tyranie takto cestovat
Ja som 6 rokov, takto cestovala. Ráno som sa zmestila cca do tej hodinky, ale poobede to veru bolo aj 1,5 hodiny, niekedy aj 2 hodiny. Ja som, ale chodila bus-vlak-MHD a ešte zo zastávky MHD do práce som to mala 10 minút peši. Prišla som domov okolo 16:30 unavená a už sa mi nič nechcelo. Víkendy som dospávala, keďže cez týždeň som vstávala 3:40. Dala som výpoveď
(cestovanie nebolo hlavný dôvod), a teraz viem, že si budem hlavne hľadať prácu v meste, kde bývam.
To by som absolútne nedávala každý deň takéto niečo. Ak máš pracovnú dobu 8 hodín je to akoby si minula 11 hodín z dna kvôli práci. Za týždeň je to 18 hodín čo prejazdíš len na toto. V podstate do a z roboty presoferujes ďalšie dva pracovné dni ktoré nie sú zaplatené ale platíš za ne ty na benzín. Na tvojom mieste by som hľadala prácu bližšie alebo sa presťahovala bližšie ku práci ak by to bolo možné a fakt nechceš o ňu prísť
Mne by to cestovanie nevadilo pokial ides vlakom autobusom mozes citat knihu, pokial autom vyuzit ten cas na pocuvanie podcastu alebo hudby - to samozrejme aj vo vlaku a autobuse sa da. Ale ked teba to vycerpava tak bud sa prestahovat blizsie alebo hladat si iste miesto, odist bez istej prace je najvacsia blbost aku mozes vymysliet.
racionálna stránka veci hovorí, že najrozumnejšie je najprv si nájsť iné zamestnanie a potom dať výpoveď
Ahoj, tiez som riesila cestovanie. Sice dochadzam len 35min., no i tak je to nakladne. V zime to bolo aj 50min., zalezalo podla ciest, ake boli. Skus sa obzerat po niecom inom. Rok som hladala, az som nasla. Prevezies vela a ten cas, ktory travis v aute, by si mohla inak vyuzit. Drzim palce!!!

A prestahovat sa bližšie k praci nedá? Ako je staré dieťa, máš aj manzela?