Cestovanie tehuliek mestskou dopravou

zuzanka3381
29. apr 2015

Ahojte baby. Aké máte skúsenosti s cestovaním v MHD? Púšťajú vás cestujúci sadnúť, keď je preplnený autobus? Ja teda nie som fajnovka, ale niekedy mi je fakt nanič v plnom buse. Dnes ráno cestou do práce sme stáli dokonca dve mamičky vedľa seba s bruškami a nikto sa ani len neunúval. A to sme stáli pri zadných dverách. Okolo chlapi, mladí a nikto nič. Som dosť prekvapená z neslušnosti ľudí. Fakt.

lucia0309
29. apr 2015

ano stretavam sa s tym a dost casto, minule som cakala v ambulancii nikto sa neunuval, az nakoniec sa mi postavila starsia pani, ktora bola s palickou, samozrejme, ze som si nesadla, tiez to nechapem, kazdy sa tvari, že nás nevidí :(((((

zuzanka3381
autor
29. apr 2015

Nevidia a ešte si radšej aj slúchadlá dajú do uší, aby radšej ani nepočuli, keď funím 🙂 Je to smutné, no to je realita správania slovenského národa.

pribinak
29. apr 2015

Počkaj ked budes potrebovať pomoct naložit kocik ;((((( razom budu všetci chlapi naokolo slepí a pomáhať ti budu roztrasení deduškovia

diablikovci
29. apr 2015

Lebo tu povedia niesi chora ale len tehotna! Ja sa necudujem dnes ma kazdy heslo " ja som , ja mam" a druhy ma nezaujima!! Ale casom sa to kazdemu vrati aj ony budu raz tehotne alebo sa budu trapit ze nemozu otehotniet a vtedy si neraz spomenu co urobili!Ja som raz isla za mm do nemocnice a uz mi bolo zle v bricke ale dajako som to ustala ale ked som vystupila tak som musela si ist sadnut pod strom pred nemocnicou lebo tak mi bolo zle a nikto sa neunuval aspon opytat co vam je.

lubicazoe
29. apr 2015

To nie je problem len slovenskeho naroda. Ja zijem vo Svedsku a tu je to uplne to iste. Nikto sa ani len neunuval ponuknut mi miesto :(

lennicka
29. apr 2015

vacsinou sa ludia postavili a postavia a pomozu aj s kocikom - ale musim konkretne zaziadat cloveka. Ale tiez takmer pred porodom, brucho ako svet, plny autobus takych 10 rocnych deti s ucitelkami, ktore niekam cestovali a zhodou okolnosti mi fakt nebolo dobre a veru, nikto a tu davam na zretel hlavne ucitelky - ani jedna nevyzvala dieta, aby sa postavilo. Takze co mozeme ocakavat od deti /mladeze/dospelych, pokial ich to ucitelia a rodicia nenaucia :(

zuzanka3381
autor
29. apr 2015

@diablikovci Este si možno mysleli, že si opitá, či nie? To je sila, človek by mohol kľudne aj "zdochnúť" a nik si ťa nevšimne, strašné.

zuzanka3381
autor
29. apr 2015

Fakt sa obávam toho, čo bude ďalej, väčšie bruško. No uvidíme, našťastie v lete budem doma na materskej. Leto by som asi fakt neprežila

sardinka333
29. apr 2015

Takto su dnešní mladí vychovávaní - len si prečítajte niektoré diskusie typu ,,že dieťa nosi domov poznámky,, a tam niektoré mamičky ešte hrdo povedia, že ich nevychovaný spratek je OSOBNOSŤ prosím pekne. Dohovárať, vychovávať, viesť, potrestať vraj aj tak nemá zmysel tak načo sa trápiť? Vyrastá sebecká a na mamonu orientovaná generácia. Dnešné deti takmer nič nemusia, žiadne povinnosti (okrem chodenia do školy) a slušnosť? To je prežitok! Prečo by moje dieťa malo pozraviť ak nechce? Alebo pustiť sadnuť babičku, alebo tehotnu ak ono nechce? Ved nenuťme deti do toho čo nechcu...Samé práva, ale žiadne povinnosti a hlavne zodpovednosť za svoje činy a správanie. Osobnosťou su dnes primitivy, ktorí sa nevedia ovladať, zlaviť zo svojho pohodlia pre vyššie dobro, nechaju sa viesť pudmi, chtičmi, lenivosťou...(česť výnimkám) potom by ženy chceli mať doma gavalierov a mužov rodinne orientovaných. A takí sa asi ťažko len tak bez práce vyliahnu - su to muži doma vedení k zásadám, zodpovednosti a zmyslu pre rodinu.

cukricek12
29. apr 2015

mna nikto nepustal sadnut, pekne som si vsetko odstala...dokonca raz som musela ist na vysetrenie do ineho mesta, sla som autobusom.bolo rano,takze vsade studenti a nikto si ma ani nevsimol. ja som len dakovala,ze mam bezproblemove tehotenstvo a tu polhodinku som vydrzala.ked som isla v bratislavskej mhd a koncene sa aj uvolnilo miesto a isla som si sadnut, tak mlada kocka ma predbehla. zostala som prekvapena zo spravania niektorych ludi.alebo ked je preplneny bus a mladi maju aktovky na chrbatoch a ja som si drzala brusko a kluckoval medzi nimi,aby som vobec vystupila...no je toho dost🙂

zuzanka3381
autor
29. apr 2015

@cukricek12 no ja tiež bohu ďakujem za zdravé tehotenstvo, len sama dobre vieš, že nie vždy sa aj my bezproblémové cítime na jedničku. Niekedy zle spím v noci a fakt som ráno unavená a ešte sa držať, držať svoje telo a doprava v BA je strašná ráno. Niekedy jazdia autobusári s cestujúcimi ako s dobytkom, že netehotný človek má problém sa udržať. Dnes ráno, keď zabrzdil autobusár, tak sme obe tehulky leteli ako hnilé hrušky.

tehula
29. apr 2015

ak mas moznost chodit autom, tak vyuzi, ak nie, s prepacenim zahod slusnost a otvor si zobak. Ludia su hlupi a robia sa slepi.
Mna ako tehu nik nepustil sadnut, este ma penzisti skoro zramovali a valili sa mi na brucho, ked sa tlacili vyhanat sediacich.
S kocikom mi malokedy pomohl niekto, trebalo priamo oslovit odchytit ludi. Raz, ked som bola tehotna s druhym dietatom a prve v kociku, ludia z autobusu usli predomnou akoby som lepru mala a to som ich sla oslovit, ze ci mi pomozu vystupit. Ostal len sofer, tak som ho poziadala o pomoc, ci mi pomoze a jeho odpoved NIE!!! mame to zakazane opustat kabinu. Nakoniec nemal navyber, lebo sm povedala, ze nevystupim a na konecnej ma musi aj tak vysadit musi. Ale rozrevala som sa zo zufalstva.
Dalsi raz som uz sla s oboma detmi, jedno chodiace, druhe mimino v hlbokom kociku. Soferovi som dala znamenie, ze nastupujem. Starsie dieta som vylozila do autobusu a zacala nastupovat s kocikom, somar mi zavrel pred nosom a ja vonku s kocarom a druhe dieta v buse. Som zacala vrieskat a utekala ku kabine, co uz sa pohynal. Nejaky dobry clovek sa mu tam vrhol pod kolesa,nech zastane. To bola posledna kvapka a som si povedala, ze budem jazdit, aj keby vyburat som sa mala, ale ze do MHD ma s tak malymi detmi uz nik nedostane.

zuzanka.zuzu
29. apr 2015

ok, ak je žena v 9.mes. a je to vidno (alebo je to riadne vidno už skôr) automaticky si stúpam. ale niektoré schovávajú brušká pod voľnými tričkami a ja neviem či je tučná alebo tehotná 😅 bola by som za, ak by sa nosili nejaké vtipné pripináčiky "som tehotná" -ktoré by si chceli dať, dali by si, ktoré nie, tak nie 😎 takže moja rada, ak chcete aby si niekto stúpol - POŽIADAJTE SI O TO.

čo sa kočíkov týka, odkáže svojím chlapom doma, že hanba! 😠 akože k niekomu tí chlapi / chlapci patriť musia, takže ženy, najskôr začnite inštruovať doma... ja som sa o svojich doma postarala, ale ja som ešte nevidela, aby v mhd nejaký chlap sám od seba pomohol.

cukricek12
29. apr 2015

@zuzanka3381 vies co,ja som si po týchto skúsenostiach povedala,že svojho syna vychovám tak, aby bral ohľad na tehotné ženy.
v BA som cestovala dost casto mhd a ano mas pravdu,aj ta jazda tych soferov je nieco strasne.ked som chodila 201, tak ten jazdil ako pretekár..

bets
29. apr 2015

Ja chodím autom, takze nepoznám terajšiu situáciu v MHD. Ale pred 12-10 rokmi to bolo lepšie ako teraz čítam. S kočíkom mi vždy niekto pomohol, ale keď som chodila v čase, že bolo malo ľudí na zastávke tak bol problém, preto som mala kocik, ktorý som zdvihla aj s dieťaťom.
Ale mám čerstvú skúsenosť z Atén. Absolútne sa nikto neunúval ma pustiť si sadnúť, v metre sa každý hrnul k sedadlu, len co bol náznak, že sediaci vystupuje a bruško mi bolo vidno, lebo som mala oblečenie, ktoré pekne tvarovalo bruško.

zuzanka3381
autor
29. apr 2015

@tehula Tak teraz si mi vyrazila až dych. Inak s tým, že ľudia nie sú ochotní pomáhať ani mamičkám s kočíkom mi vravela už kamoška. Kam spejeme do frasa? To už fakt má každý klapky na očiach a každý už hľadí iba sám na seba? Veď to je strašné

yanni
29. apr 2015

@zuzanka3381 Zuzka, zial to nie je len na SK. Ja zijem v nemecku a tu to mas to iste, cest vynimkam. Mne to taha na 30tt a tu tiez radsej pozeraju von oknom. Hlavne deti/mladez ale aj tridsiatnici. Skor starsi uvolnia miesto. Mam tiez bezproblemove tehu, skutocne zle mi bolo len ca. 2 tyzdne a to sme boli prave na dovolenke 😠 ale od zaciatku tehu takmer nespim, som unavena ako kon. Pracujem sice v office ale vecer ked cestujem domov (ca. hodinu mhd), tak sa ledva drzim na nohach od unavy. Neviem ci vdaka bohu ale asi skor zial, v tvojom terajsom tt na mne ani nebolo vidiet, ze som tehu. Cize smola. Teraz brusko uz vytrca a ako sa nenocia teple hrube kabaty, vidi to uz kazdy. Ale aj tak sa decka nepostavia. Minule tiez prihoda, ja som sice uz sedela ale taky zasran ca. 10 rocny sa s kamosom rozlozil na celej stvorke. Postupne bol vlak plnsi a plnsi, jeden chlapec si veci pozbieral a uvolnil miesto, ten druhy ani bohovi. A vlak sa uuz fakn naplnal, kedze to je linka az na letisko. Az ho musela jedna pani upozornit, ze ruksak si listok nezaplatil aby mohol okupovat jedno miesto. A chlapec este nesraty. Tak smaril tym ruksakom. Jedna vychovna po papuli by mu urcite nestacila. Hlavna vec, ze vygelovane vlasi, najnovsi IPhone v hrsti a stuple v usiach. ten druhy chlapec mal "len" Samsung a tento ho hned zhodil, ze to je smejd, ze len IPhony su najlepsie.
Ja mam nastastie volnu pracovnu dobu, tak teraz chodim do prace skoro rano, to este nie su skolaci a poobede to uz ma prva vlna za secou a druha nastupuje tak okolo 4tej a to ja uz som doma 😉
No musisme to nejak´vydrzat a snazit sa aspon vlastne deti viest k slusnosti a ucte k starsim, chorym atd. Otvarat im oci od malicka. Lebo decka to jednoducho nevidia. A v puberte uz nic nenarobis. Ked bude zvyknute od malicka a bude mu rodic prikladom, tak to bude mat uz zafixovane. To je podobne ako napr. pravidelne si cistit zuby. 😕

zuzanka3381
autor
29. apr 2015

@zuzanka.zuzu tak môj chlap je asi výnimka, pretože minule letel skoro cez celý autobus, aby pomohol pani s kočiarikom. A to som bola pritom. Lebo povedal, že ak budem mať bábo ja, mne tiež bude niekto pomáhať

popelka5000
29. apr 2015

Normalka .... ja som vecne tak stala rano v buse nepustili ma sadnut lebo sak si ulovili miestecko nie? 😠
Kymacala som sa nad nimi s bruchom tak hlavy na bok ,nevidim nepocujem ako tie tri opice 😀
Inak teraz to robim tak ,ze nahlas poviem synovi 12 rocnemu Pozri sa ten pan sa nevie zdvihnut a pomoct tej mamicke s kocikom ,ty ked toto uvidis hned sa postav uvolni miesto a pomoz!!! si mala vidiet tie pohlady ludi a potom jeden chlap nevydrzal a isiel jej pomoct 😉 Inak v cets.poriadku je jasne napisane ze tehotna a mamicka s dietatom na rukach ma pravo si sadnut a musia jej uvolnit miesto.

rebekamarcusko
29. apr 2015

No mne sa to este nestalo,zatial ma pustili,ale raz dosiel taky dedko,ked som bola s prvym synom tehotna,bola som asi v 8.mesiaci a povedal mi nech ho pustim a kamoska mu na to odpovedala,slecna je tehotna ak ste si nevsimli,pritom za mnou mal volne miesto.😀

zuzanka3381
autor
29. apr 2015

@popelka5000 škoda, že ten cestovný poriadok nikto nikdy nečítal a nik ho nepozná.

popelka5000
29. apr 2015

@rebekamarcusko oni si vyberaju miesta 😀

sophie1981
29. apr 2015

tak neviem ci som mala stastie ci co ale ja som nemala problem s neochotou, prve tehu som si odskakala v Londyne a ci rano ci vecer ci v buse alebo metre, vlaku ked to uz bolo vidiet stale sa nasiel niekto kto mi ponukol svoje miesto.... 😉 ....a boli to i mlady aj starsi, zeny muzi cierny, biely,.....s druhym som uz bola na svk a par krat som sla mhd aj vlakom s kocikom ale ochotny clovek sa nasiel a aj teraz pri tretom ked som cestovala s bruchom dvoma detmi sme stale sedeli vsetci.......ALE je pravda ze ked som cestovala v ba mhd...tak prvy krat na mna nabliakal sofer elektricky ze som nastupila s buginou zlymi dverami co som netusila...kedze som "gadzula z vychodu".....druhy krat jednej pani hrozne vadil v elektricke moj placuci syn a ziapala tam nadavala mi mi macoch a ze si deti nezasluzim....a pritom syn sa jej hrozne bal ako tam nadavala a reval este viac.... 😝 ...a treti krat ked v buse jednej pani zasa vadilo moje dieta lebo malo spinave kolena...potom bolo par krat bez problemov.....tak asi cim vacsie mesto tak je to horsie s ochotou a toleranciou medzi cestujucimi... ☹

popelka5000
29. apr 2015

@zuzanka3381 No veru 😅

zeriempizzu
29. apr 2015

@zuzanka3381 preco slusne nepoziadas sadnut? Mne ked treba, poziadam a sedim.

zuzanka3381
autor
29. apr 2015

@zeriempizzu lebo je mi fakt blbé žiadať o miesto. Stačia mi tie pohľady.

mimla
29. apr 2015

Mňa nikto nepúšťal sadnúť ani v MHD, ani medzimestských linkách. No a čo? Ja som vždy prišla k miestu pre matky, tam som poklepala po rameni sediaceho a slušne som ho poprosila, aby ma pustil sadnúť si. Ak boli tie miestá už obsadené inými matkami, poprosila som toho, kto sa mi najviac zdal, že by zvládol trasu aj postojačky. Obzvlášť, ak mu hrá do uší príjemná hudba. Nikdy sami nestalo, že by bol na mňa niekto hrubý, alebo nebodaj odmietol vstať. Ja navrhujem nenariekať na fórach a otvoriť si ústa. Cestujúci skutočne nemajú povinnosť skenovať, kto má tehotenské brucho a kto nie. A o pomoc s kočíkom som sa naučila, že žiadame ešte predtým, ako príde autobus. Najlepšie ak ho ešte len vidno diaľke. A následne sa slušne poďakovať. Pomôcť žene s kočíkom je síce základná slušnosť, nie je to však povinnosť a preto do konverzácie patria aj slová, ako "prosím vás" a "ďakujem".

Ale jasné, že radšej chodím autom.

rebeka7501
29. apr 2015

Milé žienky, niečo na odľahčenie témy, kedysi dávno keď som mala niekoľko kíl navyše, oblečené voľné letné šaty ma púšťala jedna slečna aby som si sadla. A moja reakcia ? "Ďakujem nie, ja som tučná a nie tehotná".

zulusa
29. apr 2015

Je pravda, že posledné dva roky chodím bratislavskou MHD len občas, ale v tehotenstve aj s hlbokým kočíkom som MHD využívala a nikdy som problém nemala. Akonáhle už bolo tehotenstvo vidieť, vždy sa našiel niekto, kto ma pustil, často sa mi potom ešte aj prihovorili, čo čakáme, atď. Ešte aj dnes, keď nastúpim do plnéjo prostriedku s "veľkým" 4- ročným synom, tak nám niekto povie, aby sme si sadli. V tehotenstve som bola štíhla, čiže bolo hneď jasné, že bruško nebolo vykŕmené. 🙂 V situácii, keď by ma nikto iniciatívne nepúšťal sadnúť si, nevidím nič zlé na tom , slušne niekoho poprosiť, aby uvoľnil miesto s vysvetlením, že som tehotná a necítim sa dobre...

mamina_25
29. apr 2015

Ja tiez cestujem mhd,sice je to uz nejaky cas,co som bola tehotna,ale ochota ziadna.v 8 mesiaci som sa v preplnenom autobuse trepala ci uz k lekarovi,na nakupy a pod. A kazdy sa tvaril ze ma nevidi,otacali hlavy bokom,nieze ich nahodou poprosim,aby uvolnili svoje miesto...dost smutne...verim,ze raz sa to kazdemu pekne vrati 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre