Zmluva na dobu určitú . koľkokrát sa dá predĺžiť?

crystal333
8. feb 2021

Ahojte mamičky,nemamičky,poprosila by som vás, kto sa v tom vyzná o info, ako to chodí....Pracujem na polovičný úväzok,a zmluvu mám na dobu určitú.(1 rok) Zaujímalo by ma ,že do kedy resp.koľkokrát mi môže zamestnávateľ ešte takúto zmluvu predložiť.

helcanw
8. feb 2021

@crystal333 malo by to byt max 3x. ja som síce pracovala na tpp ale tiež som mala na dobu určitú. Predlzili mi ju 2x a na tretíkrát už na neurčito.

ivkazba
8. feb 2021

2x krát. Ale pozor, niektorí zamestnávatelia sa toto snažia obísť tým, že nepredĺžia zmluvu ale urobia úplne novú. Takže toto si čekni keď prejde rok.

bogierka
8. feb 2021

no podla zakona 2x na 3x by uz mal dat na dobu neurcitu ale ako pise vyssie tak sa to snazia sa obist

zalka
8. feb 2021

@crystal333 no nakoľko je mimoriadna situácia , tak aj v tomto došlo k zmene, a zmluva na dobu určitú sa dá úplne legálne v zmysle zákona predlžiť aj tretí krát max. o jeden rok.
Viď https://www.ip.gov.sk/pracovny-pomer-na-urcitu-...
V zmysle aktuálnej novely sa v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 alebo v období do dvoch mesiacov po ich odvolaní toto obmedzenie predĺženia pracovného pomeru neaplikuje. Ak sa pracovný pomer na určitú dobu má skončiť uplynutím dohodnutej doby v tomto vymedzenom časovom období a nejde o taký pracovný pomer na dobu určitú, u ktorého sú splnené podmienky na jeho predĺženie v zmysle doterajšej právnej úpravy, je možné ho predĺžiť jedenkrát a najviac o jeden rok.

@bogierka @ivkazba @helcanw

babydesire
9. feb 2021

@ivkazba no toto sa stalo muzovi,,vedeli sme ze je to protizakonne,povedalnim to priamo,no tu pracu potreboval,nemal na vyber,len podpisat dalsie predlzenie...chvalabohu potom (3.predlzenie realne,stare dodatky mame odlozene) a az na 4.raz na neurcito