Zranené ego kolegu v práci
zenaty kolega ma zacal cez zimu obletovat, najskor len nevinne debatky o hocicom, obcas spolocna kava vramci partie pocas pracovnej doby. Neskor mi zacal vypisovat sms cez firemny telefon (vzdy som reagovala neutralne az nezaujato, iba frazy zo slusnosti, alebo aj vobec) a kedze vedel kde byvam, tak sa “nahodou” zastavil na par viet ked isiel okolo, pripadne mi nieco priniesol, co som zhanala. Sadli sme si povahovo, ale mal od zaciatku vysvetlene, ze nemam a nikdy nebudem mat onho zaujem. Vedel ze som vo vztahu, aj ked to nebolo idealne. Neskor ma uz pocas kavickovania v praci zacal chytat, chcel ma objat atd, stopla som to a uz ani na sms som neodpovedala. Urazil sa do krvi, vraj som zabila to pekne medzi nami a nedala som tomu ani sancu sa rozvinut do niecoho viac. Zrusila som ho na plnej ciare nech sa venuje svojej zene doma, ze ja nemam onho zaujem. Odvtedy sa mi vyhyba, nepozdravi sa, robi skratka nechutne dusno v kolektive. Ked vojdem do miestnosti, tak sa v momente zvrtne a odchadza. Flirtuje predomnou s kolegynou, je to az trapne a hrozne okate ze to robi “na truc”. Dospelo to az do takeho stadia, ze pravdepodbne kolegom porozpraval o mne bludy a citim, ze viaceri odomna bocia. Prestali ma volat na spolocne akcie odkedy sa to udialo.
Kazdy den si vravim: ser nanho, je ako urazene decko a pritom ma vyse 40. No to dusno v praci je neznesitelne.. ako sa cez to preniest aby som tam nezosalela? Dakujem za precitanie aj za rady..
@0silvia0 boli to akcie typu 4 kolegovia v parku na prechadzke, vikedova tura v prirode. Ziadne chlastacky pre 20 ludi ani nic podobne. Viackrat som zapocula, ze isli do parku a mna nezavolali, pritom predtym ma vzdy volali.
Jedine uplnou ignoraciou a veselym uvolnenym spravanim. Plus by som nejakej aspon jednej kolegyni tak medzi recou povedala, ze: aha Fero je na mna urazeny lebo som ho odpalkovala, nemam zaujem o zenatych chlapov co sa mi vtieraju.. A ono by sa to potom postupne roznieslo, aj tvoja verzia ;)
Však porozprávaj medzi kolegami aj Ty ... ako sa správa ženatý muž ... to je len sprosté urazené mužské ego ... a jemu povedz, že to, čo robí, povieš jeho žene ...
ja by som asi uvažovala o zmene práce.... aj keď to nie je správne riešenie, ale asi lepšie ako to dusno...😉
Ahoj, ja by som sa na rovinu opýtala kolegovcov čo im narozpraval bludy aký majú problém s tebou. A že vieš, že o tebe ten kolega niečo nepekne narozpraval ale že máš čisté svedomie. Ak máš SMS ešte od neho, tak by som ich kolegom ukázala a nech si urobia svoj obraz na neho a jeho reči o tebe.....
Ty si ho odmietla a on teraz bali inu...akurat si domyslas co sa asi stalo, mozno sa na veci pozeras teraz inac... Co ste to za kolektiv, ze si sa nikomu nezdoverila abteraz sa s nikym nerozpravas a vsetci od teba bocia?
Niečo podobné som zažívala v bývalej práci viac než 3 roky. Myslím takého dilina. Väčšina kolegov bola našťastie na mojej strane, ale aj tak som nakoniec odišla, až vtedy som sa ho naozaj zbavila a dosiahla pokoj.
pod pracovať k nam, kde je toto na dennodenom poriadku 🤢.. a u nas nanestastie je menšina tych, ktori by po tebe nesli... proste sodoma gomora..,ale mimo tohto je to praca snov, tak zatnem zuby a ked je to uz cez ciaru, tak územnim .. xy krat... horsie s takýmito egami, o ktorych pises..,tie vedia byt fakt pekne svine, ale potvrdilo sa mi aj, ze na kazdu svinu vrie voda... mna zachránilo az manzelstvo a teraz materska...
@kitycat je to trapne z jeho strany, kedze predtym o nej rozpraval predomnou nie v tom najlepsom duchu.
Zo vsetkych kolegov som tu najkratsie, asi aj preto sa nehrniem kazdeho presviedcat o tom, ze on je divny.
Mas pravdu je to trapne, ale nerobila by som nic. Ignorovala by som to, cim viac by si do toho rypala, tak si myslim, ze by ti este viac zacal potom robit na truc. Mas predsa svoju urovnen, nie
Ale mala by si si zistit; čo o tebe roznaša Može ti to uškodit v buducnosti pri povyšovani atď..Ked nevieš, ake bludy šíri....
Urob to takto: pekne by som požiadala kolegov o rozhovor, bez neho. Slušne a stručne by si im to vysvetlila, následne by si zavolala jeho do miestnosti, a tam by si mu pred všetkými slušne povedala, že ťa to mrzí, ale nikdy nebudeš mať oňho záujem, čo si mu viackrát narovinu povedala. Nech nerobí dusno, kolegovia za nič nemôžu.

Mna zaujimaju od zimy tie kavicky a spolocne akcie... kedy akcie, ake akcie? Sak bol od zimy lockdown🤔