Zúfalstvo pri hľadaní práce v zdravotníctve po škole
Ahojte, je tu niekto taky, co po skole mam problem si najst stabilne zamestnanie? Pracujem v kolektívnej praci v zdravotnictve ako sestra a bohuzial uz idem na 3 pohovor v priebehu pol roka. Ti, co pracujú v zdravotnictve vedia, ze vztahy nie su na pracovisku vzdy idealne.. este ked sa to tyka novej mladej absloventky, ako keby starsie sestry pozabudli, kde ony zacinali. Jedine co chcem je len sa zaclenit a citit sa dobre v kolektíve a nie kazde rano chodit do roboty s hrozným pocitom, ze co to zas dnes bude. Moja vízia je ucit sa a zlepšovať sa v tom co robim, lebo povedzme si pravdu, skola a prax ti daju iba zaklady a dosperkovat to clovek musi prave az v tej praci a robit to. Ale v zlom kolektíve sa velmi tazko pracuje a uci sa, kedze z kazdej strany pocuvam ohovaracky na ostatne kolegyne a intrigy naschvaly co si medzi sebou robia. Som z toho uz naozaj zufala
V každom kolektíve sa nájde niekto s kt.nebudeš vychádzať takže kvôli tomu by som nemenila prácu. Aspoň pol roka vydržať, za ten čas si ťa oblúbia. Musíš sa snažiť. Ty si nová. Tak to je vždy. To je normálne, že nie si tak zručná na začiatku.
Ale s tým sa stretne v každej práci a to až do dôchodku....Nie je to len tým že si absolventka. Bohužiaľ, väčšina ženských kolektívov je práve o tom....len málokedy a málokde natrafíš na dobrý kolektív, kde nebude ohováranie, či donášanie.....
no neviem... podla mna nenajdes kolektiv ktory by ti mohol uplne sadnit.. mozno detske oddelenie tam byvaju strasne zlate zienky.. podla mna.. inak tazko.. a mozno by som hned nehovorila ako sa chcem ucit a zlepsovat atd lebo aj to moze poniektore kolegyne draždit..do prace chodis zarabat peniaze nie hladat si kamaratkyy.. moj nazor. obrn sa trpezlivostou .. urob co treba a nauc sa pracu nechat v praci..
Odkial si?
Chápem, nebola si za vrchnou, že ťa nezaučajú? Tie klebety by som neriešila, svedčí o ich inteligencii. Nemám rada veľký kolektív. Alebo normálne ich popros, že sestrička prosím Vás vedeli by ste mi ukázať ako sa robí toto a toto? Neverím, že by ti to neukázali
Odkial si? Poznam v jednej detskej nemocnici oddelenie kde hladaju sestru, kolektiv je tam fajn 😊
U nás tiež nie je dokonalý kolektív. Sú tam také čo donášajú riaditeľovi.
@autorka jednoducho neverím, že si teraz v zdravotníctve nevieš nájsť prácu sestry. Ono s kolegyňami nemusis byt BFF, stačí s nimi normalne vychádzať v praci. Neschvalujem také správanie, ale ako novej, je na tebe, aby si sa prispôsobila zabehnutemu, oni sa nebudú prispôsobovať tebe. Totizto aj toto si mnoho mladých po VS mysli, ze pojedli vseeeetku múdrosť sveta. Ono pokial nikde "nevydrzis", skus sa možno trošku zamyslieť nad tým, ze chyba môže byť aj v tebe. To si totizto mnoho ľudí nechce priznať.
To čo stvaraš? Každé dva mesiace menis pracovisko? Vieš ako toto bude vyzerať v CV ?
Rob si svoju robotu a reči kolegýň jedným uchom dnu a druhým von.Povedz si,že tri mesiace tam musíš vydržať a potom sa rozhodneš ci je to až také strašné.
Musíš mat pridelenú osobu,ktorá ta zaúča, takže tej sa drz ako kliešť a venuj sa výlučne pracovným veciam. Nikde to nebude ideálne,ak si velmi pripustas k telu akési reči a intrigy.
Preto by sme sa mali troska menej učiť vedomosti ale viac veci do života a vzťahov. Potom to tak medzi ľuďmi vyzerá..
Bohužiaľ je to tak. Aj ja som sestra. Ale začiatky sú vždy najtažšie. A sestry u nás berú úplne všade. Prácu si nájdeš vždy. Len treba hľadať kde ti bude dobre. Ja si tiež hľadám niečo nové ale to kvôli hrozným službám a kopu nadčasov. Kľudne mi napíš. 🙂
No to su vztahy "medzi babami" a predstav si, ze to vnima pacient.
Neviem, ci to nie je ako na vojencine, kedy ti, co "strihali meter" sa vyvrsovali na bazantoch. Aj tie sestry mozno... Mna sikanovali v 80.rokoch,aj ja budem🍄
Bohužiaľ to sú ženy preto radšej robím v mužskom kolektíve aj keď aj tam sa nájdu taký a staršie ženy sú kapitola sama o sebe väčšinou.
Vitaj v dospelosti. Na žiadnom pracovisku nie sú vzťahy ideálne, všade trvá do tých 4 mesiacov, než ťa kolektív prijme za svoju. Nevšímaj si druhých, do práce sa chodí zarábať, nie hľadať kamarátov, tí sú len vedľajším "pruduktom". A ako ti tu jedna napísala, každé dva mesiace iná práca - to nevyzerá perspektívne v životopise.
bohuzial toto je v sucasnosti bezna prax vsade nielen v zdravotnictve ... ludia su zatrplnuti, neprajni a kruti lebo ony sami maju bezvyznamny a prazdny zivot a takto sa ventiluju... zostava ti len obrnit sa a pracovat na sebe bez ohladu na svoje okolie
Tak je to bohužiaľ všade v malom kolektive
No mám veľa známych čo robia sestry v nemocniciach aj mladé absolventky a nemocnice sa o ne bijú, pohovory sú také, že samé sestry sa im hádžú pod nohy nech robia u nich, robia kavicky atď 😃 chyba je v tebe, keď si ťa nenechajú po skúšobnej dobe a kolektívom to není, asi si lenivá robiť

Tak sa venuj praci a bud neutralna.