icon

Zvýšenie platov pre upratovačky v školách

8611
8. okt 2025

Ahojte..sú tu uprativacky, kucharky zo ZŠ alebo MŠ? Dostali ste navýsenie mzdy o 7%? Alebo sa vyhovaraju ako nám..nič nedali..
Ze to mame uz so zvysenim ..ale mzda este aj nižšia

anonym_5c52fa
8. okt 2025

@8611 tiez moj plat nebol vyssi, idem za mzdarkou v piatok, lebo tomu nerozumiem.

lulu1321
8. okt 2025

@8611 ak ste predtým nemali ani minimálnu mzdu a zamestnávateľ vám musel doplácať v rámci odmien plat do vysky minimalnej mzdy. Teraz sa trosku mzda navysila a mohol znížiť odmeny, ktoré škole odcerpavaju financie....Nemôže byť toto dôvod?

enmery
8. okt 2025
@lulu1321

@8611 ak ste predtým nemali ani minimálnu mzdu a zamestnávateľ vám musel doplácať v rámci odmien plat do vysky minimalnej mzdy. Teraz sa trosku mzda navysila a mohol znížiť odmeny, ktoré škole odcerpavaju financie....Nemôže byť toto dôvod?

@lulu1321 Podľa mňa je to nepodstatné prečo. Čo mne vadí, že takéto potrebné a prehliadané profesie sú v spoločnosti brané ako odpad a podľa toho sú nulovo platené. A je mi z toho neskutočne smutno.

anonym_7fbe9a
9. okt 2025
@enmery

@lulu1321 Podľa mňa je to nepodstatné prečo. Čo mne vadí, že takéto potrebné a prehliadané profesie sú v spoločnosti brané ako odpad a podľa toho sú nulovo platené. A je mi z toho neskutočne smutno.

@enmery lebo to moze robit hocikto.. mali ste sa lepsie ucit a nemuseli by ste upratovat

enmery
9. okt 2025
@anonym_7fbe9a

@enmery lebo to moze robit hocikto.. mali ste sa lepsie ucit a nemuseli by ste upratovat

@anonym_7fbe9a Uľavilo sa Ti? Ja som sa učila dobre a neupratujem. Neznášam povýšenecké nuly ako ty. Ešte aj anonymne😉

tetapetra
9. okt 2025
@anonym_7fbe9a

@anonym_7fbe9a 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 si hviezda. Určite si niečo v živote dokázala, napríklad si kopnúť.

akinomel
9. okt 2025
@anonym_7fbe9a

@anonym_7fbe9a Ooooo, tak to je nepekné 😔

anonym_c22dfe
9. okt 2025

Ak by sa vyhovarali, ze nemaju peniaze, tak to je klamstvo, pretoze peniaze na Vas dostali.
Pracujem s tym, tak viem. Specialne to bolo urcene na 7%navysenie platov.

kristiii
9. okt 2025
@anonym_7fbe9a

@anonym_7fbe9a ozval sa drsný anonym

vladuska20
9. okt 2025

Robia to tak spiny prasive hnusne,ze vam zoberu z odmien,resp.z pohyblivych casti mzdy a tam to naozaj vo vysledku moze byt este nizsia mzda.Toto by mal stat nejako zakazat a donutit zamestnavatelov,aby to nerobili.Ludia budu mnohi doslova zivorit po novom roku.

anonym_05fe5f
9. okt 2025

Prilož výplatnú pásku pred a po, začierni meno a skontrolujú ti tu.

anonym_f47dee
9. okt 2025

Mňa by zaujímalo koľko je plat upratovaciek na ZŠ, MŠ, pomocná kuchárka.
Ďakujem.

tetapetra
9. okt 2025
@anonym_f47dee

Mňa by zaujímalo koľko je plat upratovaciek na ZŠ, MŠ, pomocná kuchárka.
Ďakujem.

@anonym_f47dee hlavne si prečítaj to pod tabuľkou.

aurelia2000
9. okt 2025

Plat upratovačky v starej tabuľke nedosahoval minimálnu mzdu. Napriek tomu to musel zamestnávateľ dorovnať na minimalku.
Po zvýšení zrejme tiež nedosahuje tabuľkový plat minimálnu mzdu a zamestnávateľ to zase musi dorovnať na minimalku.
Čiže stále máte len tu minimalku.
Spinavost su tie tabuľky, ked váš plat nedosahuje úroveň minimálnej mzdy 😞

bielasovicka
12. okt 2025
@anonym_7fbe9a

@anonym_7fbe9a no dúfam že tvoje deti chodia do takej školy, kde sa neupratuje. A keď nie, tak podaj v škole sťažnosť, a povedz ze ty si neprajes aby sa v škole upratovalo.......... Neskutočné co vie niekto trepnut.

anonym_c7d66e
12. okt 2025
@anonym_c22dfe

Ak by sa vyhovarali, ze nemaju peniaze, tak to je klamstvo, pretoze peniaze na Vas dostali.
Pracujem s tym, tak viem. Specialne to bolo urcene na 7%navysenie platov.

@anonym_c22dfe ale nebolo to pre učiteľov? Podľa mňa to na ne pedagogických zamestnancov neprinalezi

jj_anka
12. okt 2025

U nás na škole sa zvyšovalo aj pani upratovačke a školnikovi

catherinah
Autor odpoveď zmazal
anonym_c22dfe
12. okt 2025
@anonym_c7d66e

@anonym_c22dfe ale nebolo to pre učiteľov? Podľa mňa to na ne pedagogických zamestnancov neprinalezi

@anonym_c7d66e tentokrát je to aj pre nepedagogickych.

mimkaga81
12. okt 2025

@8611 a nový platovy výmer od 1.9.2025 ste nedostali? Zvyšovanie miezd sa vzťahovalo aj na nepedagogických zamestnancov škôl. V novom platovom výmere musíte mať uvedený tarifný pl

mimkaga81
12. okt 2025
@mimkaga81

@8611 a nový platovy výmer od 1.9.2025 ste nedostali? Zvyšovanie miezd sa vzťahovalo aj na nepedagogických zamestnancov škôl. V novom platovom výmere musíte mať uvedený tarifný pl

@mimkaga81 pokracujem: tarifný plat podľa tabuliek od 1.9 + iné zložky mzdy.

8611
autor
Autor odpoveď zmazal
8611
autor
15. okt 2025
@vladuska20

Robia to tak spiny prasive hnusne,ze vam zoberu z odmien,resp.z pohyblivych casti mzdy a tam to naozaj vo vysledku moze byt este nizsia mzda.Toto by mal stat nejako zakazat a donutit zamestnavatelov,aby to nerobili.Ludia budu mnohi doslova zivorit po novom roku.

@vladuska20 presne😪😔😪😔

tetapetra
15. okt 2025
@8611
Odpoveď bola zmazaná

@8611 ok, a teraz si ešte raz a pomaly prečítaj,čo enmery napísala a ospravedln sa jej.

enmery
15. okt 2025
@8611
Odpoveď bola zmazaná

@8611 Prečo to píšeš mne? Ja som tu niekde písala, že upratovačky sú nič?Si prečítaj este raz môj prvý komentár.

8611
autor
15. okt 2025
@enmery

@8611 Prečo to píšeš mne? Ja som tu niekde písala, že upratovačky sú nič?Si prečítaj este raz môj prvý komentár.

@enmery sorry.nezbadala som, reagovala som na tu múdru a vzdelanú...čo má upratovačky za nič...

8611
autor
15. okt 2025
@anonym_7fbe9a

@anonym_7fbe9a túto krašlicu som myslela...