Zvýšenie platu
Bola som na dohodu 2 mesiace s minimalkou, teraz mi chcu dat trvaly(pravdepodobne aj so 3 mes skus. dobou) ale rada by som mala vyssi plat, no neviem ako sa na to opytat, abo to neznelo drzo alebo aby to neznelo hned ze chcem vela penazi , stacilo by mi keby to je tych 650 v cistom na zaciatok v skusibnej… kedze mam vysoke naklady a nič mi z minimalky neostava. Ako zamestnavatela presvedcit alebo alo mu to povedat?
nie,určite to nie je prvý stupeń náročnosti . Minimálka je 4,023 EUR.
@simca06022011 ako vlastne zistim stupeň naročnosti?
https://www.podnikajte.sk/assets/prilohy-v-clan...
stupne náročnosti
je to odborna činnost v podstate tak neviem či to je 2. alebo 3.
Ahoj @autorka
Napisem ti za seba.
Ak by som bola ma tvojom mieste a zamestnavatel mi povie, ze "po case" by sme "zvysili" plat, pytala by som sa hned na to, co pre neho znamena po case a o akom zvyseni sa bavime.
S takymito nekompletnymi informaciami si moze predstavit kazdy kto chce, co chce - vid komentare v tejto diskusii.
Pracovna zmluva na TPP je nieco ine ako brigada. Urcite si ju precitaj, ako tu poradil jeden diskutujuci a uvidis, ci sa v nej spomina dane zvysenie a ci suma sedi s tym, co ti hovorili na pohovore. Ak to sediet nebude, opytala by som sa, po akom case zamestnanci zvyknu zarabat v cistom 1000€, ktore ti hovorili na pohovore.
Realne ti dali nekompletne informacie a neobjasnit si ich by bola podla mna tvoja chyba.
Drtim palce a daj potom vediet 🙂
no uvidíš ako bude reagovať nadriadený na tvoju požiadavku na zvýšenie mzdy.... asi by som si pripravila optimistickú sumu a sumu pod ktorú nepôjdem... 700 e v čistom je cca 900e, ty asi chceš viac... a asi by som sa s nimi bavila o sume v hrubom
urcite si pytaj, ked vies, ze mas co ponuknut, sice neviem, co robis, ale ziadna pracovna pozicia si nezasluzi minimalku, najma v dnesnej dobe
@petronelaproki 700 v čistom by som chcela minimalne ale počas skušobnej, po tej skušobnej aspoň 800 v čistom
Bude to uvedené v zmluve, náročnosť 2 určite, či viac záleží potom podľa systému u zamestnávateľa. Napr tonaa s praxou po rokoch môže zvyšovať.
@zobaka bohužial vela prac čo vidim ponuky ma prave minimalku, vsade vidim v okoli 700-800 v hrubom maximalne
Vôbec nejednej v skúšobnej po skúšobnej. Ak chceš 800v čistom pýtaj toľko. Véd vyskúšať si ta už vyskúšal;) to ze ideš znovu na skúšobnú je už len formality, lebo ma takú možnosť ale nemal by byt už prekvapený ze napr niečo nevieš a pod. Čiže toto riziko už nemá, predpokladám ze za 2m si už aj ako tak zorientovana.
Ja som podpisovala teraz nedavno,zvysovali mi z viacerych dovodov (dalsi zapocitany rok praxe takze vyssia trieda,koniec skusobnej a teda osobne ohodnenue a pod.),ale nejaky dodatok alebo take nieco,v tomto by sa personalistka vedela vyjadrit,ale novu zmluvu som nepodpisovala urcite.
To mas na polovicny uvazok?
Grafik za minimálnu mzdu???🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Preboha autorka....nedaj sa od.bkavat.Za minimalku by už fakt nikto robiť nemal
@babulkomale momentalne dohoda, neskor daju tpp
ved ale uz pocas dohody ta zauca :DD takze nizkou mzdou pocas skusobnej sa nedaj opit :D
@katuskamala1 zmeny PZ sa riesia iba dodatkom, normalne sa napise co sa zmenilo, niekedy k pracovnemu zaradeniu ide aj nieco ako dekret, ze na zaklade tolko a otlko odpracovanyhc rokov, na zaklade doplneneho vzdelania atd, sa zvysuje trieda na.. a mzda bude taka a onaka 🙂
Nova PZ sa robi iba pri novych pracovnych pomeroch. Toto co ma autorka bude nova PZ, kedze ona ma teraz tu dohodu. Preto jej tam mozu dat napr. tu skusobnu dobu a preto vyjednavaju mzdu.
Si zaucena, sikovna, pytaj viac, bez debaty. Netreba sa hanbit alebo co, kazdy do tej prace chodime kvoli peniazom. Ty podpisujes novu zmluvu, nechces len zvysit plat u existujucej.
ja by som tých niektorých podnikateľov hnala, by šetrili aj 1Euro na zamestnancoch, prípadne dokážu vyhadzovať na oči, veď vieš, vtedy som ti pridal, tak to a to musíš.... Tipovala by som, že to tiež skúšajú na teba ,dohoda, ok celkom je schopná, tak skúšobná, potom až po roku, dvoch atď.... pýtaj si koľko reálne chceš, uvidíš reakciu, a možno by som zvažovala, že časom je potrebné sa popozerať aj po inej práci
@petronelaproki porozmyslam, uvidi sa ale čo viem celkom spokojny su tu ludia, su tu uz dlho celkom
TPP moze byt aj na skrateny uvazok. Preto sa pytam: to mas skrateny uvazok? Alebo ta mzda co pises je za cca 160 hodin mesacne?
@babulkomale Plný uväzok mi daju tento tyzden este. Ale na plate sme sa nedohodli este. Myslim si že mi planuju dat stale minimalku, preto to chcem riešit teda
Ale na plate sme sa nedohodli este. Myslim si že mi planuju dat stale minimalku, preto to chcem riešit teda - a čo ti bráni ozvať sa a riešiť mzdu. Normálne sa ozvi, že máš tento týždeň podpisovať pracovnú zmluvu a teda sa chceš dohodnúť na mzde. Ako som písala, zisti si priemernú mzdu na takejto pozícii a takú si pýtaj. Alebo mierne nižšiu ak sa potrebuješ ešte zaučiť a trvaj na tom, že budeš mať v pracovnej zmluve dohodnuté, že zvýšia ti po skončení skúšobnej doby alebo po odpracovaní 6 mesiacov. Ale rozhodni nenastupuj za minimálnu mzdu, choď do priemeru tej pozície. A nenastupuj ani ak ti po zaučení sľúbia zvýšenie, ale toto zvýšenie nebude konkrétne (čas a suma) dohodnuté v pracovnej zmluve. Alebo ak nemáš gule postaviť sa za seba, tak nastúp za minimálku a za 2 roky sa tu budeš pýtať, čo máš robiť, že už 2 roky robíš za minimálku.

pokial vidim spravne, ty nejdes mat zvysneia platu, ty ides na NOVU ZMLUVU. Ta sa dohaduje na novo, cize budes podpisovat pracovnu zmluvu kde budu ine mzdove podmienky ako na dohode/ciastocnom uvazku atd. Plat musi splnat podmienky, minimlana mzda pre DANU triedu narocnosti. A pytas si mzdu v hrubom, cize si to prerataj v mzdovej kalkulacne, kolko si mas pytat. Porovnaj s minimalnou mzdou aku mas mat.
A ze nechces prepalit sumu? VED SA OPYTAJ, kolko ti na tu pracovnu zmluvu planuju dat, pozri sa na to, ci ti to staci/nestaci a pytaj viac. Treba sa na to pytat hned, aj na pohyblive casti mzdy odmeny, hodnotenie. Pretoze vela firiem viac zmluvy neriesi a mzdy su proste dane tak ako su dane. A uz sa k tomu nik nevracia, iba sa to k datumu zvysovania minimalnej mzdy prepocita.
Akutualna minimalna mzda je 700EUR/4,023EUR (mes/hodinova), ale pre 2. stupen co je hadam vsetko okrem nejakym nekvalifikovanych prac je to uz 816EUR/4,69EUR