2,5 roka nemám menštruáciu
Ahojte, od 13 rokov som začala dietovat, cvičiť až sa to spustilo do anorexie. Mam 157cm a 41kg ale niesom kosť a koža. Mam problém ze už keď teraz aj jem a veľa, tak stále nemám už 2.5 roka menštruáciu... Chcela by som rady od niekoho kto si tým prešiel a rozumie sa tomu. Možno nejaké doplnky stravy, bylinky alebo niečo. Chcem si kúpiť inozitol, maca prášok som už skúšala. Sprosté narážky si nechajte. Ďakujem
S endokrinologom a gynekologom si to riesila? V akom stave su hladiny hormonov? 🙂
myslim,ze hormony suvisia s mnozstvom tuku v tele. ja mam naopak problem s vysokou vahou a moje telo,teda moj tuk sposobuje,ze telo ma nadmerne mnozstvo zenskeho hormonu estrogenu. plati to myslim aj naopak. telo asi potrebuje mat tak akuratne mnozstvo tuku, inak hormony nefunguju :(
Sestra tak bola tiez vyse 2,5 roka. Pomohlo len to, ze musela pribrat vyse 12 kg, necvicit. Ked sa jej dni vratili, velmi pomaly mohla zacat cvicit a opatrne upravit stravu. Vyse roka sa snazila priberat a ked jej prisli dni, 6 mesiacov trval navrat k tomu aby mohla aj cvicit, aj jest dietnejsie.
Asi o 5 kg. Ale nepozerala na to, proste priberala az kym nedostala dni a viem, ze 2-3 cykly musela vydrzat s takou vahou, aby ju zacala upravovat. A dokonca dostavala komlimenty od chlapov, ze ako dobre vyzera 👏🏻 Ked stratila menstruaciu mala 46 kg, pribrala cca na 58 kg, nuz teraz neviem kolko ma, od aprila 2020 menstruuje a teraz v lete zacala cvicit. Navstevovala aj psychologa a endokrinologiu.
Ahoj, a koľko máš teraz rokov? Menštruáciu nemáš, pretože pri výške 157 cm vážiš 41 kg. To je strašne málo (bez ohľadu na Tvoj pocit, že nie si kosť a koža). Mám jednu známu, je to bývalá bulimička. Už má po 40-tke a množstvo zdravotných problémov, ktorých príčinou je práve tá bulímia. Neviem presne, kedy prestala menštruovať, lebo nie sme až také kamošky, aby sa mi s tým zdôverila, ale určite ešte pred 30-tkou a menštruácia sa jej už nikdy odvtedy nevrátila, ani keď sa už stravuje normálne (stále je dosť chudá). Samozrejme, nemá ani deti. Na Tvojom mieste by som to riešila s gynekológom, alebo aspoň s všeobecným lekárom, určite na sebe nerob pokusy. Držím palce, predpokladám, že si ešte mladá, tak sa daj čím skôr dokopy.

Napis mi prosim ta spravu, rada ti poradim