icon

2,5 roka nemám menštruáciu

20. aug 2020

Ahojte, od 13 rokov som začala dietovat, cvičiť až sa to spustilo do anorexie. Mam 157cm a 41kg ale niesom kosť a koža. Mam problém ze už keď teraz aj jem a veľa, tak stále nemám už 2.5 roka menštruáciu... Chcela by som rady od niekoho kto si tým prešiel a rozumie sa tomu. Možno nejaké doplnky stravy, bylinky alebo niečo. Chcem si kúpiť inozitol, maca prášok som už skúšala. Sprosté narážky si nechajte. Ďakujem

mtoth
20. aug 2020

Napis mi prosim ta spravu, rada ti poradim

sisa_s
20. aug 2020

S endokrinologom a gynekologom si to riesila? V akom stave su hladiny hormonov? 🙂

79viktoria79
21. aug 2020

to riešiš po 2,5r?

janetinka27
21. aug 2020

myslim,ze hormony suvisia s mnozstvom tuku v tele. ja mam naopak problem s vysokou vahou a moje telo,teda moj tuk sposobuje,ze telo ma nadmerne mnozstvo zenskeho hormonu estrogenu. plati to myslim aj naopak. telo asi potrebuje mat tak akuratne mnozstvo tuku, inak hormony nefunguju :(

mirka136
21. aug 2020

Sestra tak bola tiez vyse 2,5 roka. Pomohlo len to, ze musela pribrat vyse 12 kg, necvicit. Ked sa jej dni vratili, velmi pomaly mohla zacat cvicit a opatrne upravit stravu. Vyse roka sa snazila priberat a ked jej prisli dni, 6 mesiacov trval navrat k tomu aby mohla aj cvicit, aj jest dietnejsie.

autor
21. aug 2020

@mirka136 musela pribrať viac než bola jej pôvodná váha než schudla ?

mirka136
22. aug 2020

Asi o 5 kg. Ale nepozerala na to, proste priberala az kym nedostala dni a viem, ze 2-3 cykly musela vydrzat s takou vahou, aby ju zacala upravovat. A dokonca dostavala komlimenty od chlapov, ze ako dobre vyzera 👏🏻 Ked stratila menstruaciu mala 46 kg, pribrala cca na 58 kg, nuz teraz neviem kolko ma, od aprila 2020 menstruuje a teraz v lete zacala cvicit. Navstevovala aj psychologa a endokrinologiu.

h2
22. aug 2020

Ahoj, a koľko máš teraz rokov? Menštruáciu nemáš, pretože pri výške 157 cm vážiš 41 kg. To je strašne málo (bez ohľadu na Tvoj pocit, že nie si kosť a koža). Mám jednu známu, je to bývalá bulimička. Už má po 40-tke a množstvo zdravotných problémov, ktorých príčinou je práve tá bulímia. Neviem presne, kedy prestala menštruovať, lebo nie sme až také kamošky, aby sa mi s tým zdôverila, ale určite ešte pred 30-tkou a menštruácia sa jej už nikdy odvtedy nevrátila, ani keď sa už stravuje normálne (stále je dosť chudá). Samozrejme, nemá ani deti. Na Tvojom mieste by som to riešila s gynekológom, alebo aspoň s všeobecným lekárom, určite na sebe nerob pokusy. Držím palce, predpokladám, že si ešte mladá, tak sa daj čím skôr dokopy.