icon

38 ročný manžel má rakovinu žalúdka

natalka1608
19. máj 2016

moj manzel ma v 38 rokoch zdiagnostikovanu rakovinu zaludka..jeho lekar mu urcil liecbu, chce mu cely zaludok vyoperovat a manzelovi tím padom hrozi vyvod. no nie sme si uplne isty, ci je spravna tato moznost, respektive jedina moznost ci to je....lekar nikdy na nas poriadne cas, rozprava s nami ako kebi sme vystudovali medicinu. viete mi poradit kde ziskat radu od ineho lekara...alebo ako postupovat. uz som guglila na internete...hladam cestu ci to co nam odporuca je jedina moznost...mate podobnu situaciu? ako ste postupovali? dakujem

Strana
z15
anonym_d70b67
25. mar 2026
@juliavolna

@vierka1603 ako sa s tým dá žiť ? Viete prosím aj aky veľký bol a štádium ? Ste ok? Držte sa

@juliavolna priemer mal 3 alebo 4 cm. Už si nepamätám presné. Ale dá sa s tým žiť. Píšete za mate včasné štádium. To je dobre. Idete na operáciu? Alebo najprv chemo? Idú Vám ho celý vybrať? A kedy?

anonym_a58bb2
25. mar 2026

@natalka1608 neskusajte vykluckovat, kamaratke vyoperovali zaludok, zachranila si tak zivot. Nema ziadny vyvod iba mixovanu stravu si robi. Ak lekara neposluchnete, hrozi ze manzel umrie

katka1981
25. mar 2026
@vierka1603

@katka1981 Ahoj Katka, mám sa celkom fajn, som na PN - trošku vyššie som písala prečo. Zajtra idem na krv na gastroambulanciu, uvidíme čo bude ďalej.
Ano, je to hrozné čo sa to deje, tej pliagy je čoraz viac. Aj u nás v rodine je jej veľa ☹
Ja ale neberiem nič. Nikto mi ani nič neponúkol. Popíjam čaj z čagy a aroniu sirup ked ma napadne, šťamprlíček ráno aj večer.
A dôverujem Bohu, odovzdávam sa mu a verím, že to bude dobré. 🙏 AJ Vám všetkým čo tu píšete prajem len to najlepšie a veľa veľa zdravia ❤

@vierka1603, dakujem ze si sa ozvala, drzim silno palce.

juliavolna
26. mar 2026
@anonym_d70b67

@juliavolna priemer mal 3 alebo 4 cm. Už si nepamätám presné. Ale dá sa s tým žiť. Píšete za mate včasné štádium. To je dobre. Idete na operáciu? Alebo najprv chemo? Idú Vám ho celý vybrať? A kedy?

@anonym_d70b67 chcú chemo - vyetko vybrat - chemo

Vy ste to mali prosím ako?
Je všetko ok ? Ako dlho ste po ? Kde vám to robili?
Mám toľko otázok
Veľa ste schudli?

vierka1603
26. mar 2026
@juliavolna

@anonym_d70b67 chcú chemo - vyetko vybrat - chemo

Vy ste to mali prosím ako?
Je všetko ok ? Ako dlho ste po ? Kde vám to robili?
Mám toľko otázok
Veľa ste schudli?

@juliavolna aj mne navrhli takú liečbu, no ja som sa rozhodla hned dať von žalúdok až potom som mala pol roka chemo. Cítim úplne v pohode, ani neviem, že nemám žalúdok pokiaľ sa riadne nenajem potom mám takú ťažobu... treba jesť menej a častejšie. Ale papám úplne všetko. Schudla som 10 kíl, no mám ich už naspäť aj ked lekár tvrdil že už nepriberiem.... Dokopy som rok marodila a potom som nastúpila do práce... Som 3 roky po. Robili ma v Poprade.

juliavolna
28. mar 2026
@vierka1603

@juliavolna aj mne navrhli takú liečbu, no ja som sa rozhodla hned dať von žalúdok až potom som mala pol roka chemo. Cítim úplne v pohode, ani neviem, že nemám žalúdok pokiaľ sa riadne nenajem potom mám takú ťažobu... treba jesť menej a častejšie. Ale papám úplne všetko. Schudla som 10 kíl, no mám ich už naspäť aj ked lekár tvrdil že už nepriberiem.... Dokopy som rok marodila a potom som nastúpila do práce... Som 3 roky po. Robili ma v Poprade.

@vierka1603 prosím aj viete “detaily” že aké štádium ste mali nejaké tie “ich čísla” atd ?
To práve teraz riešime

vierka1603
28. mar 2026

Vôbec netuším. Musela by som pozrieť správu, ale neviem či ju mam niekde doma prefotenú....

Strana
z15