Absolvovali ste operáciu septa pošvy a maternice?
Lekár mi na HSG vyšetrení zistil, že okrem septa v pošve mám aj septum v maternici alebo rozdvojenú maternicu. Odporučil mi operáciu, ale nejako ma do nej netlačí, vraj sa mám rozhodnúť sama. Po zdravotnej stránke mi to problém nerobí (žiadne bolesti, menzes OK), ale mám obavy do budúcna a kladiem si otázky. Môžem mať deti? Ako ma budú vyšetrovať o niekoľko rokov, keď budem staršia a už teraz je obyčajná ročná prehliadka pre mňa veľmi bolestivá a myslím, že nie úplne plnohodnotná. A ak by som sa aj odhodlala ísť na operáciu, je to v lokálke alebo v plnej anestézii? Ako to prebieha po nej (bolesti, stehy a všetko okolo toho) "tam dole"?
Mám za sebou veľa operácií, ktoré sa dali zniesť, predsa len to nebolo na takých "miestach" ako toto.... a okrem toho, môj prah bolesti je veľmi, veľmi nízko.
Nechcem byť pre lekárov pokusný králik, na ktorom sa budú niečo učiť, resp. sa tiež bojím ich prístupu typu: Jéééžiš hysterka! Takých sme tu mali, tak prečo tak vyvádzaš?! Myslím, že každý má právo na citlivý prístup.
Som úplne bezradná. Cítim sa ako "nekompletná", "nefunkčná", zbytočne "upípaná"...
Prosím, poradí mi niektorá z vás? Prípadne, ak ste to už absolvovali a máte pozitívne skúsenosti s prístupom, odbornosťou a tak komplexne s niektorým gynekologickým zariadením, napíšte mi. Ďakujem, budem vám vďačná🙂
po prvé toto všetko na čo sa tu pýtaš sa pýtaj svojho lekára,po druhé takéto operácie sa robia v celkovej anestézii,takže všetko je ako po inej oper. aj bolesti,preto tu existujú analgetiká aj pooperačná starostlivosť,ak chceš mať v budúcnosti deti a toto túto cestu zahatáva tak to rieš a aj lekára,ktorý by ˇta prevzal do ústavnej starostlivosti by ti mal odporučiť tvoj lekár,ak máš niekedy problém zo zdr.pracovníkmi,treba sa sťažovať alebo na mieste odmietnuť a ten dotyčný sa ťa ani nedotkne.
@patkobo prečo by mala byt nekompletna ? zato že sa niečo opytala ? aj ja som zaregistrovana v januari . ale bola som tu pred tym 4 roky. to zato budem nekompletna lebo sa niečo opytam ?? ja nechapem čo to ma byt za poznamka... to sme tu ženy už naozaj taketo povrchne ???
ved ona len hlada niekoho s podobnym problemom , je jasne že toto je otazka na lekara, ale namoj pravdu tu už aby sa človek bal niečo napisat....
@matuskova003 presne ako píšeš 🙂 Niektoré tu sa už asi nevedia zmestiť do kože a zjedli celú múdrosť sveta, podľa mňa ona len chcela vedieť osobné skúsenosti lebo práve to môže človeka najviac upokojiť... Ja s tým pomôcť neviem, ale nedalo mi to aby som sa tu ku vám niektorým nevyjadrila... A začína to už byť súčasťou mnohých otázok takéto urážlivé reakcie ako tu...
@nikitaxx operacia je v celkovej narkoze, na bolest si mozes nechat aj pichnut epidural, aby ta po operacii nic nebolelo. ak ho nebudes chciet, potom ti budu davat lieky na bolest v infuziach alebo pichat do svalu.ako kazda operacia, aj tato je bolestiva, ale zvladnes aj to. prve hodiny po operacii su asi najhorsie, ale ak budes v dobrych rukach, bude bolest minimalna.
ja na tvojom mieste sa dotycneho gynekologa opytam, kto to bude opraovat, sla by som sa tym dr. a opytala sa ho aky je postup, kolko podobnych operacii uz vykonal, a ak povie ze este ziadnu, opytaj sa na ine moznosti, ci je niekto, kto sa na to specializuje, pripadne kde maju castejsie taketo operacie. zarove mu daj otazky, ktore ta trapia, ci budes moct mat deti, ake zmeny ta cakaju. su to normalne otazky, na ktore ti ma odpovedat. drzim palec
@latvia Ahoj , na základe toho co si písala más tou operáciu asi osobnú skúsenosť. Chcem sa spýtat či si po nej a po uplnom zahojení....nemala niejaké komplikácie zradvotné... infekcie a podobne.. resp. nevies ci tam vobec hrozí nieco ak sa operacia napr. nepodarí... A ak možes aj to ci to zmenilo intímny zivot alebo ta zas až taká zmena nebola. ďakujem krásne za odpovede 🙂

Co takto sa spytat lekara svojho?