Aká je to krvná skupina?
@beata_k co zvrchu? v druhom stlpci mas nic , vysledok, nic
@martinmmartin Preco si niekto vybral strednu kolonku na uvedenie cisla KS?. Mohol aj prvu alebo poslednu.
@martinmmartin Preco si niekto vybral strednu kolonku na uvedenie cisla KS?. Mohol aj prvu alebo poslednu.
@beata_k Ano asi mal zalozeny papier isiel pekne po ridku aby trafil ten rh faktor a nemusel posuvat papier hore dole. Uvedom si ze tkych sprav boli stovky naťraz . Ale suhlasim dnes by to pisali jednoznacnejsie
@beata_k Ano asi mal zalozeny papier isiel pekne po ridku aby trafil ten rh faktor a nemusel posuvat papier hore dole. Uvedom si ze tkych sprav boli stovky naťraz . Ale suhlasim dnes by to pisali jednoznacnejsie
@martinmmartin Podla chatgpt je to 0+
Podľa vyznačenia na teste ide o krvnú skupinu 0 (O) s Rh faktorom pozitívnym, teda 0 Rh+.
Stručne prečo:
v časti „Krvná skupina“ je označené 3 = O
v časti „Rh faktor“ je označené 1 = Rh pozitívny
Rozumiem, prečo to tak môže vyzerať, ale A+ to nie je.
Prakticky a po krokoch podľa tohto formulára:
Krvná skupina (ľavý stĺpec)
Číslovanie je:
1 = A
2 = B
3 = O
4 = AB
Na obrázku je jasne označené 3, takže krvná skupina O, nie A.
Rh faktor (pravý stĺpec)
1 = Rh+
2 = Rh−
Je označené 1, teda Rh pozitívny.
Záver
➡️ 0 (O) Rh+
A+ by bolo iba v prípade, že by bolo označené 1 pri krvnej skupine a 1 pri Rh faktore. Tu je jednotka len pri Rh.
@martinmmartin Podla chatgpt je to 0+
Podľa vyznačenia na teste ide o krvnú skupinu 0 (O) s Rh faktorom pozitívnym, teda 0 Rh+.
Stručne prečo:
v časti „Krvná skupina“ je označené 3 = O
v časti „Rh faktor“ je označené 1 = Rh pozitívny
Rozumiem, prečo to tak môže vyzerať, ale A+ to nie je.
Prakticky a po krokoch podľa tohto formulára:
Krvná skupina (ľavý stĺpec)
Číslovanie je:
1 = A
2 = B
3 = O
4 = AB
Na obrázku je jasne označené 3, takže krvná skupina O, nie A.
Rh faktor (pravý stĺpec)
1 = Rh+
2 = Rh−
Je označené 1, teda Rh pozitívny.
Záver
➡️ 0 (O) Rh+
A+ by bolo iba v prípade, že by bolo označené 1 pri krvnej skupine a 1 pri Rh faktore. Tu je jednotka len pri Rh.
@beata_k chat gpt sa myli ak by to tak bolo tak daju aj B cku extra chlievik a neprasknu ho s 0
@beata_k chat gpt sa myli ak by to tak bolo tak daju aj B cku extra chlievik a neprasknu ho s 0
@martinmmartin Aj podla ma je to 0+, ale ok
@sona131031 A +
@anonym_98aa76 áno ale krvná skupina A ma číslo 1 a 0 číslo 3 preto je to pre mňa nejasne
@sona131031 gratulujem s 0+ si sa stala univerzalnym darcom krvi pre vsetky ostatne skupiny s rh faktorom +
Na tvoju skodu mozes prijat len 0 skupinu
0+
pýtala som sa dcéry. Laborantka.
@anonym_d30bfe nech vráti doklad o vzdelaní. Je to A+. To že je vypísané okienko vedľa 0 nič neznamená. Tieto doklady sa pre poisťovne a iné zdr.inštitúcie vypisujú pre ľahší zber a vyhodnocovanie údajov v štatisticky akceptovateľných kódoch /číselnýchú a v danom prípde 1 rovná sa skupina A, druhá 1 rovná sa pozitív.

@martinmmartin Na to A si prisiel ako? Preco by to davali do druhej kolonky zvrchu?
@beata_k co zvrchu? v druhom stlpci mas nic , vysledok, nic