icon

Aké lieky mám kúpiť manželovi, ktorý má Covid-19?

24. feb 2022

Tak uz aj nas navstivila corona... Prosim, poradte mi co mam kupit v lekarni pre manzela? Berie od vcera paralen, ale stale ma okolo 38,5 teplotu.

diamond007
24. feb 2022

Potrebuje antibiotiká ak to neprejde do dvoch dní horúčka..

miriam11
24. feb 2022

Kúp mu nurofen (paralen nezabráni vírusu sadnúť na pľúca), zinok, D

deti95060810
24. feb 2022

Theraflu - poriadna dávka cečka...

janinah
24. feb 2022

@miriam11 akokeby nurofen zabránil....
kúp mu vit C,D,zinok,paralen /naj je paralen grip podla skúseností okolia/,niečo na iminitu a dalšie lieky podla príznakov- proti kašlu,na sople,na dutiny...paralen môže brať aj dve naraz,ale neprekročiť dennú dávku podla príb.letáku lieku...samozrejme kontaktovať jeho dr.,ak má aj iné dg tak je liečba "silnejšia"a pod dozorom lekárov

veronikalubko
24. feb 2022

Napíš mi správu, niečo nám ostalo 🙂

travelllerka
24. feb 2022

Treba zavolat obvodnému, on pozná jeho anamnézu, či potrebuje niečo speci aj proti krvným zrazeninam, atď.

tenerifka
24. feb 2022

No snad lekar povie, ake lieky manzelovi treba, plati si zdravotne poistenie, ci?
A teda snad nie je nesvojpravny, nech ti sam povie, ake lieky mu treba, ved nie si jeho mama.
Neviem si predstavit na muzskom fore otazku "manzelka ma covid, ake lieky jej mamkupit?", totizto pravdepodobne by mal hlboko v pazi

autor
24. feb 2022

@tenerifka Je mi ta uprimne luto uz len preto, ze tvoje ochorenie ma tvoj muz hlboko v pazi. Ja som sa pytala, tych ktori to prekonali, ze co im najviac pomohlo.

ivkaivka9
24. feb 2022

Ahoj, my práve všetci doma prechádzame covidom. Berieme vitamín C, D, zinok. Od lekárky mame isoprinosine na imunitu, manžel dostal aj antibiotiká, ja a dcéra nie. Ja som mala teploty 1 deň, dávala som si paralen a na brutálnu bolesť hlavy Ibalgin rapid. K tomu ešte od začiatku aj propolis raz denne.

panelacikova
24. feb 2022

@tenerifka inak, ja tiež len žasnem. čochvíľa tu budú liečiť asi aj onkologické ochorenia. akože opýtať sa zo zvedavosti, OK... ale vážne bez konzultácie s lekárom to pobeží človek nakúpiť a bude tým kŕmiť seba alebo člena rodiny? neuveriteľné.

panelacikova
24. feb 2022

autorka: ešte tu nepadol Anopyrin. nesmierne dôležitá vec proti prípadným zrazeninám 🙄

tenerifka
24. feb 2022

@panelacikova ved to, a ti chlapi mi pridu ako absolutne nesvojpravni jedinci, ak mu zena nieco nekupi/nevymysli, tak co? Zomrie?

tenerifka
24. feb 2022

@panelacikova ale chapes, ak by bola ona chora, on by neriesil

panelacikova
25. feb 2022

@tenerifka ja rozumiem

jana_vaj
1. mar 2022

Základ sú vitamíny, potom záleží, čo aj dr predpíše, lebo teda to je na každom. Viem, že niektorí aj antibiotiká predpisujú. Ale teda od teploty a pri bolestiach máme doma Cetalgen, ten viem, že zaberie zakaždým a teda veľmi veľa piť a oddychovať.