Aké lieky mám kúpiť manželovi, ktorý má Covid-19?
Tak uz aj nas navstivila corona... Prosim, poradte mi co mam kupit v lekarni pre manzela? Berie od vcera paralen, ale stale ma okolo 38,5 teplotu.
@miriam11 akokeby nurofen zabránil....
kúp mu vit C,D,zinok,paralen /naj je paralen grip podla skúseností okolia/,niečo na iminitu a dalšie lieky podla príznakov- proti kašlu,na sople,na dutiny...paralen môže brať aj dve naraz,ale neprekročiť dennú dávku podla príb.letáku lieku...samozrejme kontaktovať jeho dr.,ak má aj iné dg tak je liečba "silnejšia"a pod dozorom lekárov
Treba zavolat obvodnému, on pozná jeho anamnézu, či potrebuje niečo speci aj proti krvným zrazeninam, atď.
No snad lekar povie, ake lieky manzelovi treba, plati si zdravotne poistenie, ci?
A teda snad nie je nesvojpravny, nech ti sam povie, ake lieky mu treba, ved nie si jeho mama.
Neviem si predstavit na muzskom fore otazku "manzelka ma covid, ake lieky jej mamkupit?", totizto pravdepodobne by mal hlboko v pazi
@tenerifka Je mi ta uprimne luto uz len preto, ze tvoje ochorenie ma tvoj muz hlboko v pazi. Ja som sa pytala, tych ktori to prekonali, ze co im najviac pomohlo.
Ahoj, my práve všetci doma prechádzame covidom. Berieme vitamín C, D, zinok. Od lekárky mame isoprinosine na imunitu, manžel dostal aj antibiotiká, ja a dcéra nie. Ja som mala teploty 1 deň, dávala som si paralen a na brutálnu bolesť hlavy Ibalgin rapid. K tomu ešte od začiatku aj propolis raz denne.
@tenerifka inak, ja tiež len žasnem. čochvíľa tu budú liečiť asi aj onkologické ochorenia. akože opýtať sa zo zvedavosti, OK... ale vážne bez konzultácie s lekárom to pobeží človek nakúpiť a bude tým kŕmiť seba alebo člena rodiny? neuveriteľné.
autorka: ešte tu nepadol Anopyrin. nesmierne dôležitá vec proti prípadným zrazeninám 🙄
@panelacikova ved to, a ti chlapi mi pridu ako absolutne nesvojpravni jedinci, ak mu zena nieco nekupi/nevymysli, tak co? Zomrie?
Základ sú vitamíny, potom záleží, čo aj dr predpíše, lebo teda to je na každom. Viem, že niektorí aj antibiotiká predpisujú. Ale teda od teploty a pri bolestiach máme doma Cetalgen, ten viem, že zaberie zakaždým a teda veľmi veľa piť a oddychovať.

Potrebuje antibiotiká ak to neprejde do dvoch dní horúčka..