Aké má príznaky epilepsia bez straty vedomia?
Ahojte. Viete mi povedať aké má príznaky epilepsia bez straty vedomia?
Mala som 3x záchvat vždy len v spánku. Teraz mi príde taká zvláštna chuť do úst, celá sa začnem triasť. Keď začnem niečo robiť, tak to odoznie pomaly. Viem to “potlačiť” trochu. Zatiaľ sa to javí ako depresia v mojom prípade. Ďakujem za rady.
@kacena4 tiež si myslím, že nie. Keď zamestnám v tej sekunde svoju myseľ, tak to prejde.
Moja neter ma mikrozachvaty,ona proste vypadne na sekundu dve tri,taká zamyslená a ide ďalej,nedá sa to potlačiť,nech by robila čokoľvek nevyhne sa tomu
No môj brat mával vždy v spánku, ale teda to boli velké záchvaty. Maminina kolegyňa mala syna s týmito mikrozáchvatmi, on sa proste len zadíval akoby zamrzol nachvíľu. Pochybujem, že záchvat sa dá nejako ovplyvniť, jedine správne lieky a keď je dobre nasadená liečba mali by byť aj záchvaty pod kontrolou. Držím palce nie je to nič príjemné.
Vieš čo je vôbec epilepsia ? Že ti vypne mozog ako cez vypínač a nie nevníma , je rada že neodpadne , ty epilepsiu nemáš, tu nevieš ovládnuť,v záchvate nevieš o sebe , v podstate nevieš ani že.ti vypadol mozog a mala.si záchvat keď sú tie mikro , ako keď pozeráš.film a.vypnes tv na sekundu dve a znovu zapnes a dej je proste posunuty
Skôr.si pozri tetaniu napr prípadne ozaj psychologického rázu že.si aj nahováras
Blízky v rodine klipká očami, bez liekov vlastne nonstop. Diagnóza je " iná epilepsia "
Tak choď k lekárovi, povedz mu čo ti je,keďže.mas.epi vieš aké vyšetrenia ťa čakaju
Ako to vieš potlačiť? Ja mam epilepsiu uz zachvilku 8 rokov a teda vždy ked ma šlahlo tak som bola uplne po zobudení dezorientovana a nepamätala som si predtym nič bolela ma hlava a cela som bola fialova ako som sa udrela mam aj jazvu od žehličky 😄tak by si ma mohla tuto schopnosť naučiť 😄😄
@ninusa221 Neviem čo je na tom vtipné. Človek už fakt rozmýšľa nad všeličím, keď prídu tieto “stavy”. Keďže mám epi, tak si to s tým spájam. Len podľa všetkého ide o depresiu.
Záchvaty sa dajú potlačiť, resp predychat aby neboli také silné, čiže nič tu smiešne nie je a ty môžeš byť vďačná ze to dokážeš ovládať, je to super.
@ivka27101 Dnes som bola u neurologičky a vravela, že sa to nedá potlačiť. Ťažko povedať.
Prosím vás viete poradiť známy dostal papier a nič mu nepovedali?má prosím potvrdenú epilepsiu?

Môže to byť rôzne, napr tik v oku, hybanie rukou, vytocenie hlavy. Je toho veľa, dôležité je potvrdenie epilepsie neurologom