icon

Aké máte zuby?

helenapx
24. okt 2023

Ahojte ženy, ktoré riešite zuby, dali by ste si náhradné drahšie na "skrutkách" alebo vykladáčky.? Aké máte skúsenosti? Ďakujem.

janulka1802
24. okt 2023

Jednoznačne implantáty, ale tam je citeľný finančný rozdiel oproti tým vkladacím.

dajna8
24. okt 2023

@janulka1802 Sesternica si dala robit implantaty, ale vobec sa jej neujali, mala velke bolesti, tak to slo von. Zbytocne vyhodene peniaze. Ale to samozrejme nemusi byt aj tvoj pripad.

skeblicka77
24. okt 2023

@dajna8 tohoto som sa presne bála aj ja, lebo peňazí zbytočne nemáme a keď si to dám urobiť a nebude dobre, tak niekoľko tisíc v prdeli.

@helenapx mne sa práve robí protéza vrchná, už som jednu mala, síce bola taká plastová,ale ja som bola relatívne spokojná,len teda už mi potom vytrhli ďalšie zuby, čiže som musela dať robiť druhu

klaudiaden
24. okt 2023

Vkladacie, z implantatov mam strach 😀

kvetinka75
24. okt 2023

kolegyň má implantáty a je spokojjná. Ja som ešte len v štádiu robenia koruniek. TAk uvidím rokmi kam to ,,dotiahnem,,

mmooly
24. okt 2023

môžeš si dať aj korunky a mostíky urobiť, ak sa ešte dá na niečom stavať

katarinaba
24. okt 2023

Kolegyna riesila zuby niekolko rokov - chcela implantaty. Stale problemy, neujalo sa, potom malo kosti ci co. Vrazila tam penazi ako za male auto a aj tak nema zuby v poriadku.
Ja by som tiez chcela implantaty, ale nemam na to. Tak az ten cas pride, asi siahnem po klasickej proteze. Ak by som na to mala, asi by som to poriadne skonzultovala, urobila vsetky mozne vysetrenia - ci na to mam zaklad, ci nemam alergie na pouzivane materialy a podobne a az potom by som sa do toho pustila.

dejka77
24. okt 2023

@dajna8 Citala som si rozne diskusie o implantatoch a veru su tam rozne informacie. V prvom rade ak uz niekto ma implantaty, musi sa o zuby poriadne starat (vraj este viac ako o zdrave), chodit na dentalnu 2x rocne. Staci, ze toto nedodrzis a nastane problem. Na jednej webstranke maju uvedene, ze nic take ako neprijatie neexistuje. Bud je na vine nedostatocna hygiena, alebo napr. neprelieceny zapal. A dokonca ponukaju celozivotnu zaruku. Samozrejme ta plati len v pripade, ze sa dodrzuje potrebna hygiena.