Aké sú výhody a nevýhody inklúzie?
Zaujíma ma názor bežných žien, matiek detí s diagnózou aj bez. Aké sú podľa vás výhody ale aj úskalia? Ďakujem za názory.
@f333 ale ako sa da pripraviť finančné pre istotu? Koľko má rodic našetriť. Véd tie rehabilitačné pobyty a terapie sú nehorázne drahe to aj tým majetnejsim dôjdu peniaze.
@nikaeli vdaka za info, poslem to dalej. Do tej KE skoly dochadzaju rodicia s detmi denno denne z Roznavy ci Trebisova, presne pred dvomi rokmi tam urcite dochadzali deti aj z Presova, tento rok neviem, ale v KE su kapacity dlhodobo nepostacujuce a cim dalej viac. nech sa vam dari...
@nikaeli ešte raz... prepáč, ale vieš o tom veľmi málo ako škola manipuluje s rodičmi ...rodičov klame aké je jeho dieťa v škole neschopné, ako sa s ním nič nedá a pod.
skús si prečítať články na denníku N - už aj novinári vedia že školy resp. vedenie školy s rodičmi manipuluje a núti ich podpisovať skrátené vyučovanie ich detí... prečo? nemajú miesta pre všetky deti a tak si vytipujú deti a ich rodičov.
je to svinstvo, len žiaľ bežná prax na SK.
@heleninamama Nemôžem uveriť vlastným očiam! Môže normálny človek reagovať takýmto necitlivým spôsobom??? Nie,vy nie ste pragmatická,ide o takú vysokú mieru necitlivosti voči iným, že v tomto prípade veľmi vážne odporúčam vyšetrenie. Či nepatríte k tej "menšine", o ktorej píšete.
@nikaeli
@777januska777 Presne toto ma napadlo po prečítaní niektorých príspevkov. Strašná zloba a necitlivosť je v niektorých ženách. Pre mňa až nepochopiteľné. Zrejme všetky už majú "odrodené" a už nikdy nebudú mať ďalšie deti. Čo keby sa im také narodilo? Či oni sú dokonalé, takže im sa také dieťa nemôže narodiť??? Takúto dávku narcizmu a psychopatizmu v jednej téme som dávno nevidela.... Samé dokonalé ženy s 'dokonalymi" názormi. FUJ
@lapersefona obávam sa,že v jej prípade tiež niečo nie je ok, v poriadku. Už som písala,že toto nie je normálna reakcia.
@777januska777 Žiaľ, tie ženy to nevedia.
@eliska13 Presne tak znie otázka...
@1mina niektoré názory odporúčam úplne ignorovať, inak to nejde. To je problém tých žien, nie Váš. Držím palce.
@loo2 absolútne súhlasím. Necitlivosť,chýbajúca empatia, cynizmus, racionalita atď.... Akáže F- to je?
@123_monika je žiaľ veľa ľudí s takýmito názorom. Egoisticka bezcitna spoločnosť 21 storočia a potom sa ľudia divia kolko šikany je v skole a ze vela deti majú psychické problémy. K akým hodnotám vychovavame deti? Ze inac obdarene deti sú zatazou pre spoločnosť. Ďakujem pekne
@deti95060810 co znamená skrátené vyučovanie v praxi? Iba pár dôležitých predmetov?
@jana_eyre_2 podľa mňa takíto ľudia majú vážny problém sami so sebou
@heleninamama no wau, ani Mengele by sa nehanbil za Tvoje názory. To už mi je len výhoda, že miesto práce projektovej vedúcej za 2.5 v čistom dostane mamička predĺžený rodičák 470 eur a je 24 h denne vyťažená tak psychicky a fyzicky, že si to zrejme ani nevieš predstaviť. Ale neboj,táto vláda už x diagnóz obmedzila (napr.deti s aspergerovým syndrómom,ktoré majú mimochodom minimálne normointelekt)a rodičia na ne nedostanú ani cent na auto, ošatovné či akékoľvek terapie. Ja mám Syna s IQ130+ a je v triede pre intelektovo nadané deti ale má aj zrakové postihnutie a platím očné cvičenia ktoré štát neprepláca 15 eur za 20min cvičenia ideálne 3x za týždeň tak si to zrátaj. Len neviem či aj takých detí by si sa zbavila keď sú nadané a zároveň majú postihnutie? A to že nejakí autisti sú iní, by si sa čudovala koľko ľudí s AS posunulo túto spoločnosť dopredu a omnoho viac ako priemerní jedinci, ktorí sú podľa Teba takí ukrátení. Mozart, Einstein, Edison, ale aj aktuálnejšie mená ako Elon Musk, Gréta či Steve Jobs. A potom to čo oni vytvorili využívajú milióny a miliardy tých obyčajných ľudí, ktorých "obmedzili" v škole. Napr.Edisonova mama sa rozhodla vychovávať a učiť ho sama doma keď z neho urobili hlúpeho len preto, že bol iný. Lebo x múdrych a šikovných ľudí je nepriebojných, v detstve sa rozplačú, keď sa zmení rozvrh/pani učiteľka a preto podľa Tvojej logiky ich treba obrať o vzdelanie lebo sú iní. Tak xenofóbny názor tu na mamičkovskom fóre je naozaj niečo čo by som tu nečakala. Nikdy nevieš aké dieťatko sa Ti narodí.
Môj syn mal do minulého roku dvoch spolužiakov s autizmom. Bol to teror. Boli agresívni, drzí, nepredvídateľní, veľa času z hodiny sa učiteľ namiesto učenia venoval týmto dvom. Syn neznášal chodiť do školy. Tento rok ich preložili do špeciálnej školy a všetkým odľahlo. Konečne sa syn do školy teší. Takže toľko k inklúzii. Pokiaľ ide o telesné postihnutia, no problem, alebo mierne dys odchylky, ok. Ale takéto adhd, autizmy a podobné je na úkor zdravých detí. Mne by sa tiež nepáčilo mať takých kolegov v práci a byť s nimi denno denne, riešiť neustále problémy. Takéto prípady patria do špeciálnych zariadení.
@vreckovka2 poznám človeka z rodiny ktorý s takýmito deťmi v ústave pracuje a nadáva na nich aj s kolegyňou,že sa ich matky mali v bruchu zbaviť, že sú to *ebnuté isto chlastajúce matky. Taká hrôza ma premkla, akých ľudí zamestnajú v dojčenskom ústave. Tie úbohé deti bez rodičov a takíto psychopati ich majú na starosti.
@lucia_089 s nadpriemerným intelektom? Neviem, s tým skúsenosť nemám, nemyslím, že by si navzájom "priemerné" deti a intelektovo viac nadaní prekážali, skôr môžu tieto deti trpieť tým, že sa v škole nudia a nič im nedáva sedieť tam 8 hodín denne, takže možno by im tiež vyhovoval viac špeciálny prístup, neviem sa vyjadriť, lebo nemám skúsenosť. Ja som písala o autizme, a to prežívala trieda môjho syna peklo.
@heleninamama no ak už niekto závidí matke s postihnutím tú nízku dávku od štátu - TAK TOTO JE ÚPADOK! Nie štátu,aké TVOJ!!!
@jana_eyre_2 konečne to niekto napísal. Syn je v triede pre intelektovo nadané deti sú 2 AS ale ten ktorý kričí na učiteľky a zaháňa sa po nich nemá žiadnu diagnózu. Často krát "obyčajné" deti šikanujú a posmievajú sa. A vedia tieto matky koľko krát ich deti nechápu učivo a učiteľka "zabije" 10 min vysvetľovaním niečoho čo už iný a mnoho x aj integrované deti dávno pochopili?
@adreena ja Vám píšem o deťoch s istým typom autizmu (Aspergerov syndróm) u ktorých je pravdepodobnosť nadpriemerne vysokého intelektu asi 7x vyššia ako už bežnej populácie. Aj takéhoto žiaka vystrčíte do špeciálnej školy (čo ani nie je možné keďže má IQ130) ale má AJ istú formu autizmu.
@lucia_089 kvôli tomuto názoru zvažujem,že sa odhlásim z MK
aaale o mame Heleny som uz roky presvedcena, v zmysle, trafena hus zagaga a z jej bezcitnych neempatickych postojov, ze je sama na spektre
Oh my God… Neuveritelne ako su niektore z vas zle. Absolutne zle. heleninamama ale aj ine…
Tak rad by som odtial utiekla, z tohto statu kde ziju taki zli ludia a nie ich malo, ale moj manzel nechce. Ako niekto normalny moze takto pisat? Alebo nie je normalny?
Nie, nemam postihnute dieta, prave ze mam nadane, ale zivot je taky ze si clovek naozaj nevie co ho zajtra pocka. Empatia je zaklad normalneho cloveka, ak ho nemate, vy ste ta najhorsie postihnuta osoba.
Ja som pre inkluziu, moje deti z toho mozu len benefitovat, len inkluzia na Slovensku neexistuje.
@lapersefona ano, ze nebude mat napr vychovy, nemyslim si, ze skoly manipuluju, to dieta naozaj nezvlada 6 hodin niekde sediet, myslim si, ze pri diagnozach ako PAS je naozaj ododvodnene skratenie vyucovania
@deti95060810 ale akoze nemaju miesta, ved to dieta je v triede zaevidovane a normalne tam chodi, nenahradi ho ziadne ine dieta v tej triede. Len namiesto 6 hodin ma 5, alebo 4 podla rozvrhu, nema napr telesnu, hudobnu,