Ako bezpečne žiť s epilepsiou na verejnosti?
Ahojte dneska mi to diagnostikovali, ako s tým žijete ? Keď nieste doma tak keď dostanete vonku záchvat a sa udriete kto vás zbiera ? Ja si neviem predstaviť to akože teraz nemôžem chodiť nikde sama 😭😥
Okoloiduci ti poskytnu prvu pomoc a zavolaju sanitku. Horsie je ak dostanes zachvat ked si sama doma.
nestresuj, dcera ma epi roky a zachvat vonku mala 1 ostatne doma. funguje normálne, cestuje, studuje v cechach, pracuje, byva sama. tak ako sa sama pozviechas zo zachvatu doma tak isto to spravis aj vonku
Treba dodrziavat zivotospravu, uzivat lieky, chodit na kontroly a minimalizujes tym riziko epileptickeho zachvatu. Vhodne je si do sos menu na telefone vypisat zakladne udaje, keby nieco. Ja som tiez epileptik, s vystudovanou VS, dobre platenou pracou, ktora ma bavi, zijem si zivot ako ostatni, akurat nemam vodicak. Ale tak to je najmensia dan za to, ze viem inak normalne fungovat.
Treba dodrziavat zivotospravu, uzivat lieky, chodit na kontroly a minimalizujes tym riziko epileptickeho zachvatu. Vhodne je si do sos menu na telefone vypisat zakladne udaje, keby nieco. Ja som tiez epileptik, s vystudovanou VS, dobre platenou pracou, ktora ma bavi, zijem si zivot ako ostatni, akurat nemam vodicak. Ale tak to je najmensia dan za to, ze viem inak normalne fungovat.
@anonym_72800b ja mám tiež epilepsiu a mám vodičak.
@anonym_72800b ja mám tiež epilepsiu a mám vodičak.
@anonym_455808 ak splnas zakonne podmienky, vodicske opravnenie pri epilepsii mat mozes, nepisem, ze nie. Ja ich splnam, aj ma obmedzuje, ze ho nemam, ale mam pred tym zatial dost velky respekt.
@anonym_455808 ak splnas zakonne podmienky, vodicske opravnenie pri epilepsii mat mozes, nepisem, ze nie. Ja ich splnam, aj ma obmedzuje, ze ho nemam, ale mam pred tym zatial dost velky respekt.
@anonym_72800b aj ja som mala aj mám ale klop klop. Práca ma donútila a už ma to začalo veľmi obmedzovať. Záchvaty nemám už veľmi dlho.
Aj môj 8r syn, vie, čo ma robiť, pri človeku s epilepsiou. Nedávno sme tak spolu jednému pánovi volali sanitku (rozbil si hlavu pri páde). 🙂 Takže bez obáv, môžeš chodiť von, pri správnej liečbe je riziko epilepsie nízke.
Normálne ako ste do teraz fungovala práca vonku akurát treba dodržať liečbu lieky lekárske opatrené ktoré vám lekár dá .
Pri správnej starostlivosti a liečby kontorlocha ja riziko nízke
Fajn je mať idetifickani na ramok ak aj dostanete tak vám ľudia zavolajú sanitku nebojte sa .
To je ako cukrovka akurát tam je vedsia šanca že dostanú niejaky hypoglykémie a tak vedsia šanca ako to že správne liečený epilepsitik dosťne záchvat.
Stačí že diabetik sa nestihne na jest a cukor klesne moc ale na opak stupne vysoko

Môžeš. Dokonca aj chodia nirmalne do
prace. Majú rodiny. Nastavia tá Na lieky. Na ruku si daj naramok že si epileptik. Vlož si do peňaženky nálepku že si epi. Pouč každého v tvojom okoli že majú robiť jedny di mala záchvat
Dnes je tá liečba už veľmi dobrá.