Ako bojovať s anorexiou a strachom z jedla?
Ahojte potrebovala by som pomôcť mám anorexiu liečim sa už 2 roky na to mám 150cm a 40kg mám 2 ročne dievčatko chodím k psychiatrovi zatiaľ som k nijakej zmene neprišla lekárka mi píše stále nejaké lieky oblbovaky, po ktorých sa ja necítim dobre už 2 roky sa u nej liečim mám strach s prehltnúť jedlo, že sa v ňom zadusím, že mi to zastane v hrdle neustálom zle myšlienky pred cca 7 mesiacmi som prestala brat lieky, ktoré mi dávali na úzkosť cítila som sa lepšie pribrala som na 43kg, ale prišli dní, keď sa to vrátilo na späť a schudla som zas na tých 40kg necítim sa vôbec dobre som strašne mala a chudá všetci na okolo po mne zízajú vždy som vážila 53kg moja váha bola neviem, ako mám pribrať beriem vitamíny a všetko, čo potrebujem neviem či si mám nájsť nejakého psychológa alebo ja neviem nemám ani chuť do jedla zároveň sa aj bojím, že sa v ňom udusím nemá niekto dáku skúsenosť, alebo radu, ako mám pokračovať ďalej bojujem, aby som si vychovala dieťa a každý deň, aby bol dobrý chcela by som už konečne žiť tak, ako predtým už nevládzem sa každý trápiť... Ďakujem
Strach z jedenia by som určite riešila so psychológom, ktorý sa na tieto problémy zameriava a zmenila by som psychiatričku asi, podľa toho čo píšeš...
@elye11 okrem psychiatra potrebuješ aj psychológa. Lieky by mali byť ideálne len takou prvou pomocou, zásadná je práve ale aj psychoterapia. Anorexia je často o kontrole: človek má pocit, že nejaká oblasť života sa mu vymyká spod kontroly, tak hľadá niečo, nad čím kontrolu mat môže. Napríklad nad množstvom jedla, ktoré prijíma.
Ahojte všetci 👋
Píšem bakalárku a súrne by som potrebovala vašu pomoc. 🙏 Týka sa to témy sebahodnotenia a spokojnosti s telom u žien.
Budem vďačná každej žene, ktorá si nájde asi 25 minút a vyplní mi tento anonymný dotazník. Každá odpoveď sa počíta!
Link je tu: https://forms.gle/7VMXRramcg3s1C5V8
Ďakujem krásne za pomoc a pokojne zdieľajte ďalej 😊

Skús napísať. Možno poradia.
https://chutzit.sk/mentalna-anorexia-priznaky-a...