Ako bojovať s návalmi horúčavy v 43 rokoch?
Ahojte,
budem mat 44 rokov a tento rok pocitujem priserne navaly horucavy, vsetci okolo su v pohode a ja nevydrzim v klude sediet, musim ist na wc sa trosku oliat studenou vodou, okrem toho mam aj ine stavy, v noci navaly nemam, je tu niekto kto s tym bojuje? Budem pytat odbery na gynekologii a chcem nejake lieky, lebo absolutne s tymi stavmi neviem fungovat, uz sa aj bojim niekde ist, lebo mam pocit, ze zhorim a niekde odpadnem. Tlak, stitna zlaza v poriadku.
@anonym_autor perimenopauza
@lilinka76 fu, ale az take stavy som necakala, menstruaciu mam zatial pravidelnu, ale skrateny cyklus 24-25 dni
@lilinka76 fu, ale az take stavy som necakala, menstruaciu mam zatial pravidelnu, ale skrateny cyklus 24-25 dni
@anonym_autor každému nastupuje v inom veku a s inými príznakmi. Ja návaly tepla vôbec nie, ale netradične pálenie úst a jazyka neskutočné. A tiež únava a psychická nepohoda. Ale som o 7 rokov staršia ako Ty.
@anonym_autor každému nastupuje v inom veku a s inými príznakmi. Ja návaly tepla vôbec nie, ale netradične pálenie úst a jazyka neskutočné. A tiež únava a psychická nepohoda. Ale som o 7 rokov staršia ako Ty.
@lilinka76 teraz sa o to trosku viac zaujimam a citala som, ze permenopauza dokaze byt este vacsi záhul ako menopauza, velmi som zvedava na odbery
Ja s tým bojujem cca mesiac, išlo to postupne no posledné týždne masaker, môžu na mne pizzu robiť. Ja mám menej návalov cez deňj a viac v noci, takže sa neustále budím a ochladzujem sa ventilátorom, pijem vodu, prípadne viac otvorím okno. Zápasím s horúčavou a potom zimnicou, som v riadnej nepohode. Som už objednaná ku gyn. tak uvidím. Mám 51.
@anonym_autor odbery ti môžu vyjsť dobre, lebo hormóny kolisu.HRT sa dáva podľa príznakov nemusí to byť len krv.Zahul je ešte len potom , keď nastane menopauza.Ja mám take búšenie srdca, preskakovanie, úzkosti, že idem ku kardiológovi a uvidím kam ďalej😂vždy ako by som mala dostať menzes už ho nemám pol roka mám bolesti brucha a ešte väčšie úzkosti.Ja neviem čím si to ženy zaslúžili stále mať nejaké starosti okolo ženských veci.Ja som v zahraničí tu skoro všetky kolegyne berú HRT od 45-47r opísali mi stav predtým ako abstak nervozita, potenie, nálady, až depresie, ak to pôjde takto ďalej chcem aj ja hormóny.Len som si myslela, že to príde neskôr ako o pol roka po poslednom menzese
Jednou nohou si v perimenopause...ja som mala navaly v noci skoro jeden rok,to mi preslo ,potom są mi zadali ozyvat svaly a teraz travenia 😔 ..cyklus mam ako hodinky každých 28dni ale slabne mi pomaly a dlzka je len max 2dni ...gynda mi robila test a ano som v peri...
Ja s tým bojujem cca mesiac, išlo to postupne no posledné týždne masaker, môžu na mne pizzu robiť. Ja mám menej návalov cez deňj a viac v noci, takže sa neustále budím a ochladzujem sa ventilátorom, pijem vodu, prípadne viac otvorím okno. Zápasím s horúčavou a potom zimnicou, som v riadnej nepohode. Som už objednaná ku gyn. tak uvidím. Mám 51.
@ovaaa mna zatial nocne navaly obchadzaju, ale za to cez den je to na nevydrzanie najmateraz v lete a pred ovulaciou a menstruaciou, aj nejak to riesite tbl?
No, hormóny, perimenopauza.
Tuším medirex alebo senzilab robí testy, ale musí to byť presne asi 4. deň cyklu. Jeden čas som to chcela riešiť, ale potom som to odflakla, ako v poslednej dobe všetko 🙊.
Jednou nohou si v perimenopause...ja som mala navaly v noci skoro jeden rok,to mi preslo ,potom są mi zadali ozyvat svaly a teraz travenia 😔 ..cyklus mam ako hodinky každých 28dni ale slabne mi pomaly a dlzka je len max 2dni ...gynda mi robila test a ano som v peri...
@alenamihal ja som si kupila test na menopauzu v lekarni a vysla dost tmava kontrolna ciarka, ale neviem,pisu, ze musi byt vyrzanejsia ako hlavna
@anonym_autor odbery ti môžu vyjsť dobre, lebo hormóny kolisu.HRT sa dáva podľa príznakov nemusí to byť len krv.Zahul je ešte len potom , keď nastane menopauza.Ja mám take búšenie srdca, preskakovanie, úzkosti, že idem ku kardiológovi a uvidím kam ďalej😂vždy ako by som mala dostať menzes už ho nemám pol roka mám bolesti brucha a ešte väčšie úzkosti.Ja neviem čím si to ženy zaslúžili stále mať nejaké starosti okolo ženských veci.Ja som v zahraničí tu skoro všetky kolegyne berú HRT od 45-47r opísali mi stav predtým ako abstak nervozita, potenie, nálady, až depresie, ak to pôjde takto ďalej chcem aj ja hormóny.Len som si myslela, že to príde neskôr ako o pol roka po poslednom menzese
@anonym_86cbb2 no arytmie su taka lahodka, prichadzaju 4 dni pred menzesom a pocas, casto len lezim na posteli pri zachvate arytmii a cakam ci prezijem, ci co, potom sa stiahnu, do toho cez menstruaciu priserne migreny, ja dufam, ze dr. bude naklonena liekom, lebo ja uz ani nezijem pomaly
No, hormóny, perimenopauza.
Tuším medirex alebo senzilab robí testy, ale musí to byť presne asi 4. deň cyklu. Jeden čas som to chcela riešiť, ale potom som to odflakla, ako v poslednej dobe všetko 🙊.
@tilly idem zajtra k gyn, musim to riesit
Potenie a návaly koriguje šalvia 😉
@anonym_86cbb2 no arytmie su taka lahodka, prichadzaju 4 dni pred menzesom a pocas, casto len lezim na posteli pri zachvate arytmii a cakam ci prezijem, ci co, potom sa stiahnu, do toho cez menstruaciu priserne migreny, ja dufam, ze dr. bude naklonena liekom, lebo ja uz ani nezijem pomaly
@anonym_autor pre mňa sú tie srdcové prejavy veľmi nepríjemne a hlavne večer v posteli.Celkovo sa necítim vo svojej koži stále mi niečo je.Zacinam byt frustrovaná a do všetkého sa nutim, veľa veci odložím len sa motkam a žiadny výsledok za mnou
@anonym_autor prechod
Pi caj dateliny, mne toto povedala gyn
@anonym_autor test na menopauzu z lekarne su vyhodené peniaze.Estrogen ovplyvňuje hustotu kosti, aj serotonín náladu, ak budeš mať nízke hodnoty určite ich treba doplnat plus nebudeš tak rýchlo starnúť vyzorovo a mat viac energie.
Mám o päť rokov viac ako ty, mala som to podobné časom aj horšie, vyskúšala som všetko čo tu že radili, čaje, výťažky z bylín atď pomohlp až hal, uziv cca štyri roky, ms už žiadna
@anonym_autor nikto necaka..... ja som necakala zavraty..... a ako dlho mi trvalo kym som si to spojila.... trapila som sa skoro rok. beriem BHRT - doplnam hormony, pozri si BHRT - bio alebo bodyidenticka hormonalna substitucia...
@ovaaa mna zatial nocne navaly obchadzaju, ale za to cez den je to na nevydrzanie najmateraz v lete a pred ovulaciou a menstruaciou, aj nejak to riesite tbl?
@anonym_autor skus uzivat sarapis soja, ako ho uzivam na lacno rano tak neviem ze mam menopauzu. A ked citim ze som zlostna, dam si magnezium a je zo mna anjeilik 🤣. Ale pozor magnezium neuzivaj s nicim mliecnym
Skúšala som sójový vyťazok , satelitnou, ashwagandhu, aj kadečo iné, úplne že vyhodené peniaze, gynekológi predpísal livial a konečne som fyzicky aj psychicky v pohode
Skúšala som sójový vyťazok , satelitnou, ashwagandhu, aj kadečo iné, úplne že vyhodené peniaze, gynekológi predpísal livial a konečne som fyzicky aj psychicky v pohode
@katica06 ešte máš menzes či už nie?mne tiež povedala gynekologicka, že čaje, vitamíny nepomôžu, ale ani nepoškodia🤣
@anonym_autor držím palce
@tilly dakujem, dam vediet, snad sa to pohne klepsiemu
@anonym_autor pre mňa sú tie srdcové prejavy veľmi nepríjemne a hlavne večer v posteli.Celkovo sa necítim vo svojej koži stále mi niečo je.Zacinam byt frustrovaná a do všetkého sa nutim, veľa veci odložím len sa motkam a žiadny výsledok za mnou
@anonym_86cbb2 no to akokeby som o sebe citala, nic nevladzem, uzkosti, vonku navaly, najradsej utekam domov, v noci neviem spat,cez pms mam chut sa obesit v uvodzovkach a tie arytmie sem tam s nimi skoncim na urgente, kde dostanem magnezium do zily, ale nikoho, fakt nikoho nenapadlo, ze tomoze byt hormonalne, az ja somsi poskladala skladacku
@anonym_autor nikto necaka..... ja som necakala zavraty..... a ako dlho mi trvalo kym som si to spojila.... trapila som sa skoro rok. beriem BHRT - doplnam hormony, pozri si BHRT - bio alebo bodyidenticka hormonalna substitucia...
@katusskaa ano tie zavraty su kazdodenne tiez dobra lahodka a to som sa este pred dvomi rokmi citila fit a zrazu koniec sveta, mne sa to zhorsilo posledne va roky a poslednu dobu uz je to nezvladatelne, kolko mas prosim rokov?
Žienky, na návaly odporúčam extrakt z granátového jablka. Mám 55 rokov a v apríli minulého roku mi začali návaly. Niečo príšerné. Hádam 100x za deň, jeden nával za druhým, bola som už totálne zúfalá z toho. Takto som trpela vyše roka, hlavne v lete čistý masaker. Potom som čítala v nejakej diskusii, že nejakej žienke pomohol extrakt z granátového jablka, tak som sa rozhodla to vyskúšať.. Kúpila som v GymBeam - 60 kapslí za 7,50 e, užíva sa 1 denne, tzn. 1 balenie vydrží na 2 mesiace. Po užití prvej kapsle som mala ešte jeden jediný nával a viac nič! Užívam niečo vyše mesiaca a naozaj som bez návalov. Vyskúšajte.
@katica06 Pozor Livial významne zvyšuje riziko rakoviny prsníka a cievnej mozgovej príhody /porážky/. Upozornil ťa na to tvoj lekár? Ja by som to neužívala ani za svet.

@anonym_autor perimenopauza