Ako dlho môže trvať PN z dôvodu vyhorenia a depresie?
Ahojte, chcem sa spýtať tých čo máte skúsenosť, na ako dlho mi môže obvodný lekár vystaviť PN na depresiu-stredne ťažkú (zatiaľ diagnostikovanou len psychológom a úzkosťou poruchu-s tou nie som úplne stotožnená ) a teraz sa k tomu zrejme pridalo vyhorenie. Do termínu u psychiatra mi ostáva ešte mesiac. Chcela som ešte vydržať, ale už nevládzem..
@anonym_autor ako prepáč, ale pokiaľ mám depresie a neviem co este, tak to riešim hneď. U mňa je toto iba ležanie si doma. A nečakaj ze budeš doma viac ako 3 mesiace. Lebo "na hlavu" a "chrbatik" zahrá teraz každý. Sorry
@anonym_8deeb0 este raz, tahala to teraz? sprisnuju vsetko. Vacsinou po par mesiacoch tlacia na hospitalizacie. lebo tento system Jedna pani povedala....uz zial nefunguje kedze Erik
@anonym_145b67 bolo to cca pred rokom, teraz nastupovala zaciatkom roka po roku PN, nebola nikdy hospitalizovana na ziadnom psychiatrickom odd
Mala diagnozy ako pise pani vyssie
@anonym_145b67 bolo to cca pred rokom, teraz nastupovala zaciatkom roka po roku PN, nebola nikdy hospitalizovana na ziadnom psychiatrickom odd
Mala diagnozy ako pise pani vyssie
@anonym_8deeb0 no teraz je to ovela horsie. Vies, to je super ze pani s uradu prace ta posiela na ID ked zjavne nemozes normálne pracovat kvoli chorobe, a ono je problem aj najst lekara co ti da papiere na iD. Lebo kazdy je sledovany.
@anonym_8deeb0 no teraz je to ovela horsie. Vies, to je super ze pani s uradu prace ta posiela na ID ked zjavne nemozes normálne pracovat kvoli chorobe, a ono je problem aj najst lekara co ti da papiere na iD. Lebo kazdy je sledovany.
@anonym_145b67 nedostala ID pracuje dalej normalne, ten rok jej pomohol
ale tu sa neriesi dochodok predsa!
Moj muz bol z dovodu vyhorenia na PN mesiac, predpisala obvodna.
@zmrzlinka2021 roky. ja viem roky. dokonca ta stiahnu z PN aj ked sa viditelne samoposkodzujes, lebo SP sa to nepaci, ze si dlho doma. Vies, asi tolko k tomu. To su systemy, ze? ale ked sa clovek zabije, pozastavi sa nejaka SP na tom, ze poslali na ulicu nedolieceneho cloveka? NIK. ani pes nestekne
@anonym_145b67 a koľko si tak predstavujete byt doma? Jaj, potiahnuť ten rocik aby sa dal vybaviť ID? Akože fakt sa tu niektoré spamatajte. Keď máte problémy, ok, ale nie si ležať doma a čakať mesiac na termín u psychiatra. Ja by som skôr mala depku z toho, z čoho by som žila a platila účty, keby som mala byt pol roka len tak doma.
@anonym_9ca2ca si predstav, že klinický psychológ môže, len nemoze predpísať lieky.
@anonym_autor si to predstavujem. Aj tak to nie je lekár, veď nech ide študovať medicínu a potom urobí atestáciu na psychiatriu, potom bude lekár. Este aby absolventi filozofickej fakulty nam lieky predpisovali. Môže akurat cloveka odporučiť k lekárovi.
@chupakabra obvodny isto len tak neda dva mesiace na psychiatricku diagnozu, To si mala stastie. Teraz uz posudkovy lekari vsetko skrtaju
@anonym_145b67 ja som mala posudok od psychiatra a termín u psychiatra zajednany. Nešlo o šťastie ale o to, ze obvodná mala moj stav podlozeny posudkom
Otcova žena bola s týmto na PNke 8 mesiacov. Potom jej povedali, že buď pôjde ešte aspoň na 2 týždne na psychiatriu, normálne na hospitalizáciu, a môže pokračovať v PN alebo koniec. Ukončila PN a vyčerpala ešte podporu 6 mesiacov, potom si našla novú robotu. Ale ona po celý čas brala aj lexaurin a tabletky na spanie. Ak tam prípadne nebude aj medikamentózna liečba, zrejme sa to nebude dať potiahnuť tak dlho.
@anonym_145b67 nedostala ID pracuje dalej normalne, ten rok jej pomohol
ale tu sa neriesi dochodok predsa!
@anonym_8deeb0 ja som napisala, ze idu trvo aj po PNkach. halooo
Otcova žena bola s týmto na PNke 8 mesiacov. Potom jej povedali, že buď pôjde ešte aspoň na 2 týždne na psychiatriu, normálne na hospitalizáciu, a môže pokračovať v PN alebo koniec. Ukončila PN a vyčerpala ešte podporu 6 mesiacov, potom si našla novú robotu. Ale ona po celý čas brala aj lexaurin a tabletky na spanie. Ak tam prípadne nebude aj medikamentózna liečba, zrejme sa to nebude dať potiahnuť tak dlho.
@anonym_c6a70a cely cas dost navykovy lexaurin? to pochybujem. Tritiko na spanie uz ma snad kazdy
@anonym_145b67 ja som mala posudok od psychiatra a termín u psychiatra zajednany. Nešlo o šťastie ale o to, ze obvodná mala moj stav podlozeny posudkom
@chupakabra ked si sla na PN mala si uz zjavne diagnozu psychiatricku. Ale obvodna len tak nedava dlhodobu PN na psycho diagnozu, na to je psychiater.
@anonym_145b67 a koľko si tak predstavujete byt doma? Jaj, potiahnuť ten rocik aby sa dal vybaviť ID? Akože fakt sa tu niektoré spamatajte. Keď máte problémy, ok, ale nie si ležať doma a čakať mesiac na termín u psychiatra. Ja by som skôr mala depku z toho, z čoho by som žila a platila účty, keby som mala byt pol roka len tak doma.
@anonym_acb733 ty si drblina. Ozaj. Jasne ze clovek nechce byt len doma, samozrejme, ze chce kazdy normalny pracovat, a lebo aj musi z dacoh zit. Vies ako tazko sa hlada praca , ked si psychiatricky pacient? Sa uvedom, ked nevies, o com pisem ! Dopriala by som ti moj zivot. Riadne utrepenie.
@chupakabra ty uz si mala posudok, to je rozdiel. Ak pani co pise, este nema posudok, tak pochybujem, ze ju vseobecna necha dlho doma bez potvrdenej diagnozy.
Ja som bola pn od gyn mesiac a pozom som presla pod psychiatricku a bola som pn 9 mesiacov, potom som sa odhodlala do prace, lekarka na mna netlacila. Kto nezazil psychicke problemy nikdy aleze nikdy nepochopi co to je. Drzim palce
@anonym_acb733 ty si drblina. Ozaj. Jasne ze clovek nechce byt len doma, samozrejme, ze chce kazdy normalny pracovat, a lebo aj musi z dacoh zit. Vies ako tazko sa hlada praca , ked si psychiatricky pacient? Sa uvedom, ked nevies, o com pisem ! Dopriala by som ti moj zivot. Riadne utrepenie.
@anonym_145b67 drblina si akurát tak ty. Ono treba aj niečo robiť, nielen sa doma valat v posteli, lebo ty nevladzes. A mimo to, mam v praci kolegyňu, ktorá si tým presla, takže viem o com píšem. Sama povedala, že byt doma bolo pre ňu najväčšie peklo. Lebo rozmýšľala len o hlupostiach a ľutovala sa. Normalne sa po 2 mesiacoch zaradila do pracovného procesu, zmenila prácu, začala sa venovať viac sebe a drží sa. Keď sa cíti "zle", normalne to povie a ostane napr. den-dva doma, aby sa dala do poriadku. Všetko sa dá, keď sa chce, vies. 3/4 ludi sú vycerpanych, je to terajšiu dobou. To by som aj ja v pohode mohla byť PN a zložiť sa. Ale vieš, ja si to nemôžem dovoliť. Takže robím všetko preto, aby som sa "nezrutila".
Ďakujem všetkým za odpovede. Nejak s to tu zvrhlo..Teraz som si všimla, že mi zmenilo nadpis. Nevadí. Chcela som len zistiť aké možnosti ma všeobecný lekár ohľadne PN, kým sa dostanem k odborníkovi. Neplánujem dlhodobú PN, ani ju zneužívať, len cítim, že ma to prevalcovalo a musím s tým niečo robiť, kým nie je neskoro.
Ďakujem všetkým za odpovede. Nejak s to tu zvrhlo..Teraz som si všimla, že mi zmenilo nadpis. Nevadí. Chcela som len zistiť aké možnosti ma všeobecný lekár ohľadne PN, kým sa dostanem k odborníkovi. Neplánujem dlhodobú PN, ani ju zneužívať, len cítim, že ma to prevalcovalo a musím s tým niečo robiť, kým nie je neskoro.
@anonym_autor neboj, lekar ta vypise. Ale urcite ti viac pomoze odbornik. Mne lekar dal len take volnopredajne AD a max na dva tyzdne lenze ja som vtedy bola bez diagnozy, teraz ju uz mam.
@anonym_145b67 drblina si akurát tak ty. Ono treba aj niečo robiť, nielen sa doma valat v posteli, lebo ty nevladzes. A mimo to, mam v praci kolegyňu, ktorá si tým presla, takže viem o com píšem. Sama povedala, že byt doma bolo pre ňu najväčšie peklo. Lebo rozmýšľala len o hlupostiach a ľutovala sa. Normalne sa po 2 mesiacoch zaradila do pracovného procesu, zmenila prácu, začala sa venovať viac sebe a drží sa. Keď sa cíti "zle", normalne to povie a ostane napr. den-dva doma, aby sa dala do poriadku. Všetko sa dá, keď sa chce, vies. 3/4 ludi sú vycerpanych, je to terajšiu dobou. To by som aj ja v pohode mohla byť PN a zložiť sa. Ale vieš, ja si to nemôžem dovoliť. Takže robím všetko preto, aby som sa "nezrutila".
@anonym_acb733 strasne sprosta zena. doprajem ti moj zivot. a chod dakam. JA SA NECHCEM A NEVALAM DOMA ! a uz ma neser
ked nezazijes co ini vazne traumy, tak sa stiahni do svojej zazracnej ulity a nevystrkuj tu hlavisko
Pracovat je dolezite, a nie trcat doma, ked clovek ma depresie. Otazka znie, kolko vydrzis v praci, ked si psychicky chory clovek ! ja nepisem o burn oute !!!!! Ja pisem o vaznej poruche
U mna to boli 4 mesiace...tolko trvalo kym mi zabrali lieky a bola som v stave vratit sa. Ale u kazdeho je to ine. Drzim palce.
@anonym_145b67 ale mudrovanie? Len som popísala fakty a moje pocity. Nevládzem žiť,.. Len som chcela vedieť akú dlhú pn vie dať obvodný lekár.. Či vôbec mám ísť za ním alebo nejako vydržím kým sa dostanem k psychiatrovi.
@anonym_autor aj rok keď je stav vážny

@anonym_145b67 na psychické problémy sa dávajú PN aj na niekoľko mesiacov. To nedoriesis do dvoch týždňov
@zmrzlinka2021 roky. ja viem roky. dokonca ta stiahnu z PN aj ked sa viditelne samoposkodzujes, lebo SP sa to nepaci, ze si dlho doma. Vies, asi tolko k tomu. To su systemy, ze? ale ked sa clovek zabije, pozastavi sa nejaka SP na tom, ze poslali na ulicu nedolieceneho cloveka? NIK. ani pes nestekne