icon

Ako dlho môže trvať PN z dôvodu vyhorenia a depresie?

18. apr 2026

Ahojte, chcem sa spýtať tých čo máte skúsenosť, na ako dlho mi môže obvodný lekár vystaviť PN na depresiu-stredne ťažkú (zatiaľ diagnostikovanou len psychológom a úzkosťou poruchu-s tou nie som úplne stotožnená ) a teraz sa k tomu zrejme pridalo vyhorenie. Do termínu u psychiatra mi ostáva ešte mesiac. Chcela som ešte vydržať, ale už nevládzem..

Strana
z2
anonym_145b67
18. apr 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_145b67 na psychické problémy sa dávajú PN aj na niekoľko mesiacov. To nedoriesis do dvoch týždňov

@zmrzlinka2021 roky. ja viem roky. dokonca ta stiahnu z PN aj ked sa viditelne samoposkodzujes, lebo SP sa to nepaci, ze si dlho doma. Vies, asi tolko k tomu. To su systemy, ze? ale ked sa clovek zabije, pozastavi sa nejaka SP na tom, ze poslali na ulicu nedolieceneho cloveka? NIK. ani pes nestekne

anonym_acb733
18. apr 2026

@anonym_autor ako prepáč, ale pokiaľ mám depresie a neviem co este, tak to riešim hneď. U mňa je toto iba ležanie si doma. A nečakaj ze budeš doma viac ako 3 mesiace. Lebo "na hlavu" a "chrbatik" zahrá teraz každý. Sorry

anonym_8deeb0
18. apr 2026
@anonym_145b67

@anonym_8deeb0 este raz, tahala to teraz? sprisnuju vsetko. Vacsinou po par mesiacoch tlacia na hospitalizacie. lebo tento system Jedna pani povedala....uz zial nefunguje kedze Erik

@anonym_145b67 bolo to cca pred rokom, teraz nastupovala zaciatkom roka po roku PN, nebola nikdy hospitalizovana na ziadnom psychiatrickom odd
Mala diagnozy ako pise pani vyssie

anonym_145b67
18. apr 2026
@anonym_8deeb0

@anonym_145b67 bolo to cca pred rokom, teraz nastupovala zaciatkom roka po roku PN, nebola nikdy hospitalizovana na ziadnom psychiatrickom odd
Mala diagnozy ako pise pani vyssie

@anonym_8deeb0 no teraz je to ovela horsie. Vies, to je super ze pani s uradu prace ta posiela na ID ked zjavne nemozes normálne pracovat kvoli chorobe, a ono je problem aj najst lekara co ti da papiere na iD. Lebo kazdy je sledovany.

anonym_8deeb0
18. apr 2026
@anonym_145b67

@anonym_8deeb0 no teraz je to ovela horsie. Vies, to je super ze pani s uradu prace ta posiela na ID ked zjavne nemozes normálne pracovat kvoli chorobe, a ono je problem aj najst lekara co ti da papiere na iD. Lebo kazdy je sledovany.

@anonym_145b67 nedostala ID pracuje dalej normalne, ten rok jej pomohol
ale tu sa neriesi dochodok predsa!

anonym_1c9775
18. apr 2026

Moj muz bol z dovodu vyhorenia na PN mesiac, predpisala obvodna.

anonym_acb733
18. apr 2026
@anonym_145b67

@zmrzlinka2021 roky. ja viem roky. dokonca ta stiahnu z PN aj ked sa viditelne samoposkodzujes, lebo SP sa to nepaci, ze si dlho doma. Vies, asi tolko k tomu. To su systemy, ze? ale ked sa clovek zabije, pozastavi sa nejaka SP na tom, ze poslali na ulicu nedolieceneho cloveka? NIK. ani pes nestekne

@anonym_145b67 a koľko si tak predstavujete byt doma? Jaj, potiahnuť ten rocik aby sa dal vybaviť ID? Akože fakt sa tu niektoré spamatajte. Keď máte problémy, ok, ale nie si ležať doma a čakať mesiac na termín u psychiatra. Ja by som skôr mala depku z toho, z čoho by som žila a platila účty, keby som mala byt pol roka len tak doma.

anonym_9ca2ca
18. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_9ca2ca si predstav, že klinický psychológ môže, len nemoze predpísať lieky.

@anonym_autor si to predstavujem. Aj tak to nie je lekár, veď nech ide študovať medicínu a potom urobí atestáciu na psychiatriu, potom bude lekár. Este aby absolventi filozofickej fakulty nam lieky predpisovali. Môže akurat cloveka odporučiť k lekárovi.

chupakabra
18. apr 2026
@anonym_145b67

@chupakabra obvodny isto len tak neda dva mesiace na psychiatricku diagnozu, To si mala stastie. Teraz uz posudkovy lekari vsetko skrtaju

@anonym_145b67 ja som mala posudok od psychiatra a termín u psychiatra zajednany. Nešlo o šťastie ale o to, ze obvodná mala moj stav podlozeny posudkom

anonym_c6a70a
18. apr 2026

Otcova žena bola s týmto na PNke 8 mesiacov. Potom jej povedali, že buď pôjde ešte aspoň na 2 týždne na psychiatriu, normálne na hospitalizáciu, a môže pokračovať v PN alebo koniec. Ukončila PN a vyčerpala ešte podporu 6 mesiacov, potom si našla novú robotu. Ale ona po celý čas brala aj lexaurin a tabletky na spanie. Ak tam prípadne nebude aj medikamentózna liečba, zrejme sa to nebude dať potiahnuť tak dlho.

anonym_145b67
18. apr 2026
@anonym_8deeb0

@anonym_145b67 nedostala ID pracuje dalej normalne, ten rok jej pomohol
ale tu sa neriesi dochodok predsa!

@anonym_8deeb0 ja som napisala, ze idu trvo aj po PNkach. halooo

anonym_145b67
18. apr 2026
@anonym_c6a70a

Otcova žena bola s týmto na PNke 8 mesiacov. Potom jej povedali, že buď pôjde ešte aspoň na 2 týždne na psychiatriu, normálne na hospitalizáciu, a môže pokračovať v PN alebo koniec. Ukončila PN a vyčerpala ešte podporu 6 mesiacov, potom si našla novú robotu. Ale ona po celý čas brala aj lexaurin a tabletky na spanie. Ak tam prípadne nebude aj medikamentózna liečba, zrejme sa to nebude dať potiahnuť tak dlho.

@anonym_c6a70a cely cas dost navykovy lexaurin? to pochybujem. Tritiko na spanie uz ma snad kazdy

anonym_145b67
18. apr 2026
@chupakabra

@anonym_145b67 ja som mala posudok od psychiatra a termín u psychiatra zajednany. Nešlo o šťastie ale o to, ze obvodná mala moj stav podlozeny posudkom

@chupakabra ked si sla na PN mala si uz zjavne diagnozu psychiatricku. Ale obvodna len tak nedava dlhodobu PN na psycho diagnozu, na to je psychiater.

anonym_145b67
18. apr 2026
@anonym_acb733

@anonym_145b67 a koľko si tak predstavujete byt doma? Jaj, potiahnuť ten rocik aby sa dal vybaviť ID? Akože fakt sa tu niektoré spamatajte. Keď máte problémy, ok, ale nie si ležať doma a čakať mesiac na termín u psychiatra. Ja by som skôr mala depku z toho, z čoho by som žila a platila účty, keby som mala byt pol roka len tak doma.

@anonym_acb733 ty si drblina. Ozaj. Jasne ze clovek nechce byt len doma, samozrejme, ze chce kazdy normalny pracovat, a lebo aj musi z dacoh zit. Vies ako tazko sa hlada praca , ked si psychiatricky pacient? Sa uvedom, ked nevies, o com pisem ! Dopriala by som ti moj zivot. Riadne utrepenie.

anonym_145b67
18. apr 2026
@chupakabra

@chupakabra ty uz si mala posudok, to je rozdiel. Ak pani co pise, este nema posudok, tak pochybujem, ze ju vseobecna necha dlho doma bez potvrdenej diagnozy.

anonym_e12cfd
18. apr 2026

Ja som bola pn od gyn mesiac a pozom som presla pod psychiatricku a bola som pn 9 mesiacov, potom som sa odhodlala do prace, lekarka na mna netlacila. Kto nezazil psychicke problemy nikdy aleze nikdy nepochopi co to je. Drzim palce

anonym_acb733
18. apr 2026
@anonym_145b67

@anonym_acb733 ty si drblina. Ozaj. Jasne ze clovek nechce byt len doma, samozrejme, ze chce kazdy normalny pracovat, a lebo aj musi z dacoh zit. Vies ako tazko sa hlada praca , ked si psychiatricky pacient? Sa uvedom, ked nevies, o com pisem ! Dopriala by som ti moj zivot. Riadne utrepenie.

@anonym_145b67 drblina si akurát tak ty. Ono treba aj niečo robiť, nielen sa doma valat v posteli, lebo ty nevladzes. A mimo to, mam v praci kolegyňu, ktorá si tým presla, takže viem o com píšem. Sama povedala, že byt doma bolo pre ňu najväčšie peklo. Lebo rozmýšľala len o hlupostiach a ľutovala sa. Normalne sa po 2 mesiacoch zaradila do pracovného procesu, zmenila prácu, začala sa venovať viac sebe a drží sa. Keď sa cíti "zle", normalne to povie a ostane napr. den-dva doma, aby sa dala do poriadku. Všetko sa dá, keď sa chce, vies. 3/4 ludi sú vycerpanych, je to terajšiu dobou. To by som aj ja v pohode mohla byť PN a zložiť sa. Ale vieš, ja si to nemôžem dovoliť. Takže robím všetko preto, aby som sa "nezrutila".

autor
18. apr 2026

Ďakujem všetkým za odpovede. Nejak s to tu zvrhlo..Teraz som si všimla, že mi zmenilo nadpis. Nevadí. Chcela som len zistiť aké možnosti ma všeobecný lekár ohľadne PN, kým sa dostanem k odborníkovi. Neplánujem dlhodobú PN, ani ju zneužívať, len cítim, že ma to prevalcovalo a musím s tým niečo robiť, kým nie je neskoro.

anonym_145b67
19. apr 2026
@anonym_autor

Ďakujem všetkým za odpovede. Nejak s to tu zvrhlo..Teraz som si všimla, že mi zmenilo nadpis. Nevadí. Chcela som len zistiť aké možnosti ma všeobecný lekár ohľadne PN, kým sa dostanem k odborníkovi. Neplánujem dlhodobú PN, ani ju zneužívať, len cítim, že ma to prevalcovalo a musím s tým niečo robiť, kým nie je neskoro.

@anonym_autor neboj, lekar ta vypise. Ale urcite ti viac pomoze odbornik. Mne lekar dal len take volnopredajne AD a max na dva tyzdne lenze ja som vtedy bola bez diagnozy, teraz ju uz mam.

anonym_145b67
19. apr 2026
@anonym_acb733

@anonym_145b67 drblina si akurát tak ty. Ono treba aj niečo robiť, nielen sa doma valat v posteli, lebo ty nevladzes. A mimo to, mam v praci kolegyňu, ktorá si tým presla, takže viem o com píšem. Sama povedala, že byt doma bolo pre ňu najväčšie peklo. Lebo rozmýšľala len o hlupostiach a ľutovala sa. Normalne sa po 2 mesiacoch zaradila do pracovného procesu, zmenila prácu, začala sa venovať viac sebe a drží sa. Keď sa cíti "zle", normalne to povie a ostane napr. den-dva doma, aby sa dala do poriadku. Všetko sa dá, keď sa chce, vies. 3/4 ludi sú vycerpanych, je to terajšiu dobou. To by som aj ja v pohode mohla byť PN a zložiť sa. Ale vieš, ja si to nemôžem dovoliť. Takže robím všetko preto, aby som sa "nezrutila".

@anonym_acb733 strasne sprosta zena. doprajem ti moj zivot. a chod dakam. JA SA NECHCEM A NEVALAM DOMA ! a uz ma neser
ked nezazijes co ini vazne traumy, tak sa stiahni do svojej zazracnej ulity a nevystrkuj tu hlavisko
Pracovat je dolezite, a nie trcat doma, ked clovek ma depresie. Otazka znie, kolko vydrzis v praci, ked si psychicky chory clovek ! ja nepisem o burn oute !!!!! Ja pisem o vaznej poruche

anonym_0a8920
19. apr 2026

U mna to boli 4 mesiace...tolko trvalo kym mi zabrali lieky a bola som v stave vratit sa. Ale u kazdeho je to ine. Drzim palce.

alan12
Včera o 13:55
@anonym_autor

@anonym_145b67 ale mudrovanie? Len som popísala fakty a moje pocity. Nevládzem žiť,.. Len som chcela vedieť akú dlhú pn vie dať obvodný lekár.. Či vôbec mám ísť za ním alebo nejako vydržím kým sa dostanem k psychiatrovi.

@anonym_autor aj rok keď je stav vážny

Strana
z2