icon

Ako dlho trvá chemoterapia pri rakovine maternice?

majkabr
5. dec 2025

Ako dlho ste brali chemoterapiu pri rakovine materníce? a ako často ste chodili na ňu? V akých intervaloch?

anonym_3ab005
11. dec 2025

Mne bola zistená rakovina krčka maternice, G3, štádium IB3, podstúpila som radikálnu histerektomiu, všetky uzliny boli čisté len v nejakých lymfatických cievockach som to mala pozitívne. Takže ma teraz čaká 5 týždňov chemoterapia, raz za týždeň a rádioterapie každý deň 5 týždňov. Dostanem cisplatinu po ktorej nevypadaju úplne vlasy, skôr môžu zriednut, tak mi bolo povedané, sú časté nevoľnosti a únava. Tak som zvedavá ako to zvládnem, potom mozem dať vedieť. V každom prípade či vás bude čakať chemoterapia zistite až po operácii, z výsledkov histológie ale kľudne je možné že nebude treba, mne doktorka povedala, že ak by som mala všetko negatívne ďalšia liečba by už nebola potrebná.

anonym_6d36e4
11. dec 2025

@majkabr Ahoj aj mne zistili nedávno rakovinu...síce inú ja mám rakovinu vaječníkov v 3 štádiu Grade 3. mala som napadnuté aj dve uzliny.Som už po operácii. Budúci týždeň idem na onkológiu. Mala by som začať prvú chemoterapiu. Sme v tom spolu budeme si držať palce 🍀🍀🍀

tatulkam
11. dec 2025

@majkabr myslím na vás, že ako ste na tom, ako sa cítite. Prebehla operácia bez komplikácií? Dúfam, že ste v poriadku, držím palce 🍀

evcsu
11. dec 2025
@anonym_3ab005

Mne bola zistená rakovina krčka maternice, G3, štádium IB3, podstúpila som radikálnu histerektomiu, všetky uzliny boli čisté len v nejakých lymfatických cievockach som to mala pozitívne. Takže ma teraz čaká 5 týždňov chemoterapia, raz za týždeň a rádioterapie každý deň 5 týždňov. Dostanem cisplatinu po ktorej nevypadaju úplne vlasy, skôr môžu zriednut, tak mi bolo povedané, sú časté nevoľnosti a únava. Tak som zvedavá ako to zvládnem, potom mozem dať vedieť. V každom prípade či vás bude čakať chemoterapia zistite až po operácii, z výsledkov histológie ale kľudne je možné že nebude treba, mne doktorka povedala, že ak by som mala všetko negatívne ďalšia liečba by už nebola potrebná.

@anonym_3ab005 ahoj. Ja som mala takéto isté výsledky aj liečbu. Akurát som mala štádium IB2. Liečba sa dala vydržať a bolo všetko tak ako Ti popísali. Držím veĺmi palce aby všetko dobre dopadlo 🤞

majkabr
autor
12. dec 2025
@tatulkam

@majkabr myslím na vás, že ako ste na tom, ako sa cítite. Prebehla operácia bez komplikácií? Dúfam, že ste v poriadku, držím palce 🍀

@tatulkam áno mám sa dobre operácia laparoskopicky prebehla a už chodím v pohode ani nemám lieky od bolesti. no len teraz nervy čakať na histologiu

tatulkam
12. dec 2025
@majkabr

@tatulkam áno mám sa dobre operácia laparoskopicky prebehla a už chodím v pohode ani nemám lieky od bolesti. no len teraz nervy čakať na histologiu

@majkabr som rada, že ste v poriadku, viem sú to nervy, no treba veriť a operatér vám nič nevravel o priebehu i keď jasné, že histológia je najpodstatnejšia, mne hneď primár prišiel povedať, že aký bol priebeh a že koľko uzlín vybral.

majkabr
autor
12. dec 2025
@tatulkam

@majkabr som rada, že ste v poriadku, viem sú to nervy, no treba veriť a operatér vám nič nevravel o priebehu i keď jasné, že histológia je najpodstatnejšia, mne hneď primár prišiel povedať, že aký bol priebeh a že koľko uzlín vybral.

@tatulkam vravel že okrem toho nádoru tam nevideli nič podozrive ale tu hlavnú uzliny vybrali a poslali na histologiu že to sa vždy vyberá tá hlavná a posiela aj keď sa zdá že je dobrá musí ju histolog posúdiť.

tatulkam
12. dec 2025
@majkabr

@tatulkam vravel že okrem toho nádoru tam nevideli nič podozrive ale tu hlavnú uzliny vybrali a poslali na histologiu že to sa vždy vyberá tá hlavná a posiela aj keď sa zdá že je dobrá musí ju histolog posúdiť.

@majkabr asi čo sa zafarbilo lebo napustia cez nádor a uzliny ktoré sa ukážu, tak to sú tie ktoré by boli prvé kde by sa nádor šíril. Ja som dnes bola na tú brachyterapiu v BB. Akože priamo tam nič také, ale teraz večer takú hnačku a bolesti som mala.

majkabr
autor
12. dec 2025
@tatulkam

@majkabr asi čo sa zafarbilo lebo napustia cez nádor a uzliny ktoré sa ukážu, tak to sú tie ktoré by boli prvé kde by sa nádor šíril. Ja som dnes bola na tú brachyterapiu v BB. Akože priamo tam nič také, ale teraz večer takú hnačku a bolesti som mala.

@tatulkam neviem mne povedal ešte pred operáciou že tu jednu neviem ako ju to nazval isto vyberú a pošlú na histologiu a onkologický mi pozerala Mr a vravela že to mám dobre že ľahší stupeň to vyzerá že ani uzliny nepodpisuje žeby boli napadnuté

tatulkam
12. dec 2025
@majkabr

@tatulkam neviem mne povedal ešte pred operáciou že tu jednu neviem ako ju to nazval isto vyberú a pošlú na histologiu a onkologický mi pozerala Mr a vravela že to mám dobre že ľahší stupeň to vyzerá že ani uzliny nepodpisuje žeby boli napadnuté

@majkabr to sú dobré správy určite, je možné, že naozaj nič nebudete mať. A ste už trochu spokojnejšia po operácii ? Myslím psychicky či lepšie

majkabr
autor
12. dec 2025
@tatulkam

@majkabr to sú dobré správy určite, je možné, že naozaj nič nebudete mať. A ste už trochu spokojnejšia po operácii ? Myslím psychicky či lepšie

@tatulkam no tak sa bojím aj keď traja doktori sa vyjadril i že to vidia bez chemo že či má to len neblbnu ako vás a potom bude z toho chemo nakpniec

majkabr
autor
12. dec 2025
@majkabr

@tatulkam no tak sa bojím aj keď traja doktori sa vyjadril i že to vidia bez chemo že či má to len neblbnu ako vás a potom bude z toho chemo nakpniec

@majkabr radšej blbnu aby mali pokoj nech som kľudná a potom mi to naraz povedia po histologii

majkabr
autor
12. dec 2025
@tatulkam

@tatulkam a tu brachyterapiy ako dlho vám to trvá hodinu či viac?

tatulkam
12. dec 2025

@majkabr tak u mňa to už bolo jasné z kyretáže to mi povedal hneď môj gynekológ, no primár ten to zľahčoval a možno nechcel, aby som bola vystrašená. No vo vašej správe som nevidela nič také zlé písané ako u mňa. Hádam už keď traja tak len dobre bude. Ja som ten gén tam mala a to je rizikový
faktor, to mi aj dnes onkologička vravela

tatulkam
13. dec 2025
@majkabr

@tatulkam a tu brachyterapiy ako dlho vám to trvá hodinu či viac?

@majkabr Dobré ránko, domov sa ešte nechystáte? Tá brachyterapia 2-3 minúty trvala, čakala som, že to bude 20 minút tak mi bolo povedané a sestrička sa smiala, že to nie, že to spolu aj s popisom od doktorky. No najprv ma vyšetrila onkologička, pomerala a išlo to k fyzikom, aby vypočítali dávku či čo, na to som čakala skoro hodinu a potom ako píšem už len ten samotný krátky ožiar. Vy ste taká ako ja, že neveríte, viete čo mi včera povedala doktorka na onkologii, že ako sa tak na mňa pozerá, že neverím ani na doposiaľ podanú liečbu. No tak ale nech sa nečudujú keď takto som dopadla, som jej povedala ako ma gynekológovia ignorovali a že nemám riešiť to krvácanie, že to už menopauza sa blíži, no a nebola to menopauza.

majkabr
autor
13. dec 2025

@tatulkam však idem domov len ma nemá ako kto pustiť ,a to vám dávali do do brušnej dutiny niečo alebo ako to prebieha

tatulkam
13. dec 2025
@majkabr

@tatulkam však idem domov len ma nemá ako kto pustiť ,a to vám dávali do do brušnej dutiny niečo alebo ako to prebieha

@majkabr odspodu taký valček 🤣 a až k miestu kde bola maternica, čiže k zašitému miestu, všetko pekne vysvetlila doktorka. No ja som sa jej veru povypytovala aj o chemoterapii, že počítam a mne vravím nesedí tá dávka a že to nemám počítať, že to nie je striktne podľa tabuľky lebo výpočet ovplyvňuje mnoho faktorov, že keby aj v BB sa liečim, že tak isto by postupovali, že mám dvojzložkovú chemo a je to silná dávka dokopy, Že toto čo ja mám s tým mutovaným genom, tak to len pár rokov liečia takto

majkabr
autor
13. dec 2025

A aj ti povedala prognozu vyliečenia a tak , že ako je to dobré ako dobre zaberá alebo tak?

majkabr
autor
13. dec 2025

NO teraz pozeram do karty tak zapísané tam mám G1,CTaNO

tatulkam
13. dec 2025
@majkabr

NO teraz pozeram do karty tak zapísané tam mám G1,CTaNO

@majkabr nie som lekár, ale to dobre vyzerá, ktovie možno ešte nič sa nedtihlo poriadne začať, keď T nie je popísané, to je tumor, N to je nodus čiže uzliny

tatulkam
13. dec 2025
@majkabr

A aj ti povedala prognozu vyliečenia a tak , že ako je to dobré ako dobre zaberá alebo tak?

@majkabr toto som sa nepýtala, nemám odvahu, povedala, že ešte veľa stresov budem mať lebo budú vevyšetrenia a často, no hrôza, čo mám robiť nemám na výber

tatulkam
13. dec 2025

To že ťažko porovnávať dve lekárske správy z rôznych pracovísk, keďže každý má svoj vlastný spôsob a systém popisu, to už len histológia odpovie na všetko. A ako ste na tom, vládzete? Dali vám domov aj fraxiparine si pichať?

majkabr
autor
13. dec 2025
@tatulkam

To že ťažko porovnávať dve lekárske správy z rôznych pracovísk, keďže každý má svoj vlastný spôsob a systém popisu, to už len histológia odpovie na všetko. A ako ste na tom, vládzete? Dali vám domov aj fraxiparine si pichať?

@tatulkam Áno dali mi aj fraxiparin si pichať

majkabr
autor
14. dec 2025
@tatulkam

@tatulkam Však to histologia ma posledné slovo a musím počkať už len na ňu a bude to tažké obdobie

tatulkam
14. dec 2025
@majkabr

@tatulkam Však to histologia ma posledné slovo a musím počkať už len na ňu a bude to tažké obdobie

@majkabr No ako som už písala, ja som nebola schopná si ani zavolať za výsledky, musel môj muž. Kedy vám dali termín ohľadne výsledkov?

majkabr
autor
14. dec 2025
@tatulkam

@majkabr No ako som už písala, ja som nebola schopná si ani zavolať za výsledky, musel môj muž. Kedy vám dali termín ohľadne výsledkov?

@tatulkam Nedali že oni si zavolaju sami keď budu mať všetko vyhodnotené tak potom k nim pridem na onkogynekologiu a tam mi povedia cely postup aj liečbu . Ale vraveli že zhurba 3 tyždne to trva.

tatulkam
14. dec 2025
@majkabr

@tatulkam Nedali že oni si zavolaju sami keď budu mať všetko vyhodnotené tak potom k nim pridem na onkogynekologiu a tam mi povedia cely postup aj liečbu . Ale vraveli že zhurba 3 tyždne to trva.

@majkabr ono ten čas prejde rýchlo, už len aby v poriadku bolo. Určite máte rušno doma deti, Vianoce sa blížia, tak trošku na iné myšlienky sa treba sústrediť i keď je to ťažké, ale toto som si aj ja vypočula v piatok od dr v BB. Šak veď iné nám ani neostáva

majkabr
autor
14. dec 2025

A beriete aj nejaké lieky na upokojenie?

tatulkam
14. dec 2025
@majkabr

A beriete aj nejaké lieky na upokojenie?

@majkabr ak myslíte neurol alebo xanax to nie, mám taký liek s dvojkombináciou. Po operácii som si myslela, že budem viac vysporiadaná s diagnózou, no nestalo sa, v mojom prípade ešte horšie lebo samozrejme som náhle vpadla do menopauzy a teda sa to ešte viacej prehĺbilo celé, ja som nespala, z postele som liezla s plačom, plakala som všade, pred každým no hrôza ja som išla dole s váhou 9 kg za dva týždne a vravím si dosť, zavolala som dr na psychiatrii hneď v ten deň som aj išla. Ja som vkuse pri nej plakala no to ani rozprávať sa, tak mi dala diagnózu adaptačná porucha. Dala mi také tablety aby som trochu aj spala v noci a zároveň nech mi náladu zdvihnú čiže antidepresíva. Je to jedna tabletka s takou kombináciou a beriem jednu večer tesne pred spaním. Na onkologii mi povedali, že liečba je veľmi ťažká s musím byť silná ju prijať, tak musela som pre to všetko spraviť. Onkológov som potešila, že som sa nehanbila spraviť tento krok pretože pri tomto ochorení je najdôležitejšia jpsychika

majkabr
autor
14. dec 2025

hej a dobre Vám ten liek robi? Ja mam zatial frontin . tak uvidím