Ako dlho trvá chemoterapia pri rakovine maternice?
Ako dlho ste brali chemoterapiu pri rakovine materníce? a ako často ste chodili na ňu? V akých intervaloch?
@tatulkam Ja sa zatiaľ držím občas som si poplakala aj dnes mi bolo do plaču v čakárni. Ale psychicky sa držím aj bez liekov na ukludnenie a tak. Na začiatku to bolo ťažké prestala som jesť veľa som schudla plakala som v práci hocikedy ma to chytilo. Internistka na predoperacnom vyšetrení mi povedala nieže sa zosypete tak sa nezosypavam. Musím sa držať mam malé dieťa. Mne to tiež pomáha si tu popísať hlavne skúsenosťi čo a ako mám málo inf. Ohľadom stravy a tak. Dočítala som sa napr. Keď začnú vysoké teploty treba utekať hneď na pohotovosť
@81anina ešte som sa chcela spýtať, ty si v dnes mala obe zložky chemo?
@anonym_3ab005 Dobrý deň, chcem sa spýtať, že či ste už začali s chemoterapiu a ak ako ju zvládate.
žienky a myslite si že MR ma moc vačšie rozdieli oproti histologii? Myslim že MR ked povie že je to nador prvého stupna tak histologia zrazu povie že je to nador až 3 stupňa?
@81anina úplne ťa chápem a ako mi včera dr na onkológii povedala, že treba sa vyplakať je to normálne sme ľudia a zároveň musíme byť silné. Ja tiež som 9 kg schudla za 2 týždne, no bola to hrôza keď som sa dozvedela. Celú rodinu som týrala svojím plačom, kade som chodila som plakala. Musela som ísť za psych. lebo by som ani operáciu nezvládla. A to som bola dosť silný človek, v našej rodine kadečo bolo tragické a dala som to, no toto nie.
A ešte aj do práce chodíš? Či PN.
@tatulkam som na PN a ešte budem asi dlho môj gynekológ ma nepustí do práce a onkológ povedal že v žiadnom prípade. Robím vo výrobe kde stojím celú smenu s minimom pohybu ale baví ma to...prázdna hlava,sranda s kolegyňami odmakam a idem domov. Chýbajú mi kolegyne. Predtým som robila v inej firme zhodou okolností hneď susedná firma operátor,potom kvalitar, koordinátor interných procesov a to interné audity,školenia zamerané na kvalitu. Takmer 17 r. V tejto firme z toho viac ako 10r. nočné zmeny. Veľmi stresujúca práca tam bola ku koncu bola materská dovolenka premna vykúpenie.
@81anina ešte som sa chcela spýtať, ty si v dnes mala obe zložky chemo?
@tatulkam Áno mala som najprv predprípravu či ako to nazvali 4 malé fľašky to stiekli rýchlo. Potom som mala ten paklitaxel veľkú fľašu v čiernom obale tá tiekla asi tri hodiny a potom carboplatinu tá tiekla niečo cez hodinu
žienky a myslite si že MR ma moc vačšie rozdieli oproti histologii? Myslim že MR ked povie že je to nador prvého stupna tak histologia zrazu povie že je to nador až 3 stupňa?
@majkabr No mne Grade teda aký je agresívny určila až histologia. Sú tri stupne. 1 je dobre diferencovany teda ohraničený nízka agresivita 2 stredne agresívny a 3 veľmi agresívny...https://www.google.com/search?q=grade+nadoru&oq...
@tatulkam Áno mala som najprv predprípravu či ako to nazvali 4 malé fľašky to stiekli rýchlo. Potom som mala ten paklitaxel veľkú fľašu v čiernom obale tá tiekla asi tri hodiny a potom carboplatinu tá tiekla niečo cez hodinu
@81anina Dobré ráno, tak ti to naraz dali, tu u nás jeden deň paklitaxel no a druhý deň carboplatina. Ja som taká neveriaca, že či správne postupujú lekári, tak aj v BB som sa pýtala, tak že tiež dva dni by mi podávali.
@81anina Dobré ráno, tak ti to naraz dali, tu u nás jeden deň paklitaxel no a druhý deň carboplatina. Ja som taká neveriaca, že či správne postupujú lekári, tak aj v BB som sa pýtala, tak že tiež dva dni by mi podávali.
@tatulkam ktovie prečo sa to tak líši. Ale mne to vyhovuje naraz. U nás sa ide deň predtým na odber krvi, na ďalší na chemo. Tak to mám vybavené za dva dni. Tak by som tam behala na 3 krát potom zase kanyla.do žily a carboplatina by mi tiekla hodinu. Včera som bola bledá ako stena dnes ráno červená tvár ako by som sa spálila na slnku ☹️
@tatulkam ktovie prečo sa to tak líši. Ale mne to vyhovuje naraz. U nás sa ide deň predtým na odber krvi, na ďalší na chemo. Tak to mám vybavené za dva dni. Tak by som tam behala na 3 krát potom zase kanyla.do žily a carboplatina by mi tiekla hodinu. Včera som bola bledá ako stena dnes ráno červená tvár ako by som sa spálila na slnku ☹️
@81anina presne taká červeň a to zakaždým, ja som z toho aj zimnicu mala. A do toho ešte návaly, po pár dňoch ma začala koža na hlave bolieť, zrejme vlasové korienky, to dosť bolelo. Po druhom cykle v chumáčoch vlasy som si vyťahovala. Teraz mi začínajú rásť ale ma zase čaká tri mesiace chemo
@anonym_3ab005 Dobrý deň, tak ešte si užite sviatky, no a nejak sa nastaviť na tú liečbu, ja tiež budem mať zase chemo, už som skončila rádioterapie. Držím palce 🍀
@81anina presne taká červeň a to zakaždým, ja som z toho aj zimnicu mala. A do toho ešte návaly, po pár dňoch ma začala koža na hlave bolieť, zrejme vlasové korienky, to dosť bolelo. Po druhom cykle v chumáčoch vlasy som si vyťahovala. Teraz mi začínajú rásť ale ma zase čaká tri mesiace chemo
@tatulkam To tak rýchlo Vám začali rásť vlasy?? to koľko po dobratí chemo? Ste silná žena statočná obdivujem Vás ako to zvládate
Tak to už pekne narástlo , a vravela mi moja doktorka že oni po chemo možu ešte rychlejšie rásť a hustejšie byvaju
@tatulkam to Vám ešte narastie nebojte
po tych chemo . Vlastne teraz máte ešte Tri chemo ste vraveli to je na kolko mesiacov?
@majkabr tak 3 mesiace ak všetko pôjde ok. 29.12. mám kontrolu po brachyterapii a mala by sa naplánovať chemo. No hrôza ide na mňa keď sa zamyslím a tie kontroly CT a MR.
@tatulkam ja prechod budem riešiť az po liečbe. Musím nejako vydržať. Najhoršie návaly mám v noci budí ma to spotim sa je mi horúco tak sa odkryjem. Potom sa zobudím na zimnicu a je to des
@81anina joj presne, a ja teraz s tou takmer holou hlavou, nosím manželove natiahnuté čiapky, zima mi je na hlavu a tie návaly, prezliekať sa musím aj v noci a potom presne ako píšeš zimnice. No a dokola, ale už mám určitý nácvik 😁, cítim že ide páľava do hlavy a tváre tak sa rýchlo odkryjeme, rukávy vysújam a čiapku zhodím z hlavy
@81anina joj presne, a ja teraz s tou takmer holou hlavou, nosím manželove natiahnuté čiapky, zima mi je na hlavu a tie návaly, prezliekať sa musím aj v noci a potom presne ako píšeš zimnice. No a dokola, ale už mám určitý nácvik 😁, cítim že ide páľava do hlavy a tváre tak sa rýchlo odkryjeme, rukávy vysújam a čiapku zhodím z hlavy
@tatulkam Tak mna neobleje až tak že sa musím prezliekať. Spím zababusena pod paplónom a presne ako ty zobudím si a o pár sekúnd cítim ako má rozpaluje a už rýchlo odkrývam a predychavam kým to prejde 🤣 vraj pomôže nepiť kávu ale tej sa ja nedokážem vzdať
@tatulkam Tak mna neobleje až tak že sa musím prezliekať. Spím zababusena pod paplónom a presne ako ty zobudím si a o pár sekúnd cítim ako má rozpaluje a už rýchlo odkrývam a predychavam kým to prejde 🤣 vraj pomôže nepiť kávu ale tej sa ja nedokážem vzdať
@81anina a to su ako priznaky prechodu či prinaky chemo to čo teraz píšete?

@81anina úplne ťa chápem a ako mi včera dr na onkológii povedala, že treba sa vyplakať je to normálne sme ľudia a zároveň musíme byť silné. Ja tiež som 9 kg schudla za 2 týždne, no bola to hrôza keď som sa dozvedela. Celú rodinu som týrala svojím plačom, kade som chodila som plakala. Musela som ísť za psych. lebo by som ani operáciu nezvládla. A to som bola dosť silný človek, v našej rodine kadečo bolo tragické a dala som to, no toto nie.
A ešte aj do práce chodíš? Či PN.
žienky dáme to nebojte sa