icon

Ako doma uvoľniť zapchaté ucho?

18. aug 2026

Už od včera slabšie počujem na jedno ucho a mám pocit akoby v ňom niečo mám alebo taký nepríjemný pocit akoby mám ucho pod vodou. Viem si to nejako doma uvolnit? Mám pocit že som si asi maz zatlačila viac dozadu omylom tyčinkou alebo co

janinah
18. aug 2026

Orl amb vyplach

anonym_25a1c0
18. aug 2026

@anonym_autor pravdepodobne mazová zátka, bežná vec. Kúp si v zdravotných pomôckach alebo v lekárni tú konskú striekačku "žanetku" (Jeanette), vlažná voda, lavór, vedro pod ucho a silným prúdom striekaj do ucha. Na pár pokusov zátka vyjde a budeš počuť ako bystrouchý.

euka210
18. aug 2026

@anonym_autor ako pisu, do striekacky teplu vodu a nad vanou ja vystriekam. Par krat a taky "bordel" vyjde a uz dobre.
A usi necistit tycinkou, ale len vonkajsie ucho.

anonym_750ccf
18. aug 2026

@anonym_autor skús pár kvapiek 3% peroxidu vodíka, rozpúšťa ušný maz a pekne prečistí uši...

lasona
18. aug 2026

Skusila by som aj usne sviecky, mne to pomohlo

anonym_b5a8e7
18. aug 2026

Mne pomôžú aj obyčajne spreje. Viac krát si striekam aj priebehu dňa a prejde to. Kúpiš ich v každej lekárni

maja249
18. aug 2026

Ako Ti radili vyššie 3 % peroxid vodíka, na použitie do uší je v spreji, nastriekať do ucha, druhou stranou hlavu položiť na rovnú plochu. Keď budeš v uchu cítiť bublať a šumieť, je to znak toho, že peroxid pracuje a rozpúšťa maz. Asi po 5 minútach nakloniť hlavu a nechať vytiecť peroxid, opatrne osušiť a ja ešte dávam na noc do ucha kvapky Burow proti zápalu. Stačí pár kvapiek a proti vytečeniu vatu. Robila som to takto cca 2 krát za deň a po 2 dňoch by to malo byť OK. Toto sa mi osvedčilo aj keď som mala v uchu vodu a nie a nie ju dostať von.
Striekačku s teplou vodou som zatiaľ neskúšala.

autor
18. aug 2026
@maja249

Ako Ti radili vyššie 3 % peroxid vodíka, na použitie do uší je v spreji, nastriekať do ucha, druhou stranou hlavu položiť na rovnú plochu. Keď budeš v uchu cítiť bublať a šumieť, je to znak toho, že peroxid pracuje a rozpúšťa maz. Asi po 5 minútach nakloniť hlavu a nechať vytiecť peroxid, opatrne osušiť a ja ešte dávam na noc do ucha kvapky Burow proti zápalu. Stačí pár kvapiek a proti vytečeniu vatu. Robila som to takto cca 2 krát za deň a po 2 dňoch by to malo byť OK. Toto sa mi osvedčilo aj keď som mala v uchu vodu a nie a nie ju dostať von.
Striekačku s teplou vodou som zatiaľ neskúšala.

@maja249 a kde sa to dá kupit? To sú nejaké špeciálne kvapky do ucha alebo len nejaký roztok s 3%?

anonym_750ccf
18. aug 2026
@anonym_autor

@maja249 a kde sa to dá kupit? To sú nejaké špeciálne kvapky do ucha alebo len nejaký roztok s 3%?

@anonym_autor kúpiš ho v špeciálnom balení na čistenie uší, aj ako roztok v každej lekárni, používa sa na dezinfekciu rán, výplach úst, čistenie uší, vredov...

maja249
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v lekárni ako sprej alebo roztok. Sprej je priamo do ucha, roztok na čistenie rán, dezinfekciu a pod.

anonym_f1212d
18. aug 2026

Ja roky len striekacku pouzivam